«Α­να­φερ­θή­κα­με στις ε­νέρ­γει­ες του ΤΑΙ­ΠΕΔ που α­φο­ρούν α­φ’ ε­νός στην εκ­ποί­η­ση «ι­δι­ω­τι­κής δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας», δη­λα­δή στην πε­ρί­πτω­ση της πα­ρα­θα­λάσ­σιας έ­κτα­σης στην Γι­ά­λο­βα ε­κτά­σε­ως 44.625 τμ και α­φ’ ε­τέ­ρου στην δι­α­δι­κα­σί­α πα­ρα­χώ­ρη­σης του δι­και­ώ­μα­τος χρή­σης, λει­τουρ­γί­ας, δι­α­χεί­ρι­σης και εκ­με­τάλ­λευ­ση σε μελ­λον­τι­κό δι­και­ού­χο τμή­μα­τος του λι­μα­νιού της Μα­ρί­νας της Πύ­λου.
Με βά­ση τα δε­δο­μέ­να που εί­ναι γνω­στά λό­γω της δη­μο­σι­ο­ποί­η­σης τους στην Δια­ύγεια ή στην Ε­φη­με­ρί­δα της Κυ­βερ­νή­σε­ως, η ό­ποι­α α­να­φο­ρά μας στον κύ­ριο Κα­φαν­τά­ρη α­φο­ρού­σε το γε­γο­νός ό­τι α­νέ­χε­ται αυ­τές τις ε­ξε­λί­ξεις και ό­χι ό­τι ε­νέ­χε­ται.
Πα­ρα­δό­ξως ο κ. Δή­μαρ­χος με συ­νέν­τευ­ξή του σε το­πι­κό τη­λε­ο­πτι­κό κα­νά­λι α­νέ­λα­βε πλή­ρη ευ­θύ­νη για θέ­μα­τα που εί­τε δεν έ­χει κα­μί­α αρ­μο­δι­ό­τη­τα εί­τε η αρ­μο­δι­ό­τη­τά των Δη­μο­τι­κών ορ­γά­νων (δη­λα­δή του Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου) εί­ναι πλέ­ον μό­νον προ­σω­ρι­νή εν α­να­μο­νή πα­ρα­χω­ρι­σι­ού­χου.
Πχ στο α­πό­σπα­σμα α­πό­φα­σης του Δ.Σ. του Λι­με­νι­κού τα­μεί­ου (πρα­κτι­κό της 18/10/2013) που δη­μο­σι­εύ­θη­κε στην Δια­ύγεια (βλέ­πε Α­ΔΑ: ΒΛΛ3­ΟΞΜΨ-96Υ) α­να­φέ­ρον­ται με­τα­ξύ άλ­λων τα ε­ξής: «Στην πε­ρί­πτω­ση που ο χώ­ρος πα­ρα­χω­ρη­θεί α­πό το ΤΑΙ­ΠΕΔ σε πα­ρα­χω­ρη­σι­ού­χο για την λει­τουρ­γί­α της «ΝΕ­ΑΣ ΜΑ­ΡΙ­ΝΑΣ» το Δ.Σ. του Δη­μο­τι­κού Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου Πύ­λου θα υ­πο­δεί­ξει στον κ. Π…­…… άλ­λο χώ­ρο για να ελ­λι­με­νί­ζει το σκά­φος του.»
Πα­ράλ­λη­λα στο ΦΕΚ 1668 τεύ­χος Β δη­μο­σι­εύ­ε­ται α­πό­φα­ση της δι­υ­πουρ­γι­κής ε­πι­τρο­πής α­πο­κρα­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, που α­να­φέ­ρει στο ση­μεί­ο 18,Α: «­…­..με­τα­βι­βά­ζε­ται και πε­ρι­έρ­χε­ται χω­ρίς αν­τάλ­λαγ­μα στην Α­νώ­νυ­μη Ε­ται­ρεί­α με την ε­πω­νυ­μί­α «Τα­μεί­ο Α­ξι­ο­ποί­η­σης Ι­δι­ω­τι­κής Πε­ρι­ου­σί­ας του Δη­μο­σί­ου» (το «Τα­μεί­ο») το δι­καί­ω­μα πα­ρα­χώ­ρη­σης της χρή­σης, δι­α­χεί­ρι­σης και εκ­με­τάλ­λευ­σης ε­πί των κι­νη­τών και α­κι­νή­των που σχε­τί­ζον­ται με τη λει­τουρ­γί­α των πα­ρα­κά­τω λι­μέ­νων και του­ρι­στι­κών λι­μέ­νων, κα­θώς και ό­μο­ρων χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων ζω­νών»­…­…… 1. Η εν­τός του Λι­μέ­να Πύ­λου…­…­.­.»
Ό­λα τα εν λό­γω α­κί­νη­τα α­πο­τε­λούν α­κό­μη ι­δι­ο­κτη­σί­α του Ελ­λη­νι­κού Δη­μο­σί­ου γι’ αυ­τό το λό­γο και η κυ­βέρ­νη­ση λαμ­βά­νει α­πο­φά­σεις σχε­τι­κά με την τύ­χη τους.
Υ­πό κα­νο­νι­κές συν­θή­κες ο Δή­μος θα έ­πρε­πε ως θε­με­λι­ώ­δης θε­σμι­κός πα­ρά­γων της πε­ρι­ο­χής να έ­χει ά­πο­ψη και ευ­αι­σθη­σί­α α­πέ­ναν­τι στο ξε­πού­λη­μα για κα­θα­ρά τα­μεια­κούς λό­γους και κά­τω α­πό την πί­ε­ση που μας α­σκεί­ται α­πό τους δα­νει­στές, με α­πο­τέ­λε­σμα να α­πο­στε­ρού­με­θα ως κρά­τος και ως πο­λί­τες του δι­και­ώ­μα­τος να κα­τέ­χου­με ή να δι­α­φεν­τεύ­ου­με την ελ­λη­νι­κή γη, το συλ­λο­γι­κό ό­σο και το α­το­μι­κό δι­καί­ω­μα α­πο­τε­λεί πε­ρί­ζη­λη ελ­λη­νι­κή ι­δι­αι­τε­ρό­τη­τα, κα­τά­κτη­ση της ε­πα­νά­στα­σης του 1821 κα­θώς και της δι­α­νο­μής των ε­θνι­κών γαι­ών ε­πί πρω­θυ­πουρ­γί­ας Κου­μουν­δού­ρου.
Ο κύ­ριος Κα­φαν­τά­ρης βα­σι­λι­κό­τε­ρος του βα­σι­λέ­ως και πέ­ρα α­πό κά­θε προσ­δο­κί­α α­νέ­λα­βε ε­θε­λού­σια ρό­λους και αρ­μο­δι­ό­τη­τες που δεν του α­νή­κουν, και για να μην υ­πάρ­χει αμ­φι­βο­λί­α αν­τι­γρά­φου­με α­πό την δι­εύ­θυν­ση, h­t­tp:­//w­ww.b­e­st-tv.gr/2012-08-02-12-49-58/i­t­em/18099-k­s­e­k­a­t­h­a­ri-t­o­p­o­t­h­e­t­i­si-d-k­a­f­a­n­t­a­ri-g­ia-ta-p­e­ri-k­s­e­p­o­u­l­i­m­a­t­os-k­ai-t­a­i­p­ed.h­t­ml:
«H δη­μο­τι­κή αρ­χή εί­ναι υ­πέρ της α­ξι­ο­ποί­η­σης με γνώ­μο­να την α­ει­φο­ρί­α και την προ­στα­σί­α του πε­ρι­βάλ­λον­τος» ση­μεί­ω­σε με­τα­ξύ άλ­λων ο δή­μαρ­χος Πύ­λου Νέ­στο­ρος Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης, μι­λών­τας στο κεν­τρι­κό δελ­τί­ο ει­δή­σε­ων της τη­λε­ό­ρα­σης B­E­ST, σχε­τι­κά με το ζή­τη­μα έν­τα­ξης πε­ρι­ο­χών της Πυ­λί­ας στο ΤΑΙ­ΠΕΔ.
Πα­ράλ­λη­λα ο κ. Κα­φαν­τά­ρης τό­νι­σε ό­τι κά­ποι­οι βά­ζουν εμ­πό­δια στην α­νά­πτυ­ξη της πε­ρι­ο­χής, αλ­λά ό­πως εί­πε η Ελ­λά­δα του πα­ρελ­θόν­τος έ­χει πε­θά­νει, α­φή­νον­τας αιχ­μές για ό­λους ό­σους έ­χουν σπεύ­σει να κα­τη­γο­ρή­σουν το δή­μο και τον ί­διο για ξε­πού­λη­μα της πε­ρι­ο­χής.
Ο αι­για­λός, ό­πως ε­πε­σή­μα­νε ο κ. Κα­φαν­τά­ρης εί­ναι νο­μι­κά κα­το­χυ­ρω­μέ­νος και δεν πω­λεί­ται!
Φέ­ξε μου και γλί­στρη­σα (ε­κτός και αν γνω­ρί­ζει κά­τι πα­ρα­πά­νω).
Κά­θε προ­σπά­θεια που α­φο­ρά στην πα­ρα­χώ­ρη­ση ή στην εκ­ποί­η­ση δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας το λι­γό­τε­ρο θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης και να συγκεντρώνει την ρητή συναίνεση της πλειοψηφίας των δημοτών.»
 Η­λί­ας Κα­νά­κης 
ε­πι­κε­φα­λής του συν­δυα­σμού «Κοι­νω­νί­α σε κί­νη­ση»

Δήμαρχε καλή  θητεία με την επανεκλογή σου !!!!!!!!!!!!!!!!! ( messinianews.gr)