Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Επεισοδιακή η παρέλαση στην Καλαμάτα


Πιάστηκαν στα χέρια αστυνομικοί με διαδηλωτές




Με ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα.
Δυνάμεις των ΜΑΤ (δύο διμοιρίες) στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν διαδηλωτές της ΕΛΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας να μπουν στον χώρο της παρέλασης πιάστηκαν στα χέρια μαζί τους. (φωτο από kalamatajournal)
 Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος «Η συγκυβέρνηση  των  παράνομων απολύσεων επιχείρησε με την βοήθεια των ΜΑΤ να  εμποδίσει την ειρηνική διαμαρτυρία - πορεία της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας μετά  την λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί η αποφασιστικότητα και η επιμονή των εκπαιδευτικών και όλων των διαδηλωτών νίκησε τον αυταρχισμό και την παράνομη απαγόρευση που προσπάθησε να επιβάλει η συγκυβέρνηση με τα ΜΑΤ. Να είναι βέβαιος ο κ. Σαμαράς ότι η ώρα που ο λαός θα ανατρέψει με τον αγώνα και τη ψήφο του την κυβέρνηση του και την τυραννία των δανειστών πλησιάζει, όσο αυταρχισμό και παραπληροφόρηση και να επιστρατεύσει. Οι παρανόμως απολυμένοι θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.
Είναι όμως ντροπή να βεβηλώνουν την ιστορική όμως επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821».

Καλαμάτα: Παρέλαση με επεισόδια και συγκρούσεις (video)


Μετά το τέλος της παρέλασης στην Καλαμάτα μέλη της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν κάνοντας πορεία, με κεντρικό σύνθημα «Τιμάμε την Επανάσταση, αντιστεκόμαστε σε Ε.Ε. – ΔΝΤ». Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας».

Ωστόσο, αστυνομική δύναμη προσπάθησε να σταματήσει την πορεία και να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ζητούσε από την Αστυνομία να ανοίξει το δρόμο, κάτι που τελικά δεν έγινε και ξεκίνησαν οι μάχες σώμα με σώμα. Στο σημείο έφθασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Δημιουργήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισχωρήσουν αφού η παρέλαση είχε τελειώσει και οι επίσημοι είχαν αποχωρήσει. Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει, όταν η πορεία περνούσε κάτω από τα γραφεία της «Ελληνικής Δράσης», όταν σημειώθηκαν φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου