Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ένιψε χέρια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής το περιφερειακό συμβούλιο

Ένιψε χέρια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής το περιφερειακό συμβούλιο
Τελευταία Ενημέρωση: 04/07/2013   
Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής
Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα ήταν ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και το οποίο τέθηκε μετά την επερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία», Νίκου Πατσαρίνου.
Ωστόσο, στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Πατσαρίνος ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος κατά της πραγματοποίησης του φεστιβάλ, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος, εν μέσω τουριστικής περιόδου και πραγματοποίησης μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων στην Καλαμάτα, να διασαλευτεί η ηρεμία της πόλης από βίαιες αντιδράσεις. Τόνισε δε ότι το θέμα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.
Απαντώντας από την πλευρά της η κα Νικολάκου, για το ψήφισμα, είπε ότι το ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, παρά μόνο να απαντηθεί η σχετική επερώτηση.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης της επερώτησης, ο κ. Πατσαρίνος είπε ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να μεταφέρει την ένταση και το μίσος στην Καλαμάτα. Υπογράμμισε ότι γίνονται κινήσεις αποτροπής του φεστιβάλ και σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει η Περιφέρεια. Πρότεινε, δε, να ζητηθεί από το Λιμενικό Ταμείο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ανακαλέσουν την άδεια πραγματοποίησης του φεστιβάλ.
Η κα Νικολάκου τόνισε ότι στη σημερινή κρίσιμη αρνητική συγκυρία είναι πολύ επικίνδυνο να θεωρήσει κάποιος ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την οργή των Ελλήνων για όσα βιώνει και υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης. Ο ένας, όπως είπε, είναι αυτός που προτείνει ο κ. Πατσαρίνος και ο άλλος «να εφαρμόζεις μια πολιτική αλήθειας και σκληρής δουλειάς».
Καταλήγοντας η κα Νικολάκου είπε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα πάρει τέτοιες αποφάσεις.

της Βίκυς Βετουλάκη            θαρρος.                                                                                                Περιφερειακό Συμβούλιο: Δεν τόλμησαν να συζητήσουν για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο δε δέχθηκε να συζητήσει το θέμα του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα και να ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί.
Για το θέμα της ΕΡΤ περιορίστηκε να ζητήσει τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού του νέου δημόσιου φορέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υιοθετώντας το αίτημα των εργαζομένων - απολυμένων στην ΕΡΑ Τρίπολης. Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν η πλειοψηφία και η μείζων μειοψηφία, ενώ διαφώνησαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων της Αριστεράς (Γούργαρης, Πατσαρίνος) και των Οικολόγων (Μπούκλης).
Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να τοποθετείται σχετικά με την πρόσκληση του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για συσπείρωση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και της Κεντροδεξιάς.
Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Τατούλης μίλησε για κάποιους «που κρύβονται πίσω από τη μαύρη κουρτίνα τους», για λαϊκισμό, ψέμα και γκεμπελισμό, για ιδιοτελείς και υστερόβουλους. Και υποστήριξε πως ασχολήθηκε πρώτος απ’ όλους με το κλείσιμο της ΕΡΤ και ήταν ο εισηγητής του θέματος στην ΕΝΠΕ.
Ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Νίκος Πατσαρίνος μίλησε για κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στο κλείσιμο της ΕΡΤ, σημείωσε ότι παραμένει το μαύρο και πως ενεργοποιήθηκαν παρακρατικοί μηχανισμοί και κατέβηκαν οι διακόπτες στη Μεσσηνία, ενώ ζήτησε να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και να παρθεί πίσω η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βαγγέλης Γούργαρης παρατήρησε ότι «το μαύρο είναι μαύρο και οι εργαζόμενοι απολυμένοι».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος και αντιπεριφερειάρχες (Νικολάκου, Χειβιδόπουλος) ανέφεραν ότι υπάρχουν διαφορετικές εξελίξεις για την ΕΡΤ και πως τα γεγονότα τους έχουν υπερβεί.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων - απολυμένων στην ΕΡΑ Τρίπολης Πέγκυ Μπρούσαλη παρουσίασε το αίτημά τους «να παραμείνει ραδιόφωνο, φωνή στην Πελοπόννησο», αναφέροντας ότι «δε μας ενδιαφέρει πού θα είναι», αλλά κατέγραψε πως «στην Τρίπολη έχει δικό της χώρο».
Για το θέμα του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας στην επερώτηση του κ. Πατσαρίνου, υποστήριξε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θα πρέπει να ασχολείται με τέτοια θέματα απαγόρευσης κ.λπ., αλλά «να συνεχίσει να ασκεί υπεύθυνη πολιτική για τα προβλήματα της κοινωνίας».
Ο κ. Πατσαρίνος σημείωσε ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση, να πάρει ένα μήνυμα η Χρυσή Αυγή και να μπει ένα φρένο». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/27110-festibal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου