Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013


Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε ενάμιση μήνα αλλά χωρίς το καλό "φιλέτο"

    Σταύρος Παπαχρήστου και στο Γιάννης ΜανδηλάρηςΣταύρος Παπαχρήστου και στο Γιάννης Μανδηλάρης
    Ο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
    Δεν περνάει στην κυριότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας το καλύτερο «φιλέτο» από την περιουσία του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, το κτηριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο και τα ΕΛΤΑ, καθώς και οι αποθήκες στο Πάρκο του Λιμενικού…
    Αυτό συμφωνήθηκε σε συνεδρίαση του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, στην οποία παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας.
    Επίσης συμφωνήθηκε να εξακολουθήσει η λειτουργία του πάρκινγκ στην περιοχή μεταξύ του παλιού Γυμνασίου Παραλίας και του Ναυτικού Ομίλου, όπως επίσης να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης χώρων που διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο.
    Για όλα τα παραπάνω ο Δήμος Καλαμάτας είχε αντίθετες επιδιώξεις και ειδικότερα διεκδικούσε να περάσει στα περιουσιακά στοιχεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το κτηριακό συγκρότημα στο λιμάνι αλλά και να «παγώσει» η εκμίσθωση χώρων μέχρι αυτοί να έρθουν στην ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
    Το μεσημέρι οι πρόεδροι του κρατικού και του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Σταύρος Παπαχρήστου και Γιάννης Μανδηλάρης αντίστοιχα, προέβησαν σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα της παρουσίας του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
    Όπως σημείωσαν και οι δύο, θα διορθωθεί το πρωτόκολλο της απογραφής με τα περιουσιακά στοιχεία που από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο θα μεταφερθούν στο δημοτικό και ειδικότερα από το πρωτόκολλο αυτό θα αφαιρεθεί το κτηριακό συγκρότημα στο λιμάνι και οι αποθήκες. Ακολούθως αυτό θα προωθηθεί για έγκριση από τον γενικό γραμματέα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα ενεργοποιηθεί το αργότερο σε ένα με ενάμισι μήνα.
    Για το κτηριακό συγκρότημα ο κ. Μανδηλάρης σημείωσε ότι ο Δήμος θεωρούσε πως εφόσον τα οικόπεδα ανήκουν στο κρατικό Λιμενικό Ταμείο τότε και τα κτήρια ανήκουν σε αυτό, οπότε θα έπρεπε να μεταφερθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Σημείωσε όμως ότι εφόσον δεν είναι τυπικά ξεκάθαρο το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των κτηρίων τότε ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση να προχωρήσει η διαδικασία της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων χωρίς αυτό το συγκρότημα.
    Τέλος, ο κ. Μανδηλάρης δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
    Ο κ. Αγγελάκας επισκέφθηκε και το δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Νίκα και σε δελτίο Τύπου για τη συνάντηση σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η άριστη συνεργασία μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και του Δήμου Καλαμάτας, τονίσθηκε για πολλοστή φορά κατά τη σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Εμμανουήλ Αγγελάκα και του Δημάρχου. Η συνεργασία αφορά σε όλο το φάσμα των κοινού ενδιαφέροντος ζητημάτων, αλλά επικεντρώθηκε στο θέμα λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και της μεταβίβασης της περιουσίας και των αρμοδιοτήτων στη ζώνη ευθύνης του, από πλευράς του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας. Για τη μετάβαση αυτή υπάρχει εδραία κυβερνητική βούληση, ενώ έχουν αγωνιστεί για το θέμα 5 Δήμαρχοι Καλαμάτας, όπως επεσήμανε ο Παναγιώτης Νίκας. Για το ζήτημα αυτό, στην επίλυση του οποίου αποσκοπούσε η παρουσία του κ. Αγγελάκα σε σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως ο Δήμος συντάσσεται απολύτως με τις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα. Ο κ. Αγγελάκας χαρακτήρισε «πυκνή και χρήσιμη» τη συνάντησή του με το Δήμαρχο, στην οποία παρίσταντο συνεργάτες των δύο ανδρών, ενώ τόνισε πως «έχει βρεθεί η φόρμουλα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η παράδοση του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου στους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου».
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου