Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τους Οθωμανούς-Επεισόδιο για την “απαγόρευση” να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής της Χ.Α Δ.Κουκούτσης!

Δημοσιεύθηκε: 23/03/2014
kalamata-epeteios-1821-1


Χιλιάδες Καλαματιανοί ,εκμεταλλευόμενοι τον καλοκαιρινό καιρό έδωσαν το παρών στην πλατεία της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα όπου νωρίτερα σήμερα το απόγευμα , γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η 193η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό αλλά και η έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Στις 3:30 μ.μ. τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή Αθανάσιο Χρήστου και η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της 23ης Μαρτίου.
kalamata-epeteios-1821-2
Αμέσως μετά ξεκίνησε η Αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους οπλαρχηγούς της Επανάστασης του ’21, που ήταν εντυπωσιακή όπως κάθε χρόνο . Η τελετή έκλεισε με παρέλαση των σχολείων της πόλης και των “Οπλαρχηγών” ενώ ξεχώρισαν οι πολυπληθείς πρόσκοποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας (χθες γιόρτασαν τα 100 χρόνια παρουσίας τους στην Καλαμάτα) αλλά και τα εντυπωσιακά άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας.
Την κυβέρνηση την εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Άγγελος Συρίγος. Την Ελληνική Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος ενώ εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου στεφάνι κατέθεσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα.
Το παρών έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , η Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου ,ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νικόλαος Σαλαβράκος, οι βουλευτές Μεσσηνίας , Δημήτρης Σαμπαζιώτης , Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κουκούτσης καθώς και πολιτευτές του Νομού και υποψήφιοι Δήμαρχοι σε Δήμους της Μεσσηνίας.
Μικροεπεισόδιο δημιουργήθηκε , όταν ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του επετράπει να καταθέσει στεφάνι και αποχώρησε από την εκδήλωση (η διαμαρτυρία του ήταν γιατι επετράπηκε στον εκπρόσωπο του ΛΑ.ΟΣ κ. Σαλαβράκο και όχι και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής)
Αρκετοί ήταν και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που έδωσαν το παρών από όλη τη Μεσσηνία.
Δείτε τα βίντεο του tharrosnews.gr:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου