Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Υπερ των αυξησεων των δημοτικών τελών οι δημοι ενω......

Νίκας: "Δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης δημοτικών τελών"
 

Νίκας: "Δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης δημοτικών τελών"
 
Δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης των δημοτικών τελών δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έκανε ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δημοτικός σύμβουλος είχε ζητήσει να μελετήσει η δημοτική αρχή μείωση 5% τόσo στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όσο και στα τέλη ύδρευσης για τις δημοτικές ενότητες για το 2015.
«Τα τελευταία χρόνια έχουν περικοπεί κατά 70% οι κρατικοί πόροι προς τους ΟΤΑ, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα» είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν διευκολύνσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ανελαστικές δαπάνες του δήμου θα είναι δύσκολο να καλυφθούν αν δεν υπάρχουν οι πόροι από τα δημοτικά τέλη.


Καλαμάτα: Κατά της σύμβασης με Ryanair οι μειοψηφίες
Καλαμάτα: Κατά της σύμβασης με Ryanair οι μειοψηφίες
 
Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε 15.000 ευρώ για τις δαπάνες τουριστικής προβολής του δήμου το 2015.


Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης, η δημοτική αρχή δέχθηκε επίθεση από τις μειοψηφίες για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δήμων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με την Ryanair, εκπρόσωποι των οποίων αναφέρθηκαν στη στάση της εταιρείας, την οποία ο Μιχάλης Αντωνόπουλος χαρακτήρισε «εκβιαστική». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/50966-ryanair-kalamata
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/50967-nikas-meiwsi-telwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου