Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το θαύμα του Ταξιάρχη

Το θαύμα του Ταξιάρχη είναι μήνυμα για ταπείνωση και προσευχή! E-mail


«Όσο ζώ παιδί μου, έχει δακρύσει δύο φορές η εικόνα του Ταξιάρχη μας, και αυτό δέν ήταν καλό μήνυμα. Την πρώτη φορά άρχισε ο β’ παγκόσμιος πόλεμος μετά από λίγες ημέρες, ενώ τη δεύτερη έγινε ο μεγάλος σεισμός το 1956.» Αυτά ήταν τα λόγια ενός ηλικιωμένου κατοίκου του Ιαλυσού με τον οποίο συναντηθήκαμε τελείως τυχαία σε ένα παγκάκι έξω από τον ναό που φυλάσσετε η θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα χθές το πρωί όταν ιερέας βρέθηκε για να λειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών του κοιμητηρίου στον Ιαλυσό, διαπίστωσε κατά την ώρα που προσκυνούσε, όπως έχει το πρωτόκολλο τις εικόνες, πρίν την είσοδό του στο Ιερό του ναού, ότι από την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εκκρινόταν υγρό, και συγκεκριμένα από το σημείο των ματιών. Αμέσως ο ιερέας με φόβο Θεού προσπάθησε να καταλάβει, το αδιανόητο κατά τη λογική, θαύμα που εκτελούνταν μπροστά στα μάτια του.

Ο ιερέας ξεκίνησε την Θεία Λειτουργία, ενώ παρακολουθούσε και το Άγιο Μήνυμα που έρχονταν από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Στο πέρας της λειτουργίας το ανέφερε στους πιστούς αφού η εικόνα δέν σταμάτησε να εκκρίνει δάκρυα.

Αμέσως μετέβη στον Ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου βρίσκονταν εκεί ο προϊστάμενος ιερέας του Ιαλυσού, Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Πεζουβάνης για να του ανακοινώσει το θαύμα. Αμέσως ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη κ. κ. Κύριλλο όπου και μετέβη στο ναό των Ταξιαρχών για να διαπιστώσει αλλά και να επιβεβαιώσει το θαύμα. Μάλιστα για να μην γίνει αιτία σκανδάλου προέτρεψε τους ιερείς του ναού να μην το ανακοινώσουν, όμως οι πιστοί αλλά και οι μάρτυρες που το έζησαν από νωρίς το πρωί το θαύμα το ανήγγειλαν όπου και έγινε γνωστό σε ολόκληρο το νησί σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά πλήθος λαού περνούσε από την εκκλησία για να πάρει ευλογία και να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα. Η εικόνα μεταφέρθηκε από τον ναό των Ταξιαρχών στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιαλυσό με την αιτιολογία ότι ο ναός των Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου είναι μικρός για να μπορέσει ο φιλόθρησκος κόσμος του νησιού μας να μεταβεί εκεί κατά τις μυστηριακές ακολουθίες που θα γινόντουσαν πρός τιμή του θαύματος που εξελίσσονταν, κάτι που για κάποια μερίδα κόσμου δέν ήταν η καλύτερη πράξη. Θεωρούν ότι η εικόνα δέν θα έπρεπε να μετακινηθεί από την αρχική της θέση, δηλαδή να μην μεταφερόταν σε άλλο ναό.

Ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις, δικές μας αλλά και των πιστών, μεγάλη σημασία έχει το μήνυμα που ο Ταξιάρχης μας, Αρχάγγελος Μιχαήλ δίνει με αυτό το θαύμα του. Οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία κάτοικοι του χωριού των Τριαντών κάνουν λόγο για κακό σημάδι, αφού όσες φορές στο παρελθόν έχει ξανά συμβεί αυτό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αργότερα είχαν συμβεί δυσάρεστα γεγονότα στο νησί. Μάλιστα ο ηλικιωμένος που συναντήσαμε στο προαύλιο της εκκλησίας όπου και μας ανέφερε τρομαγμένος το θαύμα αλλά και το κακό μήνυμα που προαναγγέλλει το δάκρυ του Αρχαγγέλου, ανέφερε χαρακτηριστικά «πάτε παιδάκια μου να τον παρακαλέσετε να μας λυπηθεί, γιατί ότι είναι να γίνει θα γίνει, τουλάχιστον να γίνει ανόδινα».

Ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιαλυσού αρχιμανδρίτης π. Απόστολος δήλωσε για το θαύμα ότι «είναι ένα μήνυμα για όλους εμάς ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι με καθαρή ψυχή διότι ουδέποτε γνωρίζουμε τις βουλές του Μεγαλοδύναμου που προφανώς να θέλει να μας θυμίσει ότι Υπάρχει ώστε να δυναμώσει την πίστη όλων μας και να μας αφυπνίσει την ανάγκη για ταπείνωση, προσευχή, και την καλλιέργεια της πνευματικής μας υπόστασης, κάτι που ο κόσμος έχει αρχίσει να παραμελεί τα τελευταία χρόνια. Άς είναι ευλογημένο το θέλημά του!»





rodos-press.gr
ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! Βίντεο - Φωτογραφίες
 Παλαιά, μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ που χρονολογείται από το 1896 δάκρυσε, όπως δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο τοπικών μέσων, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο παλαιό Κοιμητήριο Ιαλυσού Ρόδου!
  Η Εικόνα μεταφέρθηκε ήδη στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Ιαλυσού και παρότι άλλαξε περιβάλλον εξακολουθεί ανά διαστήματα να δακρύζει έντονα, ενώ πλήθος πιστών που συρρέει με ανησυχία, διαπιστώνει το γεγονός ιδίοις όμμασι!
   
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου