Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013


Αλλαγές διοικητών εν' όψει και ο Γ. Μπέζος μιλάει για προσπάθεια ακύρωσης του έργου του

    Αλλαγές διοικητών εν' όψει και ο Γ. Μπέζος μιλάει για προσπάθεια ακύρωσης του έργου του
    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
    Αιχμές αλλά προς άγνωστο παραλήπτη…, άφησε το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος. Αιχμές για κάποιους που όπως είπε επιχειρούν να ακυρώσουν το έργο που συντελείται τα τελευταία δυόμισι χρόνια…
    Σημειώνεται ότι επίκεινται αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων το προσεχές χρονικό διάστημα, αν και ο Γιώργος Μπέζος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απέφυγε να δηλώσει ευθέως ότι θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του διοικητή.
    Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο διοικητής αναφέρθηκε στα έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν δρομολογηθεί. Όπως τόνισε, η επιτυχία της διοίκησης στο συγκεκριμένο τομέα είναι τόσο σημαντική, ώστε το Νοσοκομείο Καλαμάτας ξεχωρίζει σε πανελλαδικό επίπεδο.
    Ο κ. Μπέζος αναγνώρισε ότι παρά τα πολλά και σημαντικά έργα που υλοποιούνται εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα στο Νοσοκομείο, σχολίασε όμως ότι «γι’ αυτό είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη, για να βρίσκουμε λύσεις. Εξάλλου δεν έχουμε τα προβλήματα που έχουν άλλες δομές υγείας. Μόνο ένας κακοπροαίρετος δεν θα αναγνώριζε ότι γίνονται βήματα προς τα μπροστά. Δεν θα αφήσω, όσο και αν θέλουν κάποιες δυνάμεις να ακυρώσουν αυτό το έργο, να σταματήσουν τα βήματα αναβάθμισης».
    Ο διοικητής τόνισε ότι όσα έχουν γίνει στο Νοσοκομείο δεν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μόνο της διοίκησης, αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου όπως και της συνεργασίας που υπάρχει με την αυτοδιοίκηση.
    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Μπέζου, μέχρι τώρα έχει παραληφθεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός συνολικού ύψους 2.206.000 ευρώ (αξονικός τομογράφος, μαγνητικός, ψηφιακός μαστογράφος κ.λπ), ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα παραληφθεί και άλλος εξοπλισμός αυτής της κατηγορίας, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ ακόμη.
    Σημείωσε ότι τα έργα αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου Μάνης έχουν ολοκληρωθεί, ότι εγκαθίσταται εργολάβος στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Περιφερειακό Ιατρείο Μεθώνης και εντάσσονται το αμέσως προσεχές διάστημα και τα Περιφερειακά Ιατρεία στον Άρι, το Βλαχόπουλο, το Πεταλίδι, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για αντίστοιχα έργα στα Περιφερειακά Ιατρεία Κάμπου Αβίας και Κορώνης, όπως και για την ανέγερση νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Βαλύρα.
    Ακόμη ο διοικητής σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση και για το έργο των  ηλιοθερμικών συστημάτων στις ταράτσες του Νοσοκομείου. Το έργο θα έχει τελειώσει πριν από τον επόμενο χειμώνα, διαβεβαίωσε ο κ. Μπέζος, σημειώνοντας ακόμη πως η αρμόδια επιτροπή προμηθειών του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εγγράφως κατευθύνσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας ώστε να εντάξουν έργα με τη φιλοσοφία που έχει το συγκεκριμένο, το οποίο αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για την ενέργεια.
    Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για το αν θα υποβάλει την υποψηφιότητά του στη διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών, η απάντησή του ήταν ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην  διακινδυνεύσουν τα έργα του Νοσοκομείου που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα, τονίζοντας ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου