Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θέλει να κερδίσει απο την πρώτη Κυριακή ο Νίκας..!


NIAS

Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που το βράδυ του Σαββάτου παρουσίασε στο «Elite City Resort» τον απολογισμό του έργου του, τους στόχους για την επόμενη πενταετία και τους 40 από τους 65 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του κεντρικού ψηφοδελτίου…
Στα ονόματα που ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Νίκας δεν περιλαμβάνεται κάποια μεγάλη έκπληξη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγιναν προσθήκες στο ψηφοδέλτιο που θυμίζουν την παράταξη του Δημήτρη Δράκου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως αυτές των πρώην νομαρχιακών συμβούλων Νίκου Μπαρούνη και Παναγιώτη Τσιμόγιαννη. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι ο Μπάμπης Σταθόπουλος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές κόπηκε αφού είχε ανακοινωθεί το όνομά του, προφανώς ύστερα από παρέμβαση ανθρώπων του Αντώνη Σαμαρά, επειδή ήταν υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη. Υπάρχουν επίσης υποψήφιοι από την ιατρική κοινότητα, ο γυναικολόγος Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο χειρουργός Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Δούζης, που θα επιδιώξουν να κερδίσουν τη ψήφο των συναδέλφων τους, απέναντι στην αντίπαλη υποψηφιότητα του καρδιολόγου Μανώλη Μάκαρη, που είναι ο επικεφαλής του «Δικτύου». (Οι 40 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στο αρχείο μετά το τέλος του ρεπορτάζ).
Ο Παναγιώτης Νίκας στη μακρά ομιλία του, απέναντι σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, απέφυγε να μιλήσει για τους αντιπάλους του. Είπε μόνο ότι ο δικός του συνδυασμός δεν πρόκειται να απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις και κάλεσε τους φίλους του συνδυασμού του να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, ώστε να επιτευχθεί «νίκη από την πρώτη Κυριακή, δεν χρειάζεται δεύτερη Κυριακή»!
Ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» μίλησε ενώπιον του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Περικλή Μαντά, του πολιτευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, του διοικητή του ΣΔΟΕ και δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας Στέλιου Στασινόπουλου, της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύης Παπαγεωργίου και πολλών άλλων παραγόντων. Είπε ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση του για σειρά ενεργειών τους και κυρίως για την επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο τόνισε ότι προοριζόταν για κέντρο «λαθρομεταναστών». Είπε επίσης ότι όπως κατάργησε τον τσιγγάνικο καταυλισμό της Αγίας Τριάδας έτσι είναι έτοιμος να καταργήσει και τους υπόλοιπους καταυλισμούς, αρκεί να αναλάβει το κράτος της ευθύνες του, να θέσει δηλαδή, όπως τόνισε, την κατασκήνωση της Μπιρμπίτας σε λειτουργία. Ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε και για την υπόθεση των σκουπιδιών, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα στηρίξει την προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να δειχθεί να επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά με το κόστος των 100 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η τιμή προκύπτει από το διαγωνισμό που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε ό,τι αφορά την κρίση, ο Παναγιώτης Νίκας κάλεσε τον κόσμο να είναι ενωμένος απέναντι στα προβλήματα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και αυτή η καμπή θα περάσει, όπως ο ελληνισμός έχει περάσει και άλλες δυσκολότερες.
Οι βασικές γραμμές από τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, τον οποίο έκανε ο Π. Νίκας, είναι οι εξής: «Είμαστε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ στην πιο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Η οικονομική κρίση κτύπησε και την περιοχή μας, φέρνοντας ανεργία, δυστυχία, μείωση εισοδημάτων, μετανάστευση.
Με μειωμένα έσοδα περί το 65%, παλαίψαμε, αγωνισθήκαμε, αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκά προγράμματα και, χωρίς καμία αύξηση Δημοτικών τελών, έχουμε να παρουσιάσουμε ένα αξιοζήλευτο και δημιουργικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου