Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

2.270.000,00€ για την υ­δρο­δό­τη­ση της Πύ­λου αλ­λά και της Το­πι­κής Κοι­νό­τη­τας Ε­λαι­ό­φυ­του ??

Επιθεώρηση Δ. Καφαντάρηστις εργασίες που γίνονται στην ΕΟ Πύλου-Μεθώνης στο τμήμα Χώρα-Κορυφάσιο 07/03/2014
kafantaris53Προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου στην Πύλο
Ε­πι­θε­ώ­ρη­ση για την πρό­ο­δό του στις ερ­γα­σί­ες που γί­νον­ται στην Ε­Ο Πύλου-Με­θώ­νης στο τμή­μα Χώ­ρα-Κο­ρυ­φά­σιο έ­κα­νε ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης, συ­νο­δευ­ό­με­νος α­πό τους μη­χα­νι­κούς του τμή­μα­τος Τε­χνι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας του Δή­μου .
Το έρ­γο, το ο­ποί­ο πε­ρι­λαμ­βά­νει την α­πα­σφάλ­τω­ση του δρό­μου και την α­σφαλ­τό­στρω­σή του εκ νέ­ου, ε­νώ πα­ράλ­λη­λα γί­νε­ται και η σή­μαν­ση του δρό­μου σε μή­κος 7,33 χιλ., προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 300.000,00€, χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό το Τα­μεί­ο Ε­θνι­κής Ο­δο­ποι­ί­ας, ε­νώ ο φο­ρέ­ας υ­λο­ποί­η­σης εί­ναι ο Δή­μος Πύ­λου Νέ­στο­ρος.
Ο Δή­μαρ­χος α­νέ­φε­ρε: «Το συγ­κε­κρι­μέ­νο έρ­γο προ­σφέ­ρει α­σφα­λή δι­έ­λευ­ση των δι­ερ­χό­με­νων ο­δη­γών, βά­ζον­τας τέ­λος στην τα­λαι­πω­ρί­α των μο­νί­μων κα­τοί­κων, οι ο­ποί­οι χρη­σι­μο­ποι­ούν κα­θη­με­ρι­νώς το συγ­κε­κρι­μέ­νο ο­δι­κό δί­κτυ­ο μιας και συν­δέ­ε­ται με πολ­λές α­γρο­τι­κές ε­κτά­σεις», δη­λώ­νον­τας, ό­τι έ­να τέ­τοι­ο έρ­γο ε­νώ­νει ο­δι­κά το Α­νά­κτο­ρο του Νέ­στο­ρος με τη Χώ­ρα και το Αρ­χαι­ο­λο­γι­κό Μου­σεί­ο, κά­τι που συμ­βά­λει στην α­νά­δει­ξη του πο­λι­τι­στι­κού α­πο­θέ­μα­τος της πε­ρι­ο­χής.
kafantaris52 Ταυ­τό­χρο­να, προ­χω­ρούν με τα­χείς ρυθ­μούς οι ερ­γα­σί­ες για την κα­τα­σκευ­ή ε­ξω­τε­ρι­κού υ­δρα­γω­γεί­ου στην Πύ­λο. Το έρ­γο αυ­τό, προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 2.270.000,00€, εν­τάσ­σε­ται στο  Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα “Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα – Πε­λο­πόν­νη­σος – Ι­ό­νιοι Νή­σοι” στον Ά­ξο­να Προ­τε­ραι­ό­τη­τας “08 – Α­ει­φό­ρος Α­νά­πτυ­ξη και Ποι­ό­τη­τα Ζω­ής Πε­λο­πον­νή­σου” με ερ­γο­λή­πτρια ε­ται­ρεί­α την «ΤΕΚ­ΜΑ Ο­Ε».
Ό­σον α­φο­ρά στις ερ­γα­σί­ες, κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται δυ­ο γε­ω­τρή­σεις κα­θώς και νέ­α δε­ξα­με­νή στη Σγρά­πα οι ο­ποί­ες θα υ­πο­στη­ρί­ξουν την υ­δρο­δό­τη­ση της Πύ­λου αλ­λά και της Το­πι­κής Κοι­νό­τη­τας Ε­λαι­ό­φυ­του.
Ο Δή­μαρ­χος δή­λω­σε α­πό­λυ­τα ι­κα­νο­ποι­η­μέ­νος α­πό τη μέ­χρι τώ­ρα πο­ρεί­α των ερ­γα­σι­ών, το­νί­ζον­τας πα­ράλ­λη­λα ό­τι συ­νε­χί­ζε­ται η δυ­να­μι­κή πο­ρεί­α με έρ­γα πνο­ής, με και­νο­τό­μες πρω­το­βου­λί­ες και πα­ρεμ­βά­σεις με στό­χο την α­νά­δει­ξη του Δή­μου, ως κοι­τί­δα σύγ­χρο­νης οι­κο­νο­μι­κής α­νά­πτυ­ξης. Κλεί­νον­τας εί­πε:  «Ο Δή­μος Πύ­λου Νέ­στο­ρος εί­ναι έ­νας πό­λος έλ­ξης για εμ­πο­ρι­κές, πο­λι­τι­στι­κές, α­θλη­τι­κές δρά­σεις. Ό­λοι μα­ζί αλ­λά­ζου­με πολ­λά στη Ζω­ή μας και στο Δή­μο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου