Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Χρ. Μαλαπάνης
«Μόνο με ΣΔΙΤ μεγάλα έργα στο νομό»
Η αξιοποίηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και σε άλλα έργα, πλην των μεγάλων οδικών αξόνων, τέθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Τρίπολη με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης για τέτοια ζητήματα κ. Μαντζούκα, όπως τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
ΣυνάντησηΌπως είπε ο κ. Μαλαπάνης, συζητήθηκε η εκτέλεση μεγάλων ή μεσαίων έργων μέσω ΣΔΙΤ στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου: «Βασικό μου πιστεύω είναι ότι το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο, έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση με το ΠΕΠ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνο με τη χρησιμοποίηση συμπράξεων με κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ενδομεσσηνιακό δίκτυο δε θα επιβαρύνεται με διόδια για τις εσωτερικές μετακινήσεις. Ήταν η αρχή μιας συζήτησης που εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί, για να μπορέσει να προχωρήσει αυτές τις συμπράξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι είναι βασική αρχή και του προγράμματος του συνδυασμού μας και του κ. Τατούλη η χρησιμοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για την εκτέλεση μεγάλων έργων».
Για ΜουσείοΣε ό,τι αφορά τα έργα που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν μέσω ΣΔΙΤ, ο κ Μαλαπάνης είπε ότι πλέον δεν εξετάζεται η περίπτωση κατασκευής σχολείων, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να εξετασθεί η δυνατότητα έργων στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, όπως είναι οι μαρίνες Πύλου, Κορώνης, Μεθώνης κ.λπ. «Δε θα έλεγα όχι ακόμα και για την κατασκευή ενός σύγχρονου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη. Μπορούν πάρα πολλά να γίνουν εάν και εφόσον προχωρήσουν αυτές οι συμπράξεις» πρόσθεσε.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου