Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Συλλαλητήριο χθες στους Γαργαλιάνους για τους δασικούς χάρτες

Συλλαλητήριο χθες στους Γαργαλιάνους για τους δασικούς χάρτες

29/01/2017
«Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου. Όχι στην προχειρότητα. Ναι στην ανάπτυξη της γεωργίας», διατράνωσαν αγρότες και άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, στο συλλαλητήριο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τους δασικούς χάρτες. Βασικό αίτημα του συλλαλητηρίου ήταν η αναστολή της διαδικασίας μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και όλοι διαδήλωσαν τη σφοδρή αντίθεσή τους με τη διαδικασία αλλά και την ουσία, όπως αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, καθώς, όπως τονίζουν, αντί να επιλύουν προβλήματα και να βάζουν τάξη, προκαλούν ακόμη περισσότερα και χειρότερα, καταστρέφουν περιουσίες και μόχθους ζωής, εξαφανίζουν αγροτική γη και στερούν εισοδήματα από ανθρώπους και οικογένειες, ενώ, παράλληλα, με το βαρύτατο τέλος για την υποβολή αντιρρήσεων «χαρατσώνονται» άγρια οι άνθρωποι που βλέπουν να χάνουν περιουσίες και μόχθους ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.
Μαζική ήταν η συμμετοχή αγροτών από τοπικές κοινότητες, όπως η Χριστιανούπολη και το Μουζάκι, όπου εκεί προκλήθηκαν από τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας των δασικών χαρτών, όπως αυτοί αναρτήθηκαν, και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση ενώ είναι οργισμένοι από την προχειρότητα και την απερισκεψία των ιθυνόντων οι οποίοι με ελαφρά τη καρδία, τους στερούν την ίδια τους τη γη, την περιουσία και τις καλλιέργειές τους. Ωστόσο, παρόλο που τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες αφορούν χιλιάδες πολίτες της Τριφυλίας, στο συλλαλητήριο δεν υπήρξε η μαζικότητα που αναμενόταν, γεγονός που απ’ όλους καυτηριάστηκε και τους προβλημάτισε, αφού με την απάθεια και την αδράνεια των άμεσα θιγομένων, η ένταση της φωνής του αγροτικού κόσμου και, γενικότερα, της κοινωνίας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα έπρεπε. Γι’ αυτό οι εκκλήσεις όλων για συμμετοχή ήταν διαρκείς και διαρκής θα είναι ο αγώνας, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουν οι αγρότες της περιοχής και τα ψυχικά αποθέματα αντοχής που έχουν, επειδή ο αγώνας είναι μονόδρομος και η μόνη απάντηση στα αλλεπάλληλα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ξεκληρίζουν την ύπαιθρο και αφανίζουν την αγροτιά.
Έναρξη αγώνα
Με το συλλαλητήριο δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα των αγροτών και της κοινωνίας της Τριφυλίας απέναντι στη λαίλαπα της πολιτικής των Μνημονίων, τη βαρβαρότητα των μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την εξαθλίωση που υφίστανται. Ο αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί  τους αγρότες της περιοχής,  τους επαγγελματίες,  τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, όλη γενικά την κοινωνία, σε ένα ενιαίο, μαζικό και δυναμικό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, για να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν την πολιτική και τα μέτρα σε υλοποίηση αγροκτόνων Μνημονίων.
Συμπαραστάτης ο Δήμος
Συμπαραστάτης στο αγροτικό κίνημα είναι ο Δήμος Τριφυλίας και στο συλλαλητήριο απηύθυναν αγωνιστικούς χαιρετισμούς ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.

Ο πρόεδρος
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Νίκος Σινάνης, αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του Συλλόγου για την αναστολή της διαδικασίας των δασικών χαρτών καθώς και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας και τόνισε, για μια ακόμη φορά, ότι με τους δασικούς χάρτες, χάνουν τη γη τους.
Τέλος τόνισε ότι: «Οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και όλος ο κόσμος, με τα μέτρα που έχουν πάρει και μας επιβάλλουν, ξεκληριστήκαμε. Τα παιδιά μας είναι στο εξωτερικό. Ματώσαμε να τα σπουδάσουμε και αυτή τη στιγμή προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλα κράτη και για άλλων συμφέροντα. Κι εμείς εδώ καθόμαστε και πίνουμε τα ουζάκια μας στο καφενείο. Πρέπει να πάρουμε απόφαση τι κάνουμε από δω και πέρα. Εγώ βάζω το ζήτημα: Ή πάμε στα σπίτια μας ή αγωνιζόμαστε, με αυτά τα προβλήματα που έχουμε, για να μπορέσουμε κάτι να καταφέρουμε. Ο αγώνας, όταν είναι μαζικός και ενωτικός, δε μπορεί να σταματήσει…».
Το λόγο έλαβαν αγρότες και εκπρόσωποι φορέων που αναφέρθηκαν στα προβλήματα και την αναγκαιότητα του αγώνα απέναντι στα μέτρα που αφανίζουν την αγροτικά και ολόκληρη την κοινωνία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου