Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή του κυρίου Δ Βρεττάκου προς τον δήμαρχο ,πρόεδρο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήμου Πύλου Νέστορος .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»



Προς τον
Αξιότιμο Κύριο
Ρομπάκη Κωνσταντίνο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Πύλου – Νέστορος
Δημοτικό Κατάστημα Πύλου
Πύλος Μεσσηνίας 24001 Πύλος 01-11-2019

Κοινοποίηση: Αξιότιμο Κύριο Παναγιώτη Καρβέλα - Δήμαρχο Πύλου –Νέστορος


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,


Επ ‘ ευκαιρία του προγραμματισμού των θεμάτων συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρακαλώ όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, και τους επικεφαλείς των υπολοίπων παρατάξεων, και προσθέσετε τα κάτωθι θέματα προς συζήτηση, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως επείγοντα προς επίλυση θέματα:

1. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καταγραφή όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών παράνομης απόθεσης απορριμμάτων σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια όλων των περιοχών του Δήμου. Η Δημοτική Παράταξη «Νεστόριος Σοφία» έχει καταγράψει πάνω από πέντε σημεία που χρήζουν άμεσου καθαρισμού πριν οι βροχές του χειμώνα διασκορπίσουν τα απορρίματα και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, τα ρέματα και την θάλασσα. Οι χωματερές αυτές είναι κληρονομιά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αφού η καταγραφή μας έγινε προεκλογικά τον Μάρτιο και εξακολουθούν και υφίστανται. Παρακαλώ όπως ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια ορίσουν ημερομηνίες καθαρισμού με τοπικούς εργάτες για τις επόμενες τριάντα ημέρες και μας το παρουσιάσουν στο επόμενο Συμβούλιο. Ο καθαρισμός θα πρέπει να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα. Σας επισυνάπτω σχετικό φωτογραφικό υλικό (Πύλος, Χώρα, Βλαχόπουλο, Σουληνάρι, κ.λπ.) το οποίο παρακαλώ να γίνει εμπιστευτική χρήση για την αποφυγή δυσφήμισης της περιοχής μας.
2. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου από την ΔΕΥΑΠΝ για τον καθαρισμό όλων των εγκαταστάσεων υδροληψίας, αποθήκευσης πόσιμου ύδατος (δεξαμενές, συστήματα χλωρίωσης κ.λπ.) σε όλα τα διαμερίσματα. Σε πρόσφατη επίσκεψη μου σε πολλές δεξαμενές του Δήμου αυτές είναι ξεκλείδωτες, ακάθαρτες, με κακή συντήρηση και πολλές φορές παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.
Παρακαλώ να γίνει παρουσίαση από την διοίκηση της ΔΕΥΑΠΝ του έκτακτου προγράμματος συντήρησης που θα εκπονήσει σχετικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού λόγοι Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας επιτάσσουν την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.
3. Άμεση και Επείγουσα Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Οικονομικά του Δήμου και όλων των οργάνων διοίκησης όπως ΔΕΥΑΠΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, κ.λπ. καθώς και παρουσίαση των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων και ανάλυση – συζήτηση τους στα επόμενα Συμβούλια και σίγουρα πριν την παρουσίαση του Προϋπολογισμού.
4. Άμεση ενημέρωση και συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα ακίνητα του Δήμου, πως αυτά αξιοποιούνται μέχρι σήμερα και ποιές οι προτάσεις της Νέας Δημοτικής Αρχής για κάθε ένα από αυτά προκειμένου να προβλεφθούν πρόσθετα έσοδα από την αξιοποίησή τους στον επικείμενο Προϋπολογισμό.
5. Άμεση Ενημέρωση και συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον Έλεγχο της νομιμότητας όλων των Συμβάσεων Μίσθωσης, Ενοικίασης και Παραχώρησης Χρήσης Ακινήτων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, παραλιών, χώρων στάθμευσης, κ.λπ. διάρκειας, ύψους οικονομικού ανταλλάγματος, βεβαίωση ορθής χρήσης, κ.λπ.
6. Άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση των οχημάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου και των νομικών προσώπων, καθώς και των παγίων, του Δήμου και των Νομικών προσώπων και λήψη μέτρων για την ορθή διαχείριση και συντήρησή τους. Μας έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για κατάχρηση, κλοπή, καταστροφή και πλημμελή χρήση και συντήρηση των οχημάτων και των παγίων και παρακαλούμε για την άμεση παρουσίαση της καταγραφής και σχεδίου ορθής διαχείρισης και προγράμματος συντήρησης. Παρακαλούμε να οριστεί υπόλογος Αντιδήμαρχος ανά Διαμέρισμα και Υπόλογοι Δημοτικοί Υπάλληλοι και να μας κοινοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία τους ως μέρος του Σχεδίου Διαχείρισης.
7. Άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτηση στην αμέσως επόμενη Συνεδρίασή μας για τα έργα υδροληψίας από το Ρέμα Γιανούζαγα στην Γιάλοβα της εταιρείας ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΕ, η οποία έχει ζητήσει και λάβει άδεια υδροληψίας από το πλεόνασμα του ποταμού με απόφαση του Υπουργού κ. ΦΑΜΕΛΟΥ τον Απρίλιο του 2018, την οποία και σας επισυνάπτω. Ύστερα από διαμαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή επισκεφθήκαμε τον χώρο υδροληψίας και διαπιστώσαμε έργα που δεν είναι περιγραφόμενα στη σχετική Άδεια. Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση της εταιρείας προς απομάκρυνση των εγκαταστάσεων υδροληψίας από το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λειψυδρίας στην περιοχή του κάμπου της Γιάλοβας.... αλλά και ανεπανόρθωτης ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα.
8. Απόφαση για την αποδοχή δωρεάς ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50,000) του κ. Γιαννούτσου Παναγιώτη κατοίκου Γιάλοβας ο οποίος μας δήλωσε ότι επιθυμεί να κάνει δωρεά μέχρι του ύψους των πενήντα χιλιάδων ευρώ για την χρηματοδότηση έργων διάνοιξης και αποκατάστασης όλων των κλειστών και φθαρμένων αυλάκων άρδευσης
του Κάμπου της Γιάλοβας από τα σημεία τροφοδοσίας τους έως και την θάλασσα.
9. Άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη ορθή λειτουργία των Βιολογικών Σταθμών στην Πύλο και αλλού και τι ενέργειες προτίθεται να κάνει η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΠΝ καθώς και την διερεύνηση της νομιμότητας λειτουργίας των εν λόγω εγκαταστάσεων. Λόγοι δημόσιας Υγείας και ασφάλειας στην περιοχή επιτάσσουν την άμεση λύση της υπολειτουργίας των εν λόγω εγκαταστάσεων.
10. Άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για την σύνδεση όλων των μη συνδεδεμένων αποχετεύσεων με το νέο δίκτυο αποχέτευσης στη Πύλο. Παρακαλούμε να μας δοθεί λίστα εγγεγραμμένων κατοικιών και επιχειρήσεων στο δίκτυο αποχέτευσης που έχουν συνδεθεί, όσων έχουν πληρώσει και δεν έχουν συνδεθεί, όσων δεν έχουν πληρώσει και όλων όσων δεν έχουν συνδεθεί με σχετική αιτιολογία (ειδοπιήθηκαν και δεν συνδέθηκαν, έλλειψη απικοινωνίας, μη ύπαρξη δικτύου, κ.λπ.)

Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την γραπτή ενημέρωσή μας επί των ανωτέρω τεθέντων ζητημάτων.

Με Εκτίμηση,
Για την Δημοτική Παράταξη « ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»



Δημήτρης Βρεττάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου