Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.




Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά δηλώνει προκλητικά ο κ. Γιούνκερ03/07/2011 - 19:07 - 1 Σχόλια
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
«Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά» δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, αναφερόμενος την έγκριση της νέας βοήθειας και στις αυστηρές προϋποθέσεις στις οποίες δεσμεύεται η Ελλάδα για να υλοποιηθεί το πακέτο της νέας βοήθειας.
Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρεται στις «ευθύνες και στους εσφαλμένους χειρισμούς της Αθήνας, όταν τα προηγούμενα χρόνια «η Ελλάδα επωφελήθηκε επί χρόνια από την Ευρωζώνη αλλά με δική της ευθύνη, κάποια πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου».
Ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει με έμφαση την «αύξηση των μισθών κατά 106,6% μεταξύ 1999-2010, χωρίς, όπως λέει, να υπάρχει ανάλογη οικονομική ανάπτυξη». Βεβαίως, αποφεύγει να αναφερθεί στο ποσοστό αύξησης του κόστους ζωής στην Ελλάδα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα!Σχετικά με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε την πρότασή του για μια λύση στο πρότυπο της «Treuhand», που ανέλαβε πριν από 20 χρόνια την διαχείριση της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας.Παραδέχτηκε επίσης, ότι επειδή οι ελληνικές ΔΟΥ δεν λειτουργούν πλήρως και αποτελεσματικά, η Αθήνα έχει ζητήσει να δεχθεί τεχνογνωσία με αποστολή εμπειρογνωμόνων από όλη την Ευρωζώνη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει συμφωνηθεί ή επιβληθεί (ασχέτως αν τυπικά και για ευνόητους λόγους το ζήτησε με επιστολή του ο πρωθυπουργός) να υπάρξουν ευρωπαίοι επόπτες σε υπουργεία και κρίσιμες υπηρεσίες και οργανισμούς (να δούμε τι θα πουν τώρα οι υπουργοί πουν πριν από λίγο καιρό είχαν αντιδράσει...). Γι΄αυτό και ο κ. Γιούνκερ αναφέρεται στην συνέντευξή του σε «σημαντικό περιορισμό της κυριαρχίας των Ελλήνων» αφού είναι κάτι που πρέπει να ωριμάσει σιγά -σιγά στην συνείδησή του ελληνικού λαού, ώστε να περιοριστούν οι αναμενόμενες αντιδράσεις.
Το θετικό στοιχείο της συνέντευξης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Focus είναι ότι επιτέλους, παραδέχεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή ώθηση και προτείνει αφενός την «την συνεισφορά επιχειρήσεων από άλλα μέρη της Ευρωζώνης» αφετέρου την ανάγκη να επανεξετάσουν οι Βρυξέλλες τους κανόνες συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών σχεδίων με τέτοιο τρόπο, ώστε «να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για οικονομική ανάπτυξη, χωρίς όμως να χρειαστεί να επιβαρύνεται και η Αθήνα».
Και τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του Eurogroup ότι «για να φτάσουμε στη λύση του ελληνικού ζητήματος θα χρειαστεί από τους Έλληνες χρειάζεται το μέγιστο της συνέπειας και από τους Ευρωπαίους το μέγιστο της αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου