Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η εκληματικότητα έχει εξαπλωθεί σαν την «πανούκλα» σε όλο το δήμο και οι δημοτικοί «άρχοντες» παραμυθιάζουν τους πολίτες.



Η εκληματικότητα έχει εξαπλωθεί σαν την «πανούκλα» σε όλο το δήμο και οι δημοτικοί «άρχοντες» παραμυθιάζουν τους πολίτες.
Λαέρτης ο Πύλιος
Το κράτος είναι εδώ υπάρχει για την προστασία των αλλοδαπών! Εξ ου και το νομοσχέδιο που κουβεντιάζεται στο ΣΤΕ για την ιθαγένεια! Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θέλουν προστασία είναι αθάνατοι!!!!
Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί.
Μετάφραση: αλίμονο σε εσάς γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές
Πρόλογος: Η έξαρση της εγκληματικότητας με ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αποτελούν την καθημερινότητα σε όλα τα χωριά του δήμου Πύλου-Νέστορος. Οι κλοπές, όπως στη Χώρα, όπου οι δράστες μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν 77χρονο ενώ διάβαζε την εφημερίδα του [2], οι διαρρήξεις, όπως στο βενζινάδικο στο Κορυφάσιο, όπου οι δυο Αλβανοί κτύπησαν τον βενζινοπώλη με κάβουρα στο κεφάλι και οι ληστείες [3], όπως αυτή στην ΑΤΕ Μεθώνης [4] και εκείνη του ταχυδρομικού ανταποκριτή των ΕΛΤΑ στου Χανδρινού, που είχε μαζί του χρήματα για τη διανομή των συντάξεων του ΟΓΑ [5], δεν είναι πλέον η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Κλέβουν τα πάντα, από κατσίκια, κοτόπουλα, αυγά, μέχρι ξύλα, αγροτικά προϊόντα, αγροτικά μηχανήματα. Μπαίνουν στα σπίτια, δεν έχουν αφήσει τίποτα. Είναι λογικό, οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες να έχουν φοβίσει τους κατοίκους σε τέτοιο βαθμό, ώστε με το πρώτο σκοτάδι να κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους.
Οι ιθύνοντες αρέσκονται, να στέλνουν έγραφα και αποφάσεις σε κάθε αρμόδια αρχή, η οποία με την σειρά της να την διαβιβάζει προς τους αρμόδιους υπουργούς και τελικά να χάνονται στα συρτάρια των υπουργείων. Με αυτό το βερμπαλιστικό τρόπο, η κάθε αρχή ρίχνει την ευθύνη στην άλλη, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα στο δήμο. Συγκεκριμένα ο δήμος Πύλου –Νέστορος με την απόφαση 193/2011 του ΔΣ κατά πλειοψηφία [6], αποφάσισε να εγκρίνει ψήφισμα σχετικά με την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση του Δήμου και ζητά την άμεση: Πλήρωση των κενών προβλεπόμενων οργανικών θέσεων στα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Γαργαλιάνων. Επαναφορά των αποσπασμένων αστυνομικών στις οργανικές θέσεις τους. Διάθεση του κατάλληλου εξοπλισμού στα Αστυνομικά Τμήματα για την διενέργεια συνεχών περιπολιών. Εξασφάλιση κάθε πρόσφορου μέσου για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής.
Αυτός ο βερμπαλιστικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της εγκληματικότητας από το δήμο Πύλου -Νέστορος, αντί να λύσει το πρόβλημα, το διόγκωσε.
Δικαιολογημένα οι δημότες διαμαρτύρονται, στα κοπίδια της δημοτικής εξουσίας, τα οποία υποκριτικά τους απαντούν, ότι «διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως και διατυπώσαμε τα αιτήματα μας»……. «Αγανακτισμένοι οι δημότες ζητούν ότι, κάτι πρέπει να κάνει ο δήμος…..δεν μπορεί να μας αφήνει απροστάτευτους…. γιατί δεν λαμβάνει μέτρα για να μας προστατεύσει;»
Η απάντηση από τους εξουσιαστές του δήμου αρχίζει με το συνηθισμένο παραμύθιασμα: «Εμείς δεν φταίμε, ο “Καλλικράτης” φταίει και η οικονομική συγκυρία. Αχανής ο Δήμος και δεν έχουμε λεφτά». Αυτό αναμασάνε όλοι.

Συνδημότες, γιατί αφήνετε και σας …παραμυθιάζουν; Αν δεν είχανε λεφτά να διαθέσουν για την ασφάλεια του δημότη, δεν θα έκαναν ταξίδια και να χορεύουν στο εξωτερικό σκυλοζεϊμπέκικα [7], να σπαταλούν 30.0000€ για το κόψιμο και το ράντισμα του πλάτανου και τις «τούβλινες» ζαρντινιέρες στη πλατεία της Πύλου, και τα δενδρύλλια στη Κορώνη και Χώρα [8], αλλά πάνω από όλα, θα μπορούσαν να μειώσουν τις μηνιαίες απολαβές τους και τα προνόμια τους, που κοστίζουν στο δήμο περίπου 80000€ το μήνα [9], μέχρι όλα τα περιττά μικροέξοδα όπως το να πλένει το αυτοκίνητο ο δήμαρχος και να το χρεώνει στο δήμο με 15€ για κάθε πλύσιμο (έχει τόσους εργαζόμενους, που θα μπορούσαν να το πλύνουν αν όχι και ο ίδιος, όπως κάνουν όλοι οι δημότες).
Άρα θα μπορούσαν να διαθέσουν για την ασφάλεια του δημότη, τουλάχιστον ένα σεβαστό ποσό και τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Μας δουλεύουνε πατριωτάκια, ήλθε ο καιρός να αγριέψετε. Και να αγριέψω και εγώ με τα τοπικά …ΜΜΕ, για τα ρεπορτάζ που κάνουν από το … σαλόνι τους, όπως η «στημένη» και «τρυποσαλιάρικη» επιστολή τοπικής σύμβουλου της πλειοψηφίας, η οποία εξυμνεί «έρποντας» και «γλύφοντας» τον κομματικό δήμαρχο [10], ιδού τι γράφει μεταξύ των άλλων: «…..Ακούει δημότες, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, μεθοδεύει και επιλύει κατά το δυνατόν καθημερινά προβλήματα. Έχει βάλει σκοπό και στόχο της δημαρχοντίας του την ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της….» [11].
Όπως όλοι γνωρίζουμε, κυρία δημοτικέ σύμβουλε, κατασπαταλάτε τα πενιχρά έσοδα σε δημόσιες σχέσεις, σε άσκοπα ταξίδια, σε επιτροπές…… ότι δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα και η ανάπτυξη στη περιοχή είναι ανύπαρκτη ενώ τα χωριά αργοπεθαίνουν το ένα μετά το άλλο, ακόμη και η ασφαλτόστρωση στην είσοδο της Πύλου είχε δρομολογηθεί από προηγούμενο δήμαρχο ………..η δε ποιότητα ζωής των κατοίκων με την ουσιαστική και όχι με την βερμπαλιστική στάση του δημάρχου υποβαθμίστηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι πολίτες με το πρώτο σκοτάδι να κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους…. πάντως κύριοι της δημοτικής εξουσίας, να είσθε σίγουροι ότι δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους δημότες.

Συμπέρασμα : Ο φόβος και η κρίση γονάτισαν τους πολίτες του δήμου, οι «άρχοντες» του όμως εκτός από τα παχιά λόγια βερμπαλιστικής συμπαράστασης, παραμυθιάζουν τους δημότες, λέγοντας τους: ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την προστασία του δημότη και για την πάταξη τις εγκληματικότητας, που έχει εξαπλωθεί σαν την «πανούκλα» σε όλο το δήμο και οι δημότες μόλις νυχτώσει κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους, ενώ λεφτά υπάρχουν για να ξοδεύουν κάθε μήνα 80000€, για να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα εις βάρος των απλών συνδημοτών μας, που έχουν ως μέσο μηνιαίο εισόδημα περίπου 600€. Λεφτά υπάρχουν και κατασπαταλούνται για δημόσιες σχέσεις, για ταξίδια και να χορεύουν στο εξωτερικό σκυλοζεϊμπέκικα, για επιτροπές, για μικροέργα βιτρίνας, για βασιλικές και γκλαμουράτες δεξιώσεις, ………..
Μας δουλεύουνε συνδημότες, ήλθε ο καιρός να αγριέψετε και όλοι μαζί να ξεφορτωθούμε τους κομματοβολεψάκηδες, τους νάρκισσους, τους σαλιάρηδες και τα κάθε λογής «νούμερα» που θα τους έλεγαν, ο μεν μεγάλος νομοθέτης Σόλων «πλουτούσιν δ’ αδίκοις έργμασι πειθόμενοι. Ουθ’ ιερών κτεάνων ούτε τι δημοσίων φειδόμενοι κλέπτουσιν εφ υφαρπαγή άλλοθεν άλλος»[12], ο δε Χριστός « Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί».



Πηγές:
[2] Μετάφραση: αλίμονο σε εσάς γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές

[2] newsit.gr

[3] www.arxaiaithomi.gr–dipanoskaltsis.blogspot.com Εωράκαμεν τους Αλβανούς ληστάς παρά το Κορυφάσιον δήμου … Λαέρτης ο Πύλιος
[4] ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 21/09/2011

[5] ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ημερομηνία : 14.11.2011

[6] www pylos gr
[7] www.arxaiaithomi.gr–dipanoskaltsis.blogspot.com To Ζεϊμπέκικο του ζααμπίτ Δημάρχου Λαέρτης ο Πύλιος
[8] www.arxaiaithomi.gr–dipanoskaltsis.blogspot.com Οι δημοκομματορωποπερπερήθρες και τα δημοκομματοκυντερολαμόγια χρέωσαν το δήμο με 30.000€. Λαέρτης ο Πύλιος

[9] www.arxaiaithomi.gr–dipanoskaltsis.blogspot.com Τα προνόμια και οι απολαβές των «αρχόντων» του δήμου Πύλου … Λαέρτης ο Πύλιος

[10] www.arxaiaithomi.gr–dipanoskaltsis.blogspot.com karmirisgeorgios.blogspot.com «Η απληστία και η λατρεία για την καρέκλα γίνεται νόμος στο δήμο Πύλου –Νέστορα». Λαέρτης ο Πύλιος

[11] ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 26/11/2011
[12] el.wikipedia.org/wiki/Σόλων ο Αθηναίος /Μετάφραση: «νοιάζονται με αδικία στην αδικία ποιος θα πλουτίσει. Που δεν σέβονται τα ιερά ή τα δημόσια κτήματα. Κλέφτες τι να πρωταρπάξει ο ένας του άλλου».
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου