Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011


Ο νεοφιλελευθερος δήμαρχος …. Νεοελληναράς σε ναρκισσιστική υστερία!
Λαέρτης ο Πύλιος
«Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός» [1]. Θουκυδίδης
Εισαγωγή: Ο Δήμαρχος ανάλγητος, αλλοτριωμένος, μαζί με τους πολιτικάντηδες ταγούς του, αλλοτριώνει τους «δημότες» του, μεταβάλλοντάς τους σε μαζοχυλό απαίδευτων ανδρεικέλων, αδιάφορων για τον διπλανό, τον συνάνθρωπο, την πόλη, την πατρίδα, το περιβάλλον. Η αγορά και το χρήμα είναι οι υπέρτατοι στόχοι που πρέπει να υποστηριχθούν από τον νεοφιλελεύθερο δήμαρχο, με κάθε μέσον! Οι δημότες σωπαίνουν, και κανείς δεν μιλάει, γιατί είναι φοβισμένοι και βλέπουν πως οι συνωμότες ήταν και είναι πολλοί: «Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός». Επομένως η σύγχρονη Κίρκη, «ράβδω πεπληγυία», μεταμόρφωσε τους νήπιους «Νεοελληναράδες» σε νεοφιλελεύθερα άπτερα δίποδα που τρέφονται σαν «σύες χαμαιευνάδες»[2] με «βάλανον τ’ έβαλεν καρπόν τε κρανείης»[3], της διαφήμισης και του τηλεσκουπιδοσωρού, που υπαγορεύουν τρόπο ζωής (life style), ριγμένοι μέσα στο γουρουνοστάσι της παγκοσμιοποιημένης αποβλάκωσης, έχασαν την ανθρωπιά τους.
Ο Νεοελληναράς νεοφιλελεύθερος δήμαρχος : είναι Απαίδευτος, είναι ένας Νεοελληναράς σε ναρκισσιστική υστερία! πτωχαλαζών, κυνοθρασύς, σε μια αδιάφορη εργασία, ανασφαλή, μηχανική, απαξιωμένη, που τον αποξενώνει από τον εαυτό του και από τους άλλους, γιατί αυτό συμφέρει τους λίγους (αυτοί με την μεγάλη κομματική και οικονομική τοπική δύναμη), Μαζάνθρωπος, καταναλωτής, βυθισμένος στην καταναλωτική υστερία που τον ωθούν, σκόπιμα, τα μεγαλοσυμφέροντα και τα βάρβαρα, ασύνετα, ασύδοτα, ανήθικα, κερδόφρονα Μέσα Μαζικού Εξανδραποδισμού, του εξευτελισμού των πάντων. «Άνθρωπος χωρίς λεβεντιά... λιποτάχτης της ζωής... ονειρεύεται τα σάπια του όνειρα. Άνθρωπος πάντα βιαστικός... προφασιζόμενος κάποιο μεγάλο σκοπό» [4]. Υπόσχεται στους πάντες και ιδικά στα δικά του κομματόσκυλα : Πώς θα το «κονονήσει» με κάθε τρόπο. Πώς θα κάνει τη λαμογιά χωρίς να τον πάρουνε οι δημότες χαμπάρι. «Κι αν τον πάρουνε χαμπάρι, το νομότυπο έχει χάρη». Έτσι δεν δίδασκε ο αλήστου μνήμης καρναβαλικός, καραμανλικός Υπουργός της προηγούμενης, δυσώδους, πενταετίας; Γιατί όχι κι ο Νεοελληναράς νεοφιλελεύθερος δήμαρχος ; Αυτός, «στο πηγάδι κατούρησε;». Ε;
«Νόσημα και απόστημα πόλεως εγγένηται» [5], είναι ο σάπιος Νεοελληναράς νεοφιλελεύθερος δήμαρχος , που καταρρακώνει καθημερινά την αξιοπρέπεια του πολίτη, με το κούφιο νταηλίκι του, μαζί με τους οπαδούς τού «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε».
Δύσκολο να ξαναβρεί την αξιοπρέπεια του ο Έλληνας δημότης, που τον διασύρει ο νεοφιλελεύθερος δήμαρχος, σφουγγοκωλάριος των ξενομπάτηδων, τους οποίους τόσο πολύ θαυμάζει και ευλαβικά προσκύνα, και για τους οποίους αυτός, ο ελληναράς
φιλελεύθερος δήμαρχος, είναι "The Greek il segaiolo (italiano) or "wanker" (english) or "malaka" (greek).”
Επίλογος: Συνυπεύθυνος, μαζί με τους πολιτικάντηδες ταγούς του, προσπαθεί να αλλοτριώσει τους πολίτες του δήμου να τους μοιάσουν «το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν.»[6], με μέσο το «νεοελληναριό » ( συμποσιάζοντας και καρκατσομπολεύοντας). Συνεπώς ο σάπιος Νεοελληναράς νεοφιλέλευθερος δήμαρχος είναι ο δημοκράτης της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας της ισοπέδωσης, που εννοεί την ισότητα ως προς τα κάτω εξίσωση, δημοκρατικώ διακαιώματι, λησμονώντας, πως σε μια ευνομούμενη, χρηστή πολιτεία:
«Οι βέλτιστοι μεν τας τιμάς έξουσιν, οι δ’ άλλοι μηδέν αδικήσονται» [7] .
Πηγές
[1] www.gnomikologikon.gr μτφρ: ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί. [2] www.phys.uoa.gr/~nektar/arts/.../od14.ht... Ομήρου Οδύσσεια - Ραψωδία ξ
«σύες χαμαιευνάδες» μτφρ : «χαμοκύλιστα γουρούνια»
[3] www.ellinikoarxeio.com/.../homer-odysse Οδύσσεια Ραψωδία κ «βάλανον τ’ έβαλεν καρπόν τε κρανείης» μτφρ : Με τα βαλανίδια και τα κράνα [4] www.anevlavis.gr/Default.aspx?tabid «Να η εποχή των δολοφόνων.»
«Άνθρωποι πάντα βιαστικοί ………κάποιο μεγάλο σκοπό». Μ. Αναγνωστάκης [5] www.antinews.gr/2010/08/19/58082/ Εκεί που κρεμούσαν οι καπετανέοι τ' άρματα κρεμάν οι γύφτοι τα ...μτφρ: «Απόστημα και αρρώστια της πόλης έγινε» Πλούταρχος.
[6] www.xrysalogia.gr/isokratis.html μτφρ : «Το ήθος των αρχόντων είναι όμοιο με το ήθος των αρχόμενων». Ισοκράτης
[7] www.xrysalogia.gr/isokratis.html μτφρ: «οι μεν άριστοι να τιμώνται οι δε άλλοι, κατά κανένα τρόπο, να μην αδικούνται» Ισοκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου