Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

περασε ποταμια και θαλασσες για να ερθει στο Ναυαρινο η ναυτικη ακαδημια τσεχιας

Το πειρατικό ! «La Grace» έδεσε στο λιμάνι της Πυλου 

 

Στο λιμάνι της Πυλου  θα βρίσκεται για ένα τριήμερο ένα αντίγραφο (ρέπλικά) του “μπρικιού” “La Grace”. Το σκάφος αποτελεί αντίγραφο του “La Grace ” που με πλοίαρχο τον Αύγουστο Χέρμαν είχε ταξιδέψει σε όλες σχεδόν τις θαλάσσιες οδούς της εποχής του κατά τον 18ο αιώνα. Η ναυπήγηση του αντίγραφου έγινε το 2008 και χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 

Το εντυπωσιακό σκάφος που πολλοί χαρακτήρισαν με μια πρώτη ματιά ως “πειρατικό” είναι αντίγραφο ενος πλοίου του τύπου “μπρίκι” από τον 18ο αιώνα.

Το αυθεντικό πλοίο του Augustine Herman ταξίδευε ως εμπορικό και εξερευνητικό σκάφος στα τέλη του 18ου αιώνα γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη θάλασσα της Καραϊβικής και συχνά διέσχιζε τον Ατλαντικό Ωκεανό.

 

Το συγκεκριμένο πλοίο έκανε και πειρατικές επιδρομές και μνημονεύεται η επιτυχημένη επιδρομή του έναντι δύο ισπανικών πλοίων που μετέφεραν ζάχαρη, καπνό και κρασί κοντά στην ακτή της Γουατεμάλα.
Η κατασκευή του πλοίου ξεκίνησε το 2008 σε ναυπηγείο στο Σουέζ της Αιγύπτου βασισμένο σε σχέδια από το βιβλίο “Architectura navalis mercatori” που εκδόθηκε το 1768.
Η ναυπήγηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε από τη Δημοκρατία της Τσεχίας.
Το πλήρωμά του είναι κυρίως από τη Δημοκρατία της Τσεχίας.
Η βάπτιση του πλοίου πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2011 στον Πειραιά.
Το πλοίο έπλευσε προς το Ιερό του Ποσειδώνα στο Σούνιο για να αποδώσι τιμές προς τον Ποσειδώνα.
Το πλοίο ταξιδεύει στη Μεσόγειο, κυρίως στα νησιά της Ιταλίας, της Ισπανίαςκαι της Ελλάδας.
Δύο φορές διέπλευσε τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Ο σκοπός της ναυπήγησης του πλοίου ήταν να δοθεί η δυνατότητα εξοικείωσης της παραδοσιακής ναυτικής τέχνης σε νέους ανθρώπους.
Το πλοίο πλέει με πανιά που καλύπτουν μία επιφάνεια 364 τετραγωνικών μέτρων, ενώ είναι εξοπλισμένο και με μηχανή Diesel.


 Η La Grace είναι ένα αντίγραφο ενός πειρατικού ιστιοφόρου του 18ου αιώνα. Το αρχικό πλοίο του Αυγουστίνο Χέρμαν έφερε αυτό το όνομα (το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση ως «Χαριτωμένο») κατά τη διάρκεια εμπορικών και διερευνητικών ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Καραϊβική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.


 

Η La Grace ήταν επίσης γνωστή για τις δραστηριότητες της και τις εμβληματικές πειρατικές νίκες της. Είναι ιδιαίτερα γνωστή η νίκη της πάνω σε δύο ισπανικά πειρατικά που μετέφεραν  ζάχαρη, καπνό και κρασί κοντά στην ακτή της Γουατεμάλας.

Αυτό το σύγχρονο αντίγραφο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να διδάξει τέχνη της ναυτικής παράδοσης. Το πλήρωμά της είναι κυρίως από την Τσεχική Δημοκρατία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου