ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Να μην θυσιαστεί το περιβάλλον, στον νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, μεταξύ Νέδας και Καλού Νερού, στα επιχειρηματικά συμφέροντα φίλου του πρωθυπουργού, ζητάει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει και τη σύσταση της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης προς τη χώρα μας να μην υποβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή…
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να παρατείνει την απαγόρευση της έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ειδικότερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενό της για την υποβάθμιση του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου σημειώνει:
«Πρόσφατα, η Μόνιμη Επιτροπή της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (Διεθνής Σύμβαση για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, που έχει κυρωθεί με το Ν.1135/83) με ομόφωνη σύσταση προς την Ελλάδα, ζητά από τη χώρα μας και το ΥΠΕΚΑ να αποφύγει κάθε είδους υποβάθμιση του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου (Καλό Νερό – Νέδα).
Ζητά δηλαδή να μην επιτραπεί η δόμηση στο ενιαίο αμμοθινικό οικοσύστημα, να μην νομιμοποιηθούν οι παράνομες παρεμβάσεις, να αποκατασταθούν οι βλάβες στο περιβάλλον.
Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επιβολή υψηλότατου προστίμου, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ικανών να ανασυγκροτήσουν την τοπική οικονομία και κοινωνία.
Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, όπως και η συγκυβέρνηση, επιλέγουν την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, πρωθυπουργικού φίλου, εκθέτοντας στον κίνδυνο της καταστροφής το περιβάλλον, την χώρα σε καταλογισμό υψηλότατου προστίμου και αγνοώντας την τοπική κοινωνία, τους επιστήμονες και τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις.
Ζητάμε από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία προωθεί αυτές τις επιλογές και υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου (παραλίες, δάση, ευαίσθητα οικοσυστήματα κ.ά):
1. να αναμορφώσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία όλου του Κυπαρισσιακού Κόλπου, σύμφωνα με τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας, των οικολογικών οργανώσεων και μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας και
2. επειδή στις 31.12.2014 λήγει η Υπουργική Απόφαση περί αναστολής εκδόσεως οικοδομικών αδειών στην περιοχή, να προβεί σε παράταση της ισχύος της και να μην προκαλέσει τετελεσμένα, που θα είναι οδυνηρά για τη χώρα μας και το περιβάλλον της περιοχής».