Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΛΤΟ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ: "ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΟΥ"!

Μ. Χρυσομάλλης: "Πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ...
η οικογένεια Τατούλη"

 11/03
"Κάπου διάβασα ότι είναι πρωταθλήτρια στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά είναι πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας Τατούλη. Πολύ επιτυχημένος όμιλος παρά την οικονομική κρίση. Πως τα κατάφερε; (εύκολη η απάντηση)", σχολίασε ο νεαρός πολιτευτής  Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομμάλης, στο διαδίκτυο, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" για τις "ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" του "χαμαιλέοντα της πολιτικής" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).
"ΟΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ"

"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ": Π. Τατούλης,
ένας "χαμαιλέοντας" της πολιτικής

8/03
"OI ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ" είναι ο υπέρτιτλος δισέλιδου αφιερώματος της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" (ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014), που πρόσκειται στην Ν.Δ., στο οποίο όπως γράφει η εφημερίδα "ανοίγει έναν ογκωδέστατο φάκελο με τα έργα και τις ημέρες του αμφιλεγόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη".
 
 "Τα ντοκουμέντα", γράφει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, "αλλά και το πλήθος των καταγγελιών για τις ενέργειες του περιφερειάρχη αποδεικνύουν πως η Πελοπόννησος, και δη η ιδιαιτέρα Πατρίδα του, η Αρκαδία, βοά για τα deals του "Πετράν", όπως είναι γνωστός στην περιοχή του, ωστόσο ουδείς από την κεντρική διοίκηση φαίνεται να συγκινείται, με ορισμένους μάλιστα να κάνουν λόγο για μια περίεργη "ομερτά" στο πρόσωπο του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι πίσω από κάθε δημόσιο έργο στο Μορά υπάρχει και ένας ...Τατούλης. Εκεί ο Αρκάς πολιτικός εμφανίζεται συν ... αδελφοίς και τέκνοις να συμμετέχει σε χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναθέσεις έργων έχουν γίνει σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν μέλη της οικογενείας του.
 
Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η κατασκευή του κέντρου αποκατάστασης "Παλλάδιον", που βρίσκεται στην Αρκαδία, συγκεκριμένα στην παλιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Τεγέας. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ποσό άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ και είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο το 2010, εμφανίζει ορισμένες συμπτώσεις που προκαλούν τουλάχιστον πλήθος ερωτημάτων".
 
Και συνεχίζει: "ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους τα "Π" στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας "Παλλάδιον" συμμετέχει ως μέλος η κόρη του περιφερειάρχη, κυρία Χρισταλένη Τατούλη.
 
Οι συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Στη συγκεκριμένη εταιρεία συμμετέχει και η Αικατερίνη Κρανιαδάκη. Η εν λόγω κυρία όμως είναι η σύζυγος του ιδιοκτήτη της εταιρείας "Τρίτων ΑΣΕΤΕ", η οποία από κοινού με την εταιρεία ΚΑΣΚΑΤ (του αδελφού του περιφερειάρχη) ανέλαβαν και την κατασκευή του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου. Με απλά λόγια, σε μια υπόθεση που θυμίζει 'Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει" και δημιουργεί μείζον ηθικό θέμα, ένα νοσοκομείο στο οποίο συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα του περιφερειάρχη χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ οι οποίοι πηγαίνουν στην κατασκευαστική στην οποία συμπράττουν μέλη της οικογενείας του περιφερειάρχη.
 
ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ. Η περίπτωση του "Παλλαδίου", ωστόσο, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, καθώς οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με πλήθος δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο, κάνουν λόγο για όργιο "αμαρτωλών" έργων, που απαιτούν σαφείς απαντήσεις από τον Πέτρο Τατούλη.
 
Όπως προαναφέρθηκε και φαίνεται και από αντίστοιχα ΦΕΚ, ταοποία έχουν στην κατοχή τους τα "Π", στην οικογένεια Τατούλη ανήκουν οι εταιρείες ΚΑΣΚΑΤ Τεχνική και ΚΑΣΚΑΤ Κατασκευαστική 4ης Τάξεως, η οποία φαίνεται να ανήκει μετοχικά και αυτή στον αδελφό του Βασίλη Τατούλη, ενώ στο Δ.Σ., σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2011, συμμετέχει και η κόρη του περιφερειάρχη Χρισταλένη Τατούλη. Πέρα από τις παραπάνω εταιρείες, το όνομα "Τατούλης" το συναντάμε ξανά στον χώρο των δημοσίων έργων, συγκεκριμένα στην Ασφαλτοδυναμική Αρκαδίας Α.Ε. με τον αδελφό του Βασίλη και τα παιδιά του Χρισταλένη και Παναγιώτη Τατούλη να είναι ξανά στο Δ.Σ.... Οι συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν καταγγελθεί και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, υπάρχει συνεταιρική σχέση με την εταιρεία ΚΟΡΥΒΟΣ η οποία έχει πάρει έργα από την Περιφέρεια με αμφιλεγόμενες εκπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα συνάπτει υπεργολαβικά συμφωνητικά με τις εταιρείες της οικογενείας Τατούλη και ειδικά με την ΚΑΣΚΑΤ Κατασκευαστική, που ανήκει στον αδελφό του περιφερειάρχη".
 
Ακολούθως τα "Π" ειδικά στην ΚΑΣΚΑΤ και σε φάκελο που έχουν και δείχνει πάνω από δέκα περιπτώσεις στις οποίες γίνονται καταγγελίες για τις ανωτέρω εταιρείες.
 
Τέλος, τα "Π" κάνουν λόγο για "έργα φαντάσματα", συνολικά εννέα, που "είτε δεν τελείωσαν ποτέ, είτε δεν ξεκίνησαν καθόλου".
 
Σε επίπεδο πολιτικής τα "Π" αναφερόμενα στον περιφερειάρχη Π. Τατούλη γράφουν για "χαμαιλέοντα" της πολιτικής, ενώ σημειώνουν ακόμα, μεταξύ άλλων: <<Ο ακροαριστερός έγινε βουλευτής με την ΝΔ, "πούλησε" τον Καραμανλή, εκλέχθηκε περιφερειάρχης με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και τα έκανε "πλακάκια" με το Φούχτελ>>. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου