Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Όπως μας έπαιξαν τα Αθηναίκα site ,υλικο εχει σταλεί και στην Ρωσία .....

Κανόνι από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου βρέθηκε στην Πύλο! Βίντεο

12.12.2015 |
Image
Ένα κανόνι από την ναυμαχία του Ναβαρίνου έφεραν στο φως οι εκσκαφές  για την παραλιακή ανάπλαση της Πύλου .

Το κανονι παρέλαβε η εφορία αρχαιοτήτων Μεσσηνίας  για την συντήρηση του στο κάστρο της Πύλου οπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ .

 Πρόταση προς τον δήμο Πυλου Νεστορος , εξέφρασαν πολίτες, μετα την συντήρηση το κανονι να επιστέψει στο σημείο που βρέθηκε και να εκτεθεί στο χώρο προστατευόμενο απο γυαλι .Μολις εγινε γνωστο το γεγονος,  ενημερωθηκαν οι Ρωσικές αρχές στην Σεβαστούπολη και ενδιαφέρθηκαν για την τυχη του κανονιου  .

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του Δημήτρη Πανοσκάλτση.




ΜΑΓΕΙΑ: Βρέθηκε κανόνι από την ναυμαχία του Ναυαρίνου‏ (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 12/12/2015
kanoni

Ένα κανόνι από την ναυμαχία του Ναυαρίνου έφεραν στο φως οι εκσκαφές για την παραλιακή ανάπλαση της

Πύλου ,το κανόνι παρέλαβε η εφορεία αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την συντήρηση του στο κάστρο της Πύλου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ .

Πρόταση προς τον δήμο Πύλου Νέστορος , εξέφρασαν πολίτες, μετά την συντήρηση το κανόνι να επιστρέψει στο σημείο όπου ευρέθη και να εκτεθεί στο χώρο προστατευόμενο από γυαλί σαν υπαίθριο μουσείο !!!! Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, ενημερώθηκαν οι Ρωσοι στην Σεβαστούπολη και ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του κανονιού .
Αυτό το κανόνι θα πρέπει να το αφιερώσουμε στην πανάγια γιατί κατά τον ιστορικό και γραμματέα της κυβέρνησης Καποδίστρια Νικολαο Σπυλιαδη η παναγία εμφανίσθηκε στο Ναυαρινο και έσωσε την ελληνική επανάσταση δια της ναυμαχίας (πρακτικά δεύτερου συνεδρίου για την Πύλο)
Ρεπορτάζ Δημήτριος Πανοσκάλτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου