Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

"AVE CAESAR OI ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ... ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ"!

Ζούμε στην ...Ελβετική Πελοπόννησο,
κατά Νικολάκου

 21/03
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


  • «Τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης, στην καρδιά της ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Ο θεματικός τουρισμός έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει μετρήσιμα αποτελέσματα.»


 «Για πρώτη φορά το Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο 3-7 Μαΐου» 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλασσίου Τουρισμού θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στο Ναύπλιο το Mediterranean Yacht Show, από τις 3 έως τις 7 Μαΐου 2014. Στην έκθεση, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, θα συμμετάσχουν πάνω από 60 σκάφη.   

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19/3 την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα τουρισμού, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, υπό τη διακριτή ταυτότητα της Πελοποννήσου, αλλά και στις συνδυασμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις για τον ίδιο σκοπό.

Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας αφού «με τις στοχευμένες μας ενέργειες και την άριστη συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού καταφέραμε να καταστήσουμε τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας το δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε ρυθμό ανάπτυξης για το 2013. Μεγαλύτερους στόχους έχουμε για το 2014 και για το 2015».

«Αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης αλλάζουν τα δεδομένα στον τουρισμό της Πελοποννήσου»

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, «ώστε στην Πελοπόννησο, μαζί με τον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας, για την αναβάθμιση των υποδομών του οποίου έχει εξασφαλίσει η περιφέρεια Πελοποννήσου 25 εκατομμύρια ευρώ, το αεροδρόμιο της Τρίπολης, το πρώτο ΣΔΙΤ low cost και cargo αεροδρόμιο της χώρας, να βελτιώσει στρατηγικά τις προοπτικές της Πελοποννήσου».  κ Η κα Νικολάκου ενημέρωσε επίσης ότι αναμένονται να υποβληθούν οι μελέτες βελτίωσης του αεροδιαδρόμου, των υποδομών εξυπηρέτησης των επιβατών και του νέου πύργου ελέγχου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

«Στη Μεσσηνία το ετήσιο συνέδριο της ΑΒΤΑ για το 2015»

Απευθυνόμενη στους συντάκτες τουρισμού η κα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι, μετά τις συναντήσεις που έγιναν πρόσφατα στο Λονδίνο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Costa Navarino, διεκδικεί με αξιώσεις την διοργάνωση του συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ABTA) για το 2015 στη Μεσσηνία. 

----------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS.GR

Δε πα να έρχεται στο  Costa Navarino πιθανότατα η διοργάνωση του συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ABTA) για το 2015. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το κανόνισε! Με τη φόρα που έχει πάρει η περιφερειακή αρχή (Π. Τατούλης - Ν. Νικολάκου, δηλαδή) παρά λίγο να μας πουν ότι ... κατασκεύασαν και το Costa Navarino!

Δε πα να να γίνεται η Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο 3-7 Μαΐου»  στο Ναύπλιο με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλασσίου Τουρισμού και του δήμου Ναυπλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κανόνισε όλα! 

Δε πα να μην έχει το αεροδρόμιο Καλαμάτας ΑΚΟΜΑ ούτε και τις απαραίτητες υποδομές εξυπηρέτησης επιβατών (και ας χτυπιέται τόσο καιρό τώρα ο αερολιμενάρχης), ούτε τις αναγκαίες υποδομές οδικής πρόσβασης (τάλεγε και ο Χ. Μαλαπάνης, αλλά αυτός δεν άντεξε πολύ...), κτλ. Τα έχει κανονίσει να μας τα ... κάνει χάρη η περιφερειακή αρχή! 

Δε πα να αυξάνεται η τουριστική κίνηση (και ευτυχώς!), λόγω της κρίσης, των τιμών, των γεωπολιτικών μεταβολών στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου (τουριστική υποχώρηση βόρειας Αφρικής, εξελίξεις στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή)... Η περιφέρεια τα έχει κανονίσει όλα αυτά!  

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολόκληρη (Π. Τατούλης - Ν. Νικολάκου, δηλαδή) ανακοινώνει με αλλεπάλληλα δελτία τύπου, ως ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ, ό,τι ... πετάει, ό,τι ... προσγειώνεται, ό,τι ασφαλτοστρώνεται, ό,τι επιτυγχάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, ό,τι σχεδιάζεται από την ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020!

Ακόμα και την ανεργία, που αυξήθηκε κατά 122% επί θητείας τους, ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ (όπως δηλώνουν)"AVE CAESAR OI... ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ"!

Τα ξαναείπαμε! Λίγη περιφερειακή μετριοφροσύνη δεν βλάπτει! Ας κάνει η Περιφέρεια το Καθήκον της (να απορροφήσει το ΕΣΠΑ, να εκμεταλλευτεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των στρατηγικών υποδομών, να συνεργαστεί χωρίς φανφάρες με την ανεξάρτητη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση...) και εμείς (ας είμαστε ... χαζοί!) θα το καταλάβουμε! Στην ίδια περιφέρεια ζούμε! Στην ... Ελβετική Πελοπόννησο! 

Και, σε τελευταία ανάλυση, μιας και σας ... φταίει ο Ο. Βουδούρης και η βουλευτική αποζημίωση του, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΣΑΜΠΑ! Μερικοί από εσάς, άμα δεν ήταν... περιφερειακή αρχή, μπορεί να ήταν και αυτοί ΑΝΕΡΓΟΙ ή ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ!... 

Είπαμε! Δικαιολογείται μέχρι ενός σημείου η "πολιτική υιοθεσία" κάθε καλού από όπου κι αν προέρχεται, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο... Είπαμε έχετε το "πολιτικό χάρισμα", αλλά και εμείς τη στοιχειώδη τουλάχιστον νοημοσύνη!

Από την άλλη, πάλι; Ούτε κουβέντα για όσα σας γράφουν ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, όσα καταγγέλλει ο Θ. Πετράκος, για όσα σας καταμαρτυρούν και όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, για "ανάρμοστες σχέσεις"! Κι όμως (σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ "ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ" ανακαλύψατε, πρώτοι από όλους!

Δεν ...ξέρουμε ποιός δουλεύει ποιόν μέχρι σήμερα, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις κάλπες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου