Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΠΟ∆ΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ».

ΣχήμαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  
ΓΙΑ ΤΗ ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ∆ΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 
Το ΚΚΕ καλεί το λαό, στο επικείµενο δηµοψήφισµα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ – ∆ΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά µέτρα, που θα  
έρθουν να προστεθούν στα µνηµόνια και τους εφαρµοστικούς νόµους, που παραµένουν άθικτα. Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νοµίσµατος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασµούς της. Ο λαός να µην επιλέξει ανάµεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστηµά του και να εκφράσει µε όλα τα µέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα µνηµόνια διαρκείας που αυτή φέρνει. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι στο δηµοψήφισµα η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι µία:  
«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΠΟ∆ΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ». 
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν επικαλείται το σεβασµό της λαϊκής θέλησης, για τη διενέργεια του δηµοψηφίσµατος. Η θέληση του λαού όλα αυτά τα χρόνια ήταν να απαλλαγεί από τα µνηµόνια, τους εφαρµοστικούς νόµους, τα αντιλαϊκά µέτρα και η κυβέρνηση όχι µόνο τα διατηρεί, αλλά µε την πρότασή της τα ενισχύει ακόµη περισσότερο. Συνεχίζει να κοροϊδεύει το λαό ότι εντός του «µονόδροµου» της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού, εξαπατά το λαό λέγοντας ότι η ΕΕ µπορεί να είναι σε όφελος των λαών της χωρίς να αλλάζει ο καπιταλιστικός χαρακτήρας της. Φυσικά, και τα άλλα κόµµατα της αστικής αντιπολίτευσης εξαπατούν το λαό µε άλλον τρόπο, µε την κινδυνολογία στο επίσης δίληµµα «ευρώ ή δραχµή», δίληµµα τµηµάτων του κεφαλαίου και όχι του λαού.  
Το ΚΚΕ θ’ αξιοποιήσει το δηµοψήφισµα έτσι ώστε να ενηµερώσει πλατιά τους εργαζόµενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλο το λαό για τις θέσεις του και για την πραγµατική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Να µετατραπεί η λαϊκή αγανάκτηση σε πραγµατική αµφισβήτηση της σαπίλας και της βαρβαρότητας που τον καταδικάζει σε όλες τις στερήσεις, να συναντηθεί µε τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα για να πάρει τη ζωή και το µέλλον στα χέρια του. Το εργατικό λαϊκό κίνηµα οφείλει χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί για τα δικά του συµφέροντα, άµεσα και µε προοπτική. Σε αυτόν το δρόµο µοναδικό στυλοβάτη έχει το ΚΚΕ, µε το οποίο πρέπει να συµπορευτούν οι πρωτοπόρες εργατικές λαϊκές δυνάµεις, οι νέοι και οι νέες. Συσπείρωση µε το ΚΚΕ σε όλα τα µέτωπα πάλης, µε όλες τις µορφές αγώνα, σε κάθε πολιτική αναµέτρηση και µε οποιαδήποτε εκλογική µορφή της. 
Μοναδική ρεαλιστική λύση προς όφελος του λαού είναι η ρήξη µε την ΕΕ, η αποδέσµευση από αυτή τη λυκοσυµµαχία, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, λύση που θα προκύψει από τη θέληση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήµατος και σε συσπείρωση µε το ΚΚΕ. 
ΕικόναΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 
27/6/2015 
 
Εικόνα 
 
Κοινοβουλευτική Ομάδα 
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155 
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr 
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410 
 
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 
Η κυβέρνηση προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν ο λαός εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση για συμφωνία των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί ότι τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού είναι τα παρακάτω: 
  1. ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης 
 
  1. Αποδέσμευση από την ΕΕ - Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων 
Αθήνα 27 Ιουνίου 2015 
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΣΑΚΗΣ 
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ 
ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ 
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 
ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ 
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 
ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 
ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου