Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΙΣΗ.
του Γιωργου Καρμιρη
Η κομματικοποίηση η πολιτική εμπάθεια τα κληρονομικά οφίτσια πρέπει να απουσιάζουν από τις μικρές κοινωνίες. Τα προβλήματα είναι κοινά και μας αφορούν όλους ανεξαιρέτως η λύση πάντα είναι μια.
Στόχος όλων των κατοίκων, αλλά και των αιρετών αντιπροσώπων τους θα πρέπει να είναι η λύση των προβλημάτων ,η αναβάθμιση και η ανόρθωση του θεσμού της Τ.Α.
Η κομματικοποίηση και η ανάδειξη αντιπροσώπων χωρίς κριτήρια αξιοκρατικά ,αποδυναμώνει την τοπική κοινωνία και καταργεί την περίφημων ρήση του ΠΙΤΤΑΚΟΥ του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΗ» πρόκειται περί αλάθητης γνώμης διάκρισης του ήθους, των ιδιοτήτων και των προθέσεων του άρχοντος.
Συνεπώς ο άρχων δια να ασκήσει την διοίκηση(η οποία ως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες είναι η επιστήμη των επιστημών και η τέχνη των τεχνών).Πρέπει να έχει ήθος. Τούτο δε προσέτι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και ειδικό βάρος της χρηστής διοίκησης. Η δε χρηστή διοίκησης είναι συνυφασμένη με την έννοια της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης της γενναιοφροσύνης και της μακροθυμίας προς όλους τους συνανθρώπους .Ο άρχοντας πρέπει να έχει φυσική ποιότητα και ατομική αγωγή, τη μόρφωση, το περιβάλλον, την οικονομική κατάσταση, την επίδραση της οικογενειακής κατάστασης και παράδοσης. Όλα αυτά τα οποία συμβάλλουν τελικώς και εις το ύφος του ηθικού αναστήματος. Παράλληλα με την μόρφωση ο ΑΡΧΩΝΤΑΣ θα πρέπει να έχει ΠΑΙΔΕΙΑ η οποία θα του εξασφαλίζει εκτός από την διάνοια ,αλλά και την διανόηση κάτι που λείπει παντελώς. Μια έννοια που ίσως είναι άγνωστη από τους τοπικούς άρχοντες, είναι άλλο πράγμα η νόηση και άλλο η διανόηση, είναι άλλο πράγμα η μόρφωση και άλλο η παιδεία.
Παιδεία για το πνεύμα και μόρφωση για την ύλη. Ο τόπος έχει ανάγκη από διοικούντες που να έχουν διανόηση, διανοητική ή ορθολογιστική νοημοσύνη που είναι απαραίτητη για την επίλυση προβλημάτων στρατηγικής , λογικής διοίκησης, δηλαδή υψηλό δείκτη νοημοσύνης(ΙQ). Εκτός αυτού χρειάζεται να έχει και συναισθηματική νοημοσύνη (ΕQ). Που μας επιτρέπει να νοιώθουμε τόσο τα συναισθήματα τα δικά μας όσο και αυτά των άλλων. Μας δίνει συμπόνια ,θέρμη κατανόηση, αγάπη, κίνητρο να αντιδρούμε σωστά στον πόνο η στη χαρά. Ένα τρίτο είδος νοημοσύνης είναι η πνευματική νοημοσύνη (SQ). Είναι το υπέρτατο καύσιμο που τροφοδοτεί το μέσον και τις συνθήκες εκείνες ούτως ώστε να νιώσουμε ευτυχία και υπαρξιακή πληρότητα. Με τον όρο αυτό έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε προβλήματα ουσίας και αξίας.
Η Ελληνική κοινωνία, το ’χει αμαρτία να κυβερνιέται από τους ίδιους ανθρώπους η τους απογόνους τους, γι’ αυτό βλέπουμε να διαιωνίζεται ένα τέλμα και να μεσουρανεί ο παλαιοκομματισμός και η μικροπολιτική. Το πολιτικό διάλογο, το όραμα ,την πρόταση για τον τόπο, οι υποψήφιοι τα έχουν αντικαταστήσει με την παρουσία τους σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις και σε διαπροσωπικές σχέσεις.
Μια τοπική κοινωνία για να προοδεύει πρέπει να μην είναι σκλάβος του εγωισμού μιας μειοψηφίας ανθρώπων. Έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο λόγο της πολιτικής για την κοινωνία και την δημοκρατία πρέπει να επαναφέρουμε την ισηγορία.
Τίποτα δεν θα αλλάξει ,αν οι υποψήφιοι θα είναι οι εκλεκτοί των δύο κομμάτων και οι εκλεκτοί των διαπροσωπικών σχέσεων.
Οι πολίτες πρέπει στις προσεχείς αυτοδιοικητηκές εκλογές να πραγματοποιήσουν μια πολιτική υπέρβαση να αγνοήσουν το πολιτικό κατεστημένο ,να ψηφίσουν ακομμάτιστους υποψηφίους , έντιμα άτομα χωρίς δεσμούς με το αμαρτωλό παρελθόν και τα κόμματα ιδίως τα δύο που εναλλάσσονται στην εξουσία. Θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα στο πολιτικό κατεστημένο που μας έφερε εδώ. Μόνο η ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ θα χαρίσει ελευθερία και θα απαλλάξει τις τοπικές κοινωνίες από την φαυλότητα και την υπανάπτυξη.
Χωρίς αυτήν οι κοινωνίες οπισθοδρομούν ,εκβαρβαρί
Ζονται ,γελοιοποιούνται.
Μια νέα πολιτική ,με πρόσωπα νέα ,χωρίς βεβαρημένο πολιτικό μητρώο , με ηθική, ανιδιοτέλεια, ήθος, όραμα, σχέδιο και αγάπη για τον τόπο
θα είναι άγγελος λάτρης ιδεολογιών της ζωής και όχι ιδεολογιών του θανάτου .Τα ψέματα τελείωσαν…
Ο βαθμός της Δημοκρατίας και της ευημερίας ενός τόπου, εξαρτάται από την αρετή των αρχόντων. Και το χειρότερο πράγμα για έναν άνθρωπο η μια κοινωνία η μια ολόκληρη χώρα είναι να κυβερνάται και να εξουσιάζεται από τους κατωτέρους, τους ιδιοτελείς, τους μη έχοντες γνώμη , γνώση, γιατί αυτοί δεν θα μπορούν να νοιώσουν τις μεγάλες ανθρωπιστικές έννοιες που είναι η «Αρετή», η «Δικαιοσύνη», και η «Ηθική». -----
ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
(ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 2014-03-14
6937128163 -----
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου