Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ψήφισμα παράταση της διάρκειας απασχόλησής τους Εργαζομένους στο Κοινωφ...

6 Οκτωβρίου 2019
Έκδοση ψηφίσματος, σχετικά,με τους ωφελούμενους της υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του Ο.Α.Ε.Δ., στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρας σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» και την αναγκαιότητα για την παράταση της διάρκειας απασχόλησής τους (Α.Π.14159/20-09-2019)και κατόπιν:α) της με αριθ. πρωτ. 14159/20-09-2019 πρότασης των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»&«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ –ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΠΥΛΟΥ –ΝΕΣΤΟΡΟΣ»και β)της με αριθ. πρωτ. 14202/23-09-2019 επιστολής από τους Εργαζομένους στο Κοινωφελές Πρόγραμμα, του Δήμου Πύλου –Νέστορος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Είναι επιτακτική η ανάγκη της Παράτασης των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δημους».
Σχετικά με τους ωφελούμενους της 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της δράσης: «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής Πρόνοιας» και την αναγκαιότητα για παράταση της διάρκειας απασχόλησής τους.

Με την 8/2018 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης: «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής Πρόνοιας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, προσλήφθηκε και τοποθετήθηκε προσωπικό (ωφελούμενοι) στους Δήμους όλης της χώρας (μεταξύ άλλων και στο Δήμο Πύλου Νέστορος) για οχτώ (8) μήνες.

Με την 93/2019 (ΑΔΑ:6ΡΠΠΩ1Β-ΕΝΤ) Α.Δ.Σ. Πύλου Νέστορος αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος με το οποίο κρίνονταν αναγκαίο και επιτακτικό, όπως επεκταθεί η διάρκεια των 8/μηνιαίων συμβάσεών και του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και προτείνονταν να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί - παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής των ανωτέρω ωφελούμενων.

Κατόπιν με την Αριθμ. 9.3761/2019 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2466/Β/2019), αποφασίστηκε ότι: «Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον τέσσερις (4) μήνες, υπό τους ίδιους όρους οι οποίοι ορίζονται στην ήδη εκδοθείσα σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα».

Όμως η περίοδος λήξης του υφιστάμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον Δήμο Πύλου Νέστορος που υφίσταται ακόμη τουριστική κίνηση, αλλά το κυριότερο αποτελεί περίοδο κατά την οποία ξεκινά έντονη αγροτική δραστηριότητα και έναρξη δραστηριοτήτων των κοινωνικών και σχολικών δομών κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται σημαντική υποστήριξη των δημοτών μας με υπηρεσίες του Δήμου.
Επίσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Δήμοι και ιδιαιτέρως ο Δήμος Πύλου Νέστορος έχει αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προσλήψεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα της Κυβέρνησης προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και οι εργαζόμενοι που έως τώρα έχουν αποκτήσει μια αρχική εμπειρία και εκπαίδευση στα καθήκοντα τους να συνδράμουν το Δήμο τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτηση στους Δήμους των ωφελούμενων του νέου κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο σχεδιάζεται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Καλούμε λοιπόν το Σώμα, να δηλώσει ότι επιθυμεί να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε με Κ.Υ.Α. να επεκταθεί - παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής των υφιστάμενων ωφελούμενων, τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτηση στους Δήμους των ωφελούμενων του νέου κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου