Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Συζητούν για τη “Μάχη στα Κάτω Μηνάγια” στο Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος

Συζητούν για τη “Μάχη στα Κάτω Μηνάγια” στο Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος

   
Με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και ύστερα από επίσημο αίτημα-αίτηση που υπέβαλε το Ψηφιακό Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας προς το Δήμο Πύλου Νέστορος, για εξέταση αναγνώρισης και χαρακτηρισμού της «Μάχης στα Κάτω Μηνάγια» ως Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημασίας, την 3ην Μαρτίου έκαστου έτους, ο Δήμος Πύλου Νέστορος αποφασίζει την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 σχετικά με την παραπάνω αίτηση. 
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πύλου Νέστορος, κατόπιν της παραπάνω αίτησης – αιτήματος, που περιλαμβάνει πλήρη φάκελο σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στα πλαίσια της εν λόγω μάχης, καθώς και της εισήγησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, θα αποφασίσει εάν η παραπάνω ιστορική μάχη (η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων κατά το έτος 1825) θα χαρακτηριστεί Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας, με την αναβίωση εκδηλώσεων μνήμης και τιμής της 3ην Μαρτίου εκάστου έτους και την δημιουργία Μνημείου Πεσόντων στην περιοχή της σύγκρουσης.
Η διατύπωση στην ημερήσια διάταξη του προαναφερόμενου προς συζήτηση θέματος στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου 2019, του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου Νέστορος, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ 10ον: Λήψη απόφασης για καθιέρωση ως Δημόσιας Εορτής, Τοπικής Σημασίας την 3 η Μαρτίου εκάστου έτους για την «Μάχη στα Κάτω Μηνάγια», με αναβίωση εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, με την δημιουργία Μνημείου Πεσόντων στην περιοχή της σύγκρουσης, κατόπιν:
α) της με αριθ. πρωτ, 15344/10-10-2019 αιτήσεως του κ. Δημοσθένη Κορδού του Νικολάου και
β) της με αριθ. πρωτ. 15722/16-10-2019 εισήγησης, από την Δ/νση Ανάπτυξης & Κοινωνικής Μέριμνας, του Δήμου Πύλου — Νέστορος.
(Εισηγητής, ο κ. Δήμαρχος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου