Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ?


Μπεγλίτης: Κρίσιμος για πολιτικές εξελίξεις ο Ιούνιος
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011
11:50




«Ο Ιούνιος είναι κρίσιμος για το μέλλον, για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κίνδυνος να μη χρεωκοπήσει η χώρα, δεν έχει περάσει». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, σε χθεσινή εκδήλωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος". Τοπικά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ άσκησαν κριτική και μετέφεραν τις αγωνίες του κόσμου, αλλά στην πλειοψηφία τους ζήτησαν να τρέξουν πιο γρήγορα οι αλλαγές, με τόλμη, χωρίς η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της το πολιτικό κόστος κι επέκριναν βουλευτές και υπουργούς, που βάζουν εμπόδια.
Ο κ. Μπεγλίτης τάχθηκε κατά των εκλογών, εκτιμώντας ότι «τώρα μπορεί να οδηγήσουμε τη χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, σε πολιτική αστάθεια. Η χώρα δεν αντέχει την περιπέτεια των εκλογών».
Ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει μέρος στην ευθύνη που είναι εθνική με αίσθημα εθνικού συμφέροντος, να συζητήσει για την υλοποίηση προτάσεων που είναι ρεαλιστικές.
Υποστήριξε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις παντού με διαφάνεια, με υπηρεσίες στον πολίτη που θα μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και σημείωσε πως τα κεκτημένα, το βόλεμα και το πάρτι έχουν τελειώσει στην Ελλάδα.
Ασκησε κι έντονη αυτοκριτική, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ευνόησε το λαϊκισμό» και πως «η υποκρισία φωλιάζει στο εσωτερικό του κόμματος». Αναγνώρισε ότι «η κρίση είναι ακόμα μπροστά μας. Θα περάσουμε μια μακρά περίοδο λιτότητας». Επέκρινε συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ, παρατηρώντας ότι «δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα βουλευτών μας να λειτουργεί κάποιος ως ελεύθερος σκοπευτής».
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου (ο έτερος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης απουσίαζε κι έστειλε επιστολή), οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Μαλαπάνης και Ντίνα Νικολάκου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που τοποθετήθηκαν:
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας είπε ότι είναι πρόκληση οι πρώην βουλευτές να διεκδικούν χιλιάδες ευρώ.
Ο Κώστας Τσαπόγας παρατήρησε πως οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να φοροκλέβουν και να φοροδιαφεύγουν.
Ο Κώστας Ανδρεάκος ζήτησε να συνεχιστεί με πιο γρήγορους ρυθμούς η προσπάθεια για συμμάζεμα και νοικοκύρεμα.
Ο Διονύσης Αλευράς ζήτησε να γίνουν άμεσα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει φυγή προς τα μπρος.
Ο Αντώνης Γιαννακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να διατηρήσει ζωντανή τη χώρα, για να πάμε σε κάτι καινούργιο,
αλλά αμφισβήτησε αν το ΠΑΣΟΚ είναι το καινούργιο.
Ο Τάκης Παπαδόπουλος ζήτησε «να πάμε σε εκλογές, να μιλήσει ο λαός, αν δεν υπάρξει συναίνεση».
Ο Γιάννης Αργυράκης επέκρινε υπουργούς και βουλευτές που δεν έχουν πειστεί ότι το μνημόνιο είναι κεντρικός πολιτικός στόχος.
Ο Θανάσης Μπρούμας επέκρινε υπουργούς και βουλευτές που εξακολουθούν να μετρούν το εκλογικό κόστος.
Ο Στάθης Τσουκάλης ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του ελληνικού λαού για όλα αυτά που έκαναν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και τη χρεωκοπία.
Ρεπορτάζ
Γιάννης Σινάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου