Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Βρήκαν λάθος στις υπογραφές για το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα μετά από 2,5 χρόνια!

Βρήκαν λάθος στις υπογραφές για το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα μετά από 2,5 χρόνια!
Τελευταία Ενημέρωση: 04/07/2013   

Με ΚΥΑ που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες «μπάλωσαν» την κατάσταση

Έπρεπε να περάσουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια για να καταλάβουν στο αρμόδιο υπουργείο ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που είχε εκδοθεί το 2011, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και υπουργείων, για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, τμήμα Τσακώνα- Καλαμάτα, ανέφερε λάθος ονόματα!
Συγκεκριμένα, την ΚΥΑ του 2011 υπέγραφε, μεταξύ άλλων, ως υπουργός, η κυρία Κ. Μπατζελή, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί μήνες πριν. Έτσι, με απόφαση που φέρει ημερομηνία 28 Ιουνίου 2013 το ΥΠΕΚΑ μιλά για «λάθος παραβολή»!
Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στις 11 Ιανουαρίου 2011. Την ΚΥΑ για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων υπέγραφε η Κατερίνα Μπατζελή, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί από τον Κώστα Σκανδαλίδη τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν από τη δημοσιοποίησή της!
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Για ένα πολύ μεγάλο έργο, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, η δημόσια διοίκηση με τις πράξεις της δημιουργεί ζητήματα που ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές οικονομικές ζημιές, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής ασφυξίας.
Είναι χαρακτηριστική η ερώτηση που έχει καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκος Χουντής, σχετικά με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), για ενδεχόμενες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου-Σπάρτης με υπαιτιότητα δημόσιων υπηρεσιών και την καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημιώσεων στους παραχωρησιούχους.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση της ιστοσελίδας «KalamataJournal», για την αποκάλυψη εδώ και εβδομάδες ότι η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο του αυτοκινητόδρομου και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραφε ως υπουργός και η Κ. Μπατζελή!
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου