Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012


ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ – ΤΣΑΚΩΝΑ

Στ. Καλογιάννης: «Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν τη σύμβαση για την παράκαμψη»

 15/11
Λόγους δημοσίου συμφέροντος, επικαλέσθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Υπουργείο, για την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης της παράκαμψης που θα επιτρέψει να δοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο τμήμα του Παραδείσια – Τσακώνα.

Χωρίς να προσθέσει κανένα καινούργιο στοιχείο απ’ όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την… ελπίδα ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην αίτηση ανάκλησης που καταθέτει το Υπουργείο, θα επιτρέψει την «κατασκευή» της παράκαμψης (οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για την παράδοσή της).

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καλογιάννη έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για προσυμβατικό έλεγχο, η συμπληρωματική σύμβαση.

Ο φάκελος του έργου είχε κατατεθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών στο Ελεγκτικό Συνέδριο προ 2 ½ μηνών περίπου, το οποίο ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία προσκομίστηκαν από το υπουργείο αμέσως.

Προχθές το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε, με πλειοψηφία 2:1 ότι κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης, όσον αφορά το τμήμα αυτής για την κατασκευή της παράκαμψης της γέφυρας Τ4.

Η παράκαμψη αυτή είναι απαραίτητη για την άμεση απόδοση του έργου σε κυκλοφορία, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας Τ4, που προβλέπεται να γίνει μετά από ένα χρόνο περίπου.

Το υπουργείο ετοιμάζει και θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης στο αρμόδιο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος για τους οποίους θα πρέπει να υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση και πιστεύουμε ότι η απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού, που θα συνεδριάσει εντός του τρέχοντος μηνός, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.

Παράλληλα το υπουργείο προχωρεί στην κατασκευή του προβληματικού τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού στο Δερβένι, το όποιο αναμένεται θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου