Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Βράζει για τα καλά το καζάνι της Περιφέρειας

Βράζει για τα καλά το καζάνι της Περιφέρειας Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Βράζει για τα καλά το καζάνι της Περιφέρειας
 
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες ανακοίνωσε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι τατουλικοί σύμβουλοι ανέβηκαν στα… κάγκελα ζητώντας να παραιτηθεί μαζί με τον αντιπεριφερειάχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. 

Από την άλλη πλευρά η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απολογούμενη για λογαριασμό του κ. Τατούλη και απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Γόντικα παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι επιχειρήσεις Τατούλη έχουν πάρει δώδεκα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Π. Τατούλης όμως ανοίγει μέτωπο και στη ΝΔ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα έβαλε με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή στο περιθώριο της προεκλογικής συγκέντρωσης της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα στην Καλαμάτα.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/35106-ypopsifiotita-dede

 
12 έργα στην Πελοπόννησο εκτελούν οι εταιρείες Τατούλη, όπως παραδέχθηκε η Νικολάκου Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
12 έργα στην Πελοπόννησο εκτελούν οι εταιρείες Τατούλη, όπως παραδέχθηκε η Νικολάκου
 
 
 
Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, απολογούμενη για τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιούν συγγενείς του Πέτρου Τατούλη, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι εταιρείες της οικογένειας Τατούλη έχουν αναλάβει 12 έργα. 
 
Συγκεκριμένα η κ. Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση του Ν. Γόντικα, παραδέχτηκε ότι υλοποιούνται ή υλοποιήθηκαν τα παρακάτω έργα:
«1. Δρόμος Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολιμένας: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός που κατακυρώθηκε σε κοινοπραξία τριών εταιρειών. ΚΑΣΤΑΤ 33,3% του προϋπολογισμού του έργου. Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής ελέγχθηκε και από το ελεγκτικό συνέδριο. Καμία ένσταση. 
2. Δρόμος Κουμπίλα - Λουλούδι: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός που κατακυρώθηκε στην Ηλιοχώρα. ΚΑΣΤΑΤ 30% του προϋπολογισμού του έργου. Εργο με διαλυμένη εργολαβία, εγκαταλελειμμένο. Εκπτωση 4% ειδικά αιτιολογημένη από τις υπηρεσίες μας λόγω της μεγάλης δυσκολίας του έργου με κατασκευή γεφυρών σε εξαιρετικά μεγάλο ύψος. Δύο μόλις εταιρείες στην χώρα διαθέτουν τον εξειδικευμένο εξοπλισμό. Καμία ένσταση. 
3. Δρόμος Κόρινθος - Αργος Τρίπολη: διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 159.108 ευρώ, έκπτωση 61,62%. Καμία ένσταση.
4. Δρόμος από Τρίπολη - Σπάρτη, Βούρβουρα - Καστρί - Αγιος Πέτρος: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 365.000 ευρώ, έκπτωση 12%. Καμία ένσταση.
5. Δρόμος Κόρινθος - Αργος - Τρίπολη: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 351.179 ευρώ, έκπτωση 55%. Καμία ένσταση. 
6. Ασφαλτόστρωση οδικών αξόνων του Δήμου Φαλαισίας: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 238.630 ευρώ, έκπτωση 56,89%. Καμία ένσταση. 
7. Συντήρηση επαρχιακής οδού Μεγαλόπολη - Καρύταινα: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός  ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 663.911 ευρώ, έκπτωση 52,58%. Καμία ένσταση. 
8. Επαρχιακή οδός Τρίπολη, Ρίζες, Καστρί, Αγιος Πέτρος - Μελιγού - Αστρος: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός, μειοδότης ΚΑΣΤΑΤ, τον Ιούλιο του 2010! Η ΚΑΣΤΑΤ παράνομα αποκλείστηκε σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου. Η Οικονομική Επιτροπή εφάρμοσε την τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Συμφωνητικό: 449. 574 ευρώ, έκπτωση 55, 12%.
9. Βελτίωση ισόπεδου κόμβου ΕΟ Κορίνθου - Αργους προς ΚΑΡΥΑ: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος του έργου η κοινοπραξία "Transworld - Λαμπρινάκος", σύμβαση 487,443 ευρώ, έκπτωση 47,77%. Ο ανάδοχος του έργου μετά την 2η πιστοποίηση εργασιών δήλωσε αδυναμία να τελειώσει και ζήτησε υποκατάσταση από την ΚΑΣΤΑΤ προκειμένου να περατωθεί το έργο. 
10. Επαρχιακός δρόμος Ελληνικό - Στεμνίτσα: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος η ΚΑΣΤΑΤ. Σύμβαση 142,201 ευρώ, έκπτωση 52,60%. 
11. Προμήθεια 465 τόνων ασφαλτομείγματος, πρόχειρος διαγωνισμός, συμφωνητικό 24.000 ευρώ. Ανάδοχος η "Ασφαλτοδυναμική". 
12. Προμήθεια 362 τόνων ασφαλτομείγματος: πρόχειρος διαγωνισμός, συμφωνητικό 23.000 ευρώ. Ανάδοχος η "Ασφαλτοδυναμική"». 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Νικολάκου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οσον αφορά το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε τις εν λόγω συμβάσεις, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο κ. Τατούλης δεν αποτελεί μέλος των αποφασιστικών οργάνων και ότι η αρμοδιότητά του εκ του νόμου είναι μια "μηχανική" - "αυτοματοποιημένη" αρμοδιότητα, η οποία δεν του επιτρέπει καμία ανάμιξη ή παρέμβαση στην διαδικασία ανάθεσης ή εκτέλεσης του έργου». 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση:
«Η κ. Νικολάκου παρουσίασε τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των εν λόγω εταιρειών των 10 ετών, αποδεικνύοντας ότι την τελευταία τριετία έχουν μειωθεί κατά πολύ οι τζίροι της και δεν έχουν αυξηθεί, ενώ σημείωσε και ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα που έχει κατασκευάσει στην Πελοπόννησο, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, όπως το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, τον περιφερειακό της Τρίπολης, τον περιμετρικό της Μεγαλόπολης, την ανάπλαση του Λιμανιού της Καλαμάτας, το αποχετευτικό των Παξών, το νοσοκομείο "Ελπίς" και δεκάδες άλλα».  

ΟΤΑΝ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

Γόντικας: Προκαλούν Τατούλης - Νικολάκου

27/03
  • Γόντικας: «Προκαλούν οι Νικολάκου – Τατούλης όταν αραδιάζουν τα δεκάδες εκ. € κέρδη που είχαν οι εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος Τατούλη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ"

 «Ε­νώ ή­ταν α­να­λυ­τι­κή η κα. Νι­κο­λά­κου στις εκ­πτώ­σεις που δί­νουν οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Τα­τού­λη της τά­ξης 50% και πά­νω στα μι­κρά έρ­γα με­ρι­κών ε­κα­τον­τά­δων χι­λιά­δων ευ­ρώ, στη μα­ρί­δα των έρ­γων ό­πως λέ­ει ο λα­ός μας, για να πε­τα­χτούν έ­ξω και να χρε­ο­κο­πή­σουν μι­κροί ερ­γο­λά­βοι κι ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες.

Ή­ταν γε­νι­κό­λο­γη και ο κ. Τα­τού­λης δεν α­να­φέρ­θη­κε καν στα με­γά­λα έρ­γα, στα έρ­γα ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευ­ρώ που δό­θη­καν με μι­κρές εκ­πτώ­σεις και α­π’ ευ­θεί­ας α­νά­θε­ση με τη μέ­θο­δο του πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νου α­ριθ­μού προ­σφο­ρών για­τί τά­χα­τες α­πέ­βη­σαν ά­καρ­ποι οι δι­α­γω­νι­σμοί που έ­στη­ναν οι με­γα­λο­κα­τα­σκευα­στές ή για­τί υ­πήρ­χε ε­πεί­γου­σα α­νάγ­κη.

Εί­ναι έρ­γα ό­πως η πα­ρά­καμ­ψη Βου­τιά­νων και η βελ­τί­ω­ση σε τμή­μα­τα του δρό­μου Γύ­θει­ο-Α­ρε­ό­πο­λη-Γε­ρο­λι­μέ­να στη Λα­κω­νί­α, το Κουμ­πί­λα-Λου­λού­δι και το λι­μά­νι του Ά­στρους στην Αρ­κα­δί­α, τα έρ­γα για τη δι­ά­βρω­ση των α­κτών στην Κο­ριν­θί­α κ.α., ό­που οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Τα­τού­λη κα­τέ­χουν ε­ξέ­χου­σα θέ­ση εί­τε ως μέ­λη κοι­νο­πρα­ξί­ας εί­τε ως υ­περ­γο­λά­βοι.

Έρ­γα στα ο­ποί­α οι εκ­πτώ­σεις κυ­μαί­νον­ται α­πό 4% έ­ως 13% και ό­χι 50 κι 60% που εί­ναι οι εκ­πτώ­σεις στα μι­κρά έρ­γα για να κα­τα­στρα­φούν μι­κροί ερ­γο­λά­βοι κι ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες και να συγ­κεν­τρω­θούν τα Δη­μό­σια έρ­γα σε λί­γους και με­γά­λους κα­πι­τα­λι­στι­κούς ο­μί­λους.

Προ­κα­λούν η κα. Νι­κο­λά­κου κι ο κ. Τα­τού­λης ό­ταν στο ί­διο τα Πε­Συ α­ρα­διά­ζουν τα δε­κά­δες ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ κέρ­δη που εί­χαν οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια,  ό­ταν η ερ­γα­τι­κή λα­ϊ­κή οι­κο­γέ­νεια βογ­κά, ό­ταν η α­νερ­γί­α σπά­ει κό­κα­λα, το ξε­κλή­ρι­σμα αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων στην πό­λη και στο χω­ριό φουν­τώ­νει.

Ό­σο και να προ­κα­λούν και να βρί­ζουν δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τη δι­α­πλο­κή του α­στι­κού κρά­τους, των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­ών και του πο­λι­τι­κού τους προ­σω­πι­κού. Εί­πα­με στο Πε­Συ και συγ­κε­κρι­μέ­να πα­ρα­δείγ­μα­τα έρ­γων που α­πο­δει­κνύ­ουν αυ­τή μας την πο­λι­τι­κή ε­κτί­μη­ση.

Εί­ναι συ­νε­πείς τρί­α χρό­νια τώ­ρα που δεν δί­νουν στοι­χεί­α, κι ας τα ζη­τά­με ε­πί­μο­να στο Πε­Συ και στην Οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή:

Για την του­ρι­στι­κή προ­βο­λή

Για την δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των

Αρ­νούν­ται να φέ­ρουν για συ­ζή­τη­ση στο Πε­Συ τα α­μαρ­τω­λά έρ­γα στην Πε­λο­πόν­νη­σο, ό­που δρό­μοι βυ­θί­ζον­ται, γε­φύ­ρια γκρε­μί­ζον­ται, λι­με­νο­βρα­χί­ο­νες και προ­βλή­τες λι­μα­νι­ών σπά­νε και ού­τε γά­τα ού­τε ζη­μιά. Δεν πλη­ρώ­νει κα­νείς υ­παί­τιος. Αυ­τά εί­ναι τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα της α­νά­θε­σης των με­γά­λων έρ­γων σε κα­τα­σκευ­α­στι­κές ε­ται­ρεί­ες.

Αυ­τές νοι­ά­ζον­ται για την κερ­δο­φο­ρί­α τους και ό­χι για να α­πο­δώ­σουν φτη­νά και ποι­ο­τι­κά Δη­μό­σια έρ­γα στο λα­ό.

Γι’ αυ­τό πλη­ρώ­νει πα­νά­κρι­βα ο λα­ός:

Μια φο­ρά για την κα­τα­σκευ­ή αυ­τών των έρ­γων

Δεύ­τε­ρη φο­ρά για την χρή­ση τους πχ στους ο­δι­κούς ά­ξο­νες με τα υ­πέ­ρογ­κα δι­ό­δια και τα πα­νά­κρι­βα καύ­σι­μα

Πλη­ρώ­νει πολ­λές φο­ρές και για κα­κο­τε­χνί­ες, α­στο­χί­ες τις α­πο­κα­λούν, τέ­τοι­ων με­γά­λων έρ­γων ο­δι­κών α­ξό­νων, λι­μα­νι­ών κλπ

Μό­νο με έ­να δη­μό­σιο κρα­τι­κό φο­ρέ­α κα­τα­σκευ­ών που θα κα­τέ­χει τα υ­λι­κά (α­δρα­νή, μπε­τόν, σί­δη­ρο) που α­παι­τούν­ται για την κα­τα­σκευ­ή ο­δι­κών α­ξό­νων, δη­μο­σί­ων κτη­ρί­ων, έρ­γα υ­πο­δο­μών (λι­μά­νια, α­ε­ρο­δρό­μια), που θα κα­τέ­χει τα μη­χα­νή­μα­τα για την κα­τα­σκευ­ή τέ­τοι­ων έρ­γων, θα κα­τα­νέ­μει σχε­δι­α­σμέ­να το ε­πι­στη­μο­νι­κό και το ερ­γα­το­τε­χνι­κό προ­σω­πι­κό σε ό­λες τις φά­σεις κα­τα­σκευ­ής των έρ­γων με­λέ­τες, κα­τα­σκευ­ή, συν­τή­ρη­ση, λει­τουρ­γί­α.

Μό­νο τό­τε θα κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται α­σφα­λή, φθη­νά και ποι­ο­τι­κά δη­μό­σια έρ­γα με σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον.»
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/35133-nikolakou-erga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου