Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«Είναι αμαρτωλά έργα… κι εσείς πεισματικά αρνείστε, τα σκεπάζετε, τα συγκαλύπτετε.»

N. Γόντικας: «Είναι αμαρτωλά έργα… κι εσείς πεισματικά αρνείστε, τα σκεπάζετε, τα συγκαλύπτετε.» 25/03/2014
gontikas2«Εί­ναι τα α­μαρ­τω­λά έρ­γα, που έ­χου­με αρ­κε­τά στην Πε­λο­πόν­νη­σο, που σας ζη­τά­με τρί­α χρό­νια τώ­ρα να έρ­θουν για συ­ζή­τη­ση στο Πε­Συ κι ε­σείς πει­σμα­τι­κά αρ­νεί­στε, τα σκε­πά­ζε­τε, τα συγ­κα­λύ­πτε­τε. Γι’ αυ­τό εί­σα­στε έ­νο­χοι.» Τό­νι­σε στη τΤο­πο­θέ­τη­ση του ο ε­πι­κε­φα­λής της Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης Νί­κος Γόν­τι­κας στο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο για τα έρ­γα που ε­κτε­λούν οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Τα­τού­λη στην Πε­λο­πόν­νη­σο.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Γόν­τι­κας ε­πε­σή­μα­νε τα ε­ξής:

«Ε­πα­νει­λημ­μέ­να στο Πε­Συ έ­χου­με α­να­δεί­ξει τους δύ­ο τρό­πους α­νά­θε­σης και ε­κτέ­λε­σης των Δη­μο­σί­ων έρ­γων, που αν­τι­στοι­χούν στους δυ­ο δρό­μους α­νά­πτυ­ξης, που συγ­κρού­ον­ται στο ε­πί­πε­δο της οι­κο­νο­μί­ας και της κοι­νω­νί­ας.
Ο έ­νας δρό­μος εί­ναι τέ­τοι­α έρ­γα να κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται α­πό κρα­τι­κό φο­ρέ­α κα­τα­σκευ­ών, που θα κα­τέ­χει τα υ­λι­κά, (α­δρα­νή, σί­δη­ρο, μπε­τό), που α­παι­τούν­ται για την κα­τα­σκευ­ή ο­δι­κών α­ξό­νων, δη­μο­σί­ων κτη­ρί­ων, έρ­γα υ­πο­δο­μών (λι­μά­νια, α­ε­ρο­δρό­μια κλπ), που θα κα­τέ­χει τα μη­χα­νή­μα­τα για την κα­τα­σκευ­ή τέ­τοι­ων έρ­γων, θα κα­τα­νέ­μει το ε­πι­στη­μο­νι­κό και ερ­γα­το­τε­χνι­κό προ­σω­πι­κό σε ό­λες τις φά­σεις (με­λέ­τες, κα­τα­σκευ­ή, ε­πί­βλε­ψη, συν­τή­ρη­ση, λει­τουρ­γί­α). Μό­νο έ­τσι θα κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται φθη­νά και ποι­ο­τι­κά δη­μό­σια έρ­γα, με σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον.
Ο άλ­λος δρό­μος, ο κα­πι­τα­λι­στι­κός που α­κο­λου­θεί­τε α­να­θέ­τει αυ­τά, σε μι­κρούς και με­γά­λους ερ­γο­λά­βους, σε κα­τα­σκευ­α­στι­κούς ο­μί­λους που λει­τουρ­γούν με κρι­τή­ριο τη με­γι­στο­ποί­η­ση του κέρ­δους.
Δεν νοι­ά­ζον­ται για να α­πο­δώ­σουν φθη­νά και ποι­ο­τι­κά έρ­γα στο λα­ό, νοι­ά­ζον­ται για την κερ­δο­φο­ρί­α τους. Έ­τσι πλη­ρώ­νει ο λα­ός μια φο­ρά για την κα­τα­σκευ­ή των έρ­γων, δεύ­τε­ρη φο­ρά για την χρή­ση τους μέ­σα α­πό υ­πέ­ρογ­κα δι­ό­δια και πα­νά­κρι­βα καύ­σι­μα, πλη­ρώ­νει και πολ­λές φο­ρές για κα­κο­τε­χνί­ες, για α­στο­χί­ες ό­πως τις α­πο­κα­λεί­τε. Βλέ­που­με λοι­πόν δρό­μους να βυ­θί­ζον­ται, γε­φύ­ρια να γκρε­μί­ζον­ται, προ­βλή­τες και λι­με­νο­βρα­χί­ο­νες να σπά­νε και ού­τε γά­τα ού­τε ζη­μιά.
Εί­ναι τα α­μαρ­τω­λά έρ­γα, που έ­χου­με αρ­κε­τά στην Πε­λο­πόν­νη­σο, που σας ζη­τά­με τρί­α χρό­νια τώ­ρα να έρ­θουν για συ­ζή­τη­ση στο Πε­Συ κι ε­σείς πει­σμα­τι­κά αρ­νεί­στε, τα σκε­πά­ζε­τε, τα συγ­κα­λύ­πτε­τε. Γι’ αυ­τό εί­σα­στε έ­νο­χοι.
Μας λέ­τε τα στεί­λα­τε στον ει­σαγ­γε­λέ­α. Δεν σας πι­στεύ­ου­με, λέ­τε ψέ­μα­τα. Αλ­λά και να εί­χα­τε στεί­λει τι έ­γι­νε; Θα γί­νει ό­τι έ­γι­νε και με την Τσα­κώ­να. Αρ­χές της προ­η­γού­με­νης δε­κα­ε­τί­ας κα­τα­σκευ­ά­στη­κε και πα­ρα­δό­θη­κε η Τσα­κώ­να, χω­ρίς να την πα­ρα­λά­βει κα­νείς. Ο α­νά­δο­χος ει­σέ­πρα­ξε με δι­κα­στι­κές!!! α­πο­φά­σεις και την υ­πο­γρα­φή συ­νερ­γα­τών σας δε­κά­δες ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ που δεν δι­και­ούν­ταν, ξέ­ρε­τε με ποι­α μέ­θο­δο και έ­γι­νε κα­πνός.
Ε­σείς και άλ­λοι βου­λευ­τές έ­κα­ναν ε­ρω­τή­σεις, μά­λι­στα βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ ζη­τού­σαν ε­πα­νει­λημ­μέ­να συμ­πλη­ρω­μα­τι­κά κον­δύ­λια ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευ­ρώ για να τε­λει­ώ­σει η ΤΕΡΝΑ το έρ­γο και ήρ­θε το πλή­ρω­μα του χρό­νου με­τά α­πό κον­τά 15 χρό­νια να βγει κά­ποι­α α­πό­φα­ση, άλ­λου δι­κα­στη­ρί­ου, που κα­λέ την α­νά­δο­χο ε­ται­ρεί­α ΑΤΕΝΕ να ε­πι­στρέ­ψει τα κλεμ­μέ­να ύ­ψους δε­κά­δων ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευ­ρώ.
Και ε­σείς προ­χθές πα­νη­γυ­ρί­ζα­τε και μας λέ­γα­τε να σας πού­με και μπρά­βο, γνω­ρί­ζον­τας ό­τι η ΑΤΕΝΕ έ­χει «πτω­χεύ­σει» ε­δώ και χρό­νια και δεν πρό­κει­ται να ει­σπρά­ξει το κρά­τος δε­κά­ρα.
Ό­μως σε αυ­τά τα 15 χρό­νια κυ­βερ­νού­σα­τε τον τό­πο. Εί­χα­με κυ­βερ­νή­σεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έ­χου­με συγ­κυ­βερ­νή­σεις τους των ο­ποί­ων βου­λευ­τές ή­σα­σταν κι ε­σείς και ο κ. Βου­δού­ρης και ο κ. Μα­νώ­λης, ε­σείς μά­λι­στα και υ­πουρ­γός. Υ­πάρ­χουν δι­α­χρο­νι­κές ευ­θύ­νες ό­λων σας.
Νό­μι­μο και η­θι­κό
Και δεν εί­ναι ε­ξαί­ρε­ση η πε­ρί­πτω­ση της Τσα­κώ­νας. Να για­τί λέ­με ό­τι το με­γά­λο σκάν­δα­λο εί­ναι ο τρό­πος κα­τα­σκευ­ής των με­γά­λων έρ­γων, που α­φή­νει πε­ρι­θώ­ρια να δι­α­πλέ­κον­ται κα­πι­τα­λι­στι­κοί ό­μι­λοι αλ­λά και ερ­γο­λά­βοι με το α­στι­κό κρά­τος και το πο­λι­τι­κό του προ­σω­πι­κό. Στα πλαί­σια αυ­τής της δι­α­πλο­κής παί­ζε­τε με λο­γο­παι­χνί­δια του τύ­που νο­μι­κό και η­θι­κό. Υ­πη­ρε­τεί­τε έ­να σά­πιο σύ­στη­μα που δεν έ­χει η­θι­κή. Νό­μος εί­ναι το κέρ­δος του κα­πι­τα­λι­στή και η­θι­κό ό­τι υ­πη­ρε­τεί αυ­τό.
Υ­πάρ­χουν κ. Τα­τού­λη δυ­ο κό­σμοι, δυ­ο Ελ­λά­δες. Η Ελ­λά­δα των βι­ο­μη­χά­νων, των ε­φο­πλι­στών, των τρα­πε­ζι­τών,  η Ελ­λά­δα των κα­πι­τα­λι­στών, που κερ­δί­ζει, λα­δώ­νει κι ευ­η­με­ρεί, που δεν έ­χει αρ­χές και η­θι­κή. Νό­μι­μο και η­θι­κό εί­ναι ό­τι ε­ξυ­πη­ρε­τεί την κερ­δο­φο­ρί­α τους.
Και υ­πάρ­χει και η Ελ­λά­δα των ερ­γα­τών, των α­γρο­τών, των αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων, που βγά­ζουν το ψω­μί τους με το μό­χθο και τον ι­δρώ­τα τους, που δεν κλέ­βουν, δεν αν­τέ­χουν να δι­α­σύ­ρον­ται, να κά­τσουν στο σκα­μνί του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου. Δυ­ο Ελ­λά­δες λοι­πόν κ. Τα­τού­λη δι­α­φο­ρε­τι­κές. Δυ­ο κό­σμοι δι­α­φο­ρε­τι­κοί.
Για να μην σας προ­σά­πτου­με λοι­πόν κου­κού­λω­μα και συγ­κά­λυ­ψη, ό­πως σας προ­σά­πτου­με:
Για την του­ρι­στι­κή προ­βο­λή που αρ­νη­θή­κα­τε να δώ­σε­τε στοι­χεί­α για δι­α­σπά­θι­ση κον­δυ­λί­ων ύ­ψους 8 ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευ­ρώ
Για τα α­μαρ­τω­λά έρ­γα που αρ­νη­θή­κα­τε να φέ­ρε­τε για συ­ζή­τη­ση στο Πε­Συ
Δώ­στε στοι­χεί­α λοι­πόν για τις δρα­στη­ρι­ό­τη­τες των κα­τα­σκευ­α­στι­κών ε­ται­ρι­ών του οι­κο­γε­νεια­κού σας πε­ρι­βάλ­λον­τος. Ι­σχυ­ρί­ζε­στε ό­τι οι οι­κο­γε­νεια­κές σας ε­πι­χει­ρή­σεις έ­χουν πά­ρει το 3% των έρ­γων που αν­τι­στοι­χούν στο 2% του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού των δη­μο­πρα­τη­θέν­των έρ­γων. Α­φή­στε τα αυ­τά τα γε­νι­κά και μι­λή­στε συγ­κε­κρι­μέ­να. Για­τί ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός των έρ­γων, που συγ­κε­κρι­μέ­να σας α­να­φέ­ρου­με στην ε­πε­ρώ­τη­ση, που εί­τε ε­κτε­λούν α­π’ ευ­θεί­ας οι ε­ται­ρεί­ες σας εί­τε ως υ­περ­γο­λά­βοι πλη­σιά­ζει τα 100 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ κά­που στο 1/3 του ΕΣΠΑ στην Πε­λο­πόν­νη­σο.
Υ­πάρ­χει δι­α­πλο­κή α­στι­κού κρά­τους πο­λι­τι­κού προ­σω­πι­κού κι ε­πι­χει­ρη­μα­τι­ών.
Ας το δού­με με δύ­ο πα­ρα­δείγ­μα­τα:
1.ΤΡΙΤΩΝ
Της πα­ρά­καμ­ψης των Βου­τιά­νων, που στοί­χι­σε δε­κά­δες ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ και ο δρό­μος δεν έ­χει πα­ρα­δο­θεί, για­τί συ­νε­χώς βυ­θί­ζε­ται.
Στη κα­τα­σκευ­ή μέ­χρι το 2010 συμ­με­τέ­χει η ε­ται­ρεί­α ΑΤΛΑΣ, που πή­ρε μα­ζί με την ΚΑΣΤΑΤ με έκ­πτω­ση μό­λις 13%!!! το 2012 το έρ­γο βελ­τί­ω­ση τμη­μά­των του δρό­μου Γύ­θει­ο-Α­ρε­ό­πο­λη-Γερολιμένα προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Και μπαί­νουν τα ε­ρω­τή­μα­τα:
Πως μια σο­βα­ρή ε­πι­χεί­ρη­ση που την συν­δέ­ουν οι­κο­γε­νεια­κοί δε­σμοί με τον πε­ρι­φε­ρειά­ρχη, κά­νεις κοι­νο­πρα­ξί­α με μια ε­πι­χεί­ρη­ση, που δυ­ο μή­νες με­τά την πα­ρά­δο­ση της πα­ρά­καμ­ψης Βου­τιά­νων βυ­θί­ζε­ται ο δρό­μος;
Και πως ο κ. Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης υ­πο­γρά­φει τη σύμ­βα­ση, που αν­τι­συμ­βαλ­λό­με­νοι εί­ναι μια ε­ται­ρεί­α που πριν έ­να χρό­νο βυ­θί­στη­κε ο δρό­μος που πα­ρέ­δω­σε και η άλ­λη εί­ναι του οι­κο­γε­νεια­κού του πε­ρι­βάλ­λον­τος; Και μά­λι­στα με έκ­πτω­ση 13%;
Στη συ­νέ­χεια με α­π’ ευ­θεί­ας α­νά­θε­ση, με τη μέ­θο­δο του πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νου α­ριθ­μού προ­σφο­ρών α­να­θέ­τε­τε την α­πο­κα­τά­στα­ση του ί­διου έρ­γου της πα­ρά­καμ­ψης των Βου­τιά­νων προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 2.600.000€ στην ε­ται­ρεί­α ΤΡΙΤΩΝ με έκ­πτω­ση μό­λις 12% για­τί υ­πήρ­χε ε­πεί­γου­σα α­νάγ­κη!!! η ο­ποί­α ε­ξέ­λει­πε για τα συμ­πλη­ρω­μα­τι­κά 800.000€  που με τον δι­α­γω­νι­σμό πε­τύ­χα­τε έκ­πτω­ση (52%;)
Μια λε­πτο­μέ­ρεια ό­μως, η ε­ται­ρεί­α ΤΡΙΤΩΝ κα­τα­σκεύ­α­σε το ι­δι­ω­τι­κό νο­σο­κο­μεί­ο στην Τρί­πο­λη, το α­πο­θε­ρε­πευ­τή­ριο Παλ­λά­διο, συμ­φε­ρόν­των κι ε­δώ της οι­κο­γέ­νειας Τα­τού­λη, που πή­ρε κι ε­πι­χο­ρή­γη­ση δη­λα­δή ζε­στό χρή­μα, α­πό ευ­ρω­πα­ϊ­κά και ε­θνι­κά προ­γράμ­μα­τα 16 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ ναι 16 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ, που πά­λι ό­λως τυ­χαί­ως η σύ­ζυ­γος του δι­ευ­θύ­νον­τος συμ­βού­λου της ΤΡΙΤΩΝ εί­ναι μέ­το­χος στο Παλ­λά­διο.
Λί­γη σο­βα­ρό­τη­τα δεν βλά­πτει. Για­τί έ­χου­με τό­σες πολ­λές πε­ρί­ερ­γες συμ­πτώ­σεις και μά­λι­στα σε έ­να δρό­μο που α­κό­μα δεν έ­χει πα­ρα­δο­θεί στη κυ­κλο­φο­ρί­α;
2.ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ
Μια άλ­λη πε­ρί­πτω­ση δι­α­πλο­κής α­στι­κού κρά­τους, πο­λι­τι­κού προ­σω­πι­κού κι ε­πι­χει­ρη­μα­τι­ών εί­ναι ο δρό­μος Τρί­πο­λης Ά­στρους που έ­χει κα­ταν­τή­σει 40 χρό­νια τώ­ρα γε­φύ­ρι της Άρ­τας.
Α­να­φερ­θή­κα­με σε προ­η­γού­με­να Πε­Συ, ό­ταν συ­ζη­τή­σου­με την δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των και την πα­ρά­δο­σή της στην ΤΕΡΝΑ, πως η ί­δια ε­ται­ρεί­α που έ­κα­νε τις με­λέ­τες το 2010 και το 2013, για το ί­διο έρ­γο (ερ­γο­στά­σιο,  ΧΥΤΑ κλπ) προ­τεί­νει, άλ­λη θέ­ση το 2010 κά­που στα σύ­νο­ρα Αρ­γο­λί­δας Κο­ριν­θί­ας και άλ­λη το 2013 στην Πα­λαι­ό­χου­νη Αρ­κα­δί­ας.
Ο τε­χνι­κός σύμ­βου­λος της Πε­ρι­φέ­ρειας μό­λις τε­λεί­ω­σε το έρ­γο πα­ρά­δο­σης της δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των στην ΤΕΡΝΑ πή­ρε τη με­λέ­τη α­πο­κα­τά­στα­σης των ε­νερ­γών ΧΑΔΑ Πε­λο­πον­νή­σου προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 1εκατομμυρίου ευ­ρώ, ο δε εκ­πρό­σω­πος τώ­ρα της ΤΕΡΝΑ εί­χε δι­α­τε­λέ­σει Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του ΥΠΕΚΑ πα­λαι­ό­τε­ρα.
Εν μέ­σω αν­τα­γω­νι­στι­κού δι­α­λό­γου για τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των, ό­που οι 5 κα­πι­τα­λι­στι­κοί ό­μι­λοι με­τα­ξύ αυ­τών και η ΤΕΡΝΑ εί­χαν βγά­λει υ­πο­τί­θε­ται τα μα­χαί­ρια με την Πε­ρι­φέ­ρεια, έρ­χε­ται ο κ. Τα­τού­λης και υ­πο­γρά­φει σύμ­βα­ση με α­π’ ευ­θεί­ας α­νά­θε­ση πά­λι με τη μέ­θο­δο του πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νου α­ριθ­μού προ­σφο­ρών για το έρ­γο Κουμ­πί­λα-Λου­λού­δι προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 5,5 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ με έκ­πτω­ση 4% στην ΤΕΡΝΑ, που α­μέ­σως αυ­τή συγ­κρο­τεί Κοι­νο­πρα­ξί­α με την ΚΑΣΤΑΤ που εί­χε δώ­σει έκ­πτω­ση 3%.
Σαν πολ­λές συμ­πτώ­σεις πε­ρί­ερ­γων πραγ­μά­των έ­χου­με. Εί­ναι μι­κρός ο τό­πος και γνω­ρι­ζό­μα­στε, αρ­γά ή γρή­γο­ρα βγαί­νουν ό­λα στην ε­πι­φά­νεια, ό­πως τα σκου­πί­δια στο λι­μά­νι του Πα­ρά­λιου Ά­στρους με τα ο­ποί­α μπά­ζω­νε το λι­μά­νι ο ε­κεί α­νά­δο­χος.
Λι­μά­νι και κα­τα­σκευ­ή για την ο­ποί­α εί­ναι πε­ρή­φα­νος και ο αρ­μό­διος υ­πουρ­γός που πρό­σφα­τα ε­πι­σκέ­φτη­κε το έρ­γο.
Α­παν­τή­στε γι’ αυ­τά τα έρ­γα συγ­κε­κρι­μέ­να τι έ­χε­τε να πεί­τε. Πεί­τε μας αν υ­πάρ­χουν κι άλ­λα έρ­γα για­τί προ­έ­κυ­ψε στην πο­ρεί­α το έρ­γο δρό­μος Ναύ­πλιο-Λυ­γου­ριό, που α­κυ­ρώ­σα­τε τον πρώ­το μει­ο­δό­τη στο δι­α­γω­νι­σμό, το πή­ρε ο δεύ­τε­ρος μει­ο­δό­της και το ε­κτε­λούν οι τρείς ε­πό­με­νοι!!! με­τα­ξύ των ο­ποί­ων και η ΚΑΣΤΑΤ.
Πεί­τε μας θα συ­νε­χί­σε­τε να υ­πο­γρά­φε­τε συμ­βά­σεις έρ­γων ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευ­ρώ με α­π’ ευ­θεί­ας α­νά­θε­ση; Με τη μέ­θο­δο του πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νου α­ριθ­μού προ­σφο­ρών για­τί τά­χα­τες α­πέ­βη­σαν ά­καρ­ποι οι δι­α­γω­νι­σμοί ή υ­πήρ­χε ε­πεί­γου­σα α­νάγ­κη.
Τέ­λος ό­σο α­φο­ρά τη νο­μι­μό­τη­τα των α­πο­φά­σε­ων που υ­πο­γρά­φε­τε συμ­βά­σεις ή εν­το­λές πλη­ρω­μής σε ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού σας πε­ρι­βάλ­λον­τος, που δι­α­συρ­θή­κα­τε στο Πα­νελ­λή­νιο με το ρε­πορ­τάζ και τί­τλο «Τα­τού­λης κερ­νά, και Τα­τού­λης ει­σπράτ­τει» πως το­πο­θε­τή­στε, ε­σείς που εί­στε κή­ρυ­κας της νο­μι­μό­τη­τας στην Πε­λο­πόν­νη­σο, στην κα­τά­φο­ρη πα­ρα­βί­α­ση των δι­α­τά­ξε­ων του Καλ­λι­κρά­τη και ει­δι­κό­τε­ρα του άρ­θρου 159 που προ­βλέ­πει: «Σε πε­ρί­πτω­ση ό­που τα ι­δι­ω­τι­κά συμ­φέ­ρον­τα του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη ή συγ­γε­νή του ως το δεύ­τε­ρο βαθ­μό εξ αί­μα­τος ή εξ αγ­χι­στεί­ας συγ­κρού­ον­ται με τα συμ­φέ­ρον­τα της Πε­ρι­φέ­ρειας, ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης υ­πο­χρε­ού­ται να α­πέ­χει και τα αν­τί­στοι­χα κα­θή­κον­τα α­σκεί αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης που ο­ρί­ζε­ται α­πό το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο. Η μη τή­ρη­ση της υ­πο­χρέ­ω­σης αυ­τής συ­νι­στά σο­βα­ρή πει­θαρ­χι­κή πα­ρα­βί­α­ση κα­θή­κον­τος.» Και του άρ­θρου 180 που προ­βλέ­πει: «Με­ρι­μνούν κα­τά την ά­σκη­ση των κα­θη­κόν­των τους για την τή­ρη­ση των αρ­χών της νο­μι­μό­τη­τας, της δι­α­φά­νειας, της α­πο­δο­τι­κό­τη­τας και της χρη­στής δι­οί­κη­σης στους ορ­γα­νι­σμούς που υ­πη­ρε­τούν, ε­νώ α­πέ­χουν υ­πο­χρε­ω­τι­κά α­πό τη συ­ζή­τη­ση και τη λή­ψη α­πο­φά­σε­ων, που σχε­τί­ζον­ται ά­με­σα με τα ι­δι­ω­τι­κά τους συμ­φέ­ρον­τα ή με τα συμ­φέ­ρον­τα συγ­γε­νών τους έ­ως το δεύ­τε­ρο βαθ­μό εξ αί­μα­τος ή εξ αγ­χι­στεί­ας.»
Ζη­τή­σα­τε κά­ποι­α νο­μι­κή συμ­βου­λή πχ α­πό τη Α­θη­ναί­α δι­κη­γό­ρο που κα­τ’ α­πο­κο­πή ου­σι­α­στι­κά της έ­χε­τε α­να­θέ­σει ε­κα­τον­τά­δες νο­μι­κές γνω­μα­τεύ­σεις για καυ­τά θέ­μα­τα, με το α­ζη­μί­ω­το βέ­βαι­α, ε­κα­τον­τά­δων χι­λιά­δων ευ­ρώ;
Α­παι­τού­με συγ­κε­κρι­μέ­νες α­παν­τή­σεις, ό­χι γε­νι­κο­λο­γί­α και προ­παν­τός ό­χι υ­βρε­ο­λο­γί­α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου