Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Aντιδράσεις απέναντι σε μια νέα... αποψίλωση του Νοσοκομείου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ-ΤΗΝ ενεργοποίηση εκ νέου όλων των αποφάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας για το θέμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αποφάσισε το Σώμα σε νέα εκτός ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση. Εκεί ο Δήμαρχος Τριφυλίας μίλησε για τη στελέχωση του Ιδρύματος καθώς η συγχώνευση με την Καλαμάτα δεν το ωφελεί λειτουργώντας σε βάρος του ιδρύματος της Κυπαρισσίας. Η έλλειψη προσωπικού
αφορά την λειτουργία κλινικών με αποτέλεσμα την διακομιδή ασθενών με ότι αυτό συνεπάγεται στη Καλαμάτα. Παραμένει επίσης το Δ.Σ. σταθερό στην διεκδίκηση για αδιάλειπτη λειτουργία και αναβάθμισή του. Ζητά μάλιστα την στελέχωση του όπως και των Κέντρων υγείας, καθώς επιβεβαίωσε ότι σε επικοινωνία με τον κ. Κατσίβελα υπάρχει άρνηση γιατρών από Καλαμάτα για εκτέλεση υπηρεσιών στη πόλη εκτιμώντας ότι η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού δεν αποδίδει.
Απολογισμό της 3ετους θητείας του προέβη ο κ. Πάνος Μπόζος λέγοντας ότι η βαριά βιομηχανία της Τριφυλίας είναι το Νοσοκομείο ζητώντας να μην γίνουν οριζόντιες περικοπές αλλά με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Μίλησε για άρνηση συνεργασία με γιατρούς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλά και τη μείωση δαπανών μέχρι 60% για εξοικονόμηση πόρων. Σε ότι αφορά την παντελή απουσία ειδικοτήτων όπως καρδιολόγου, πενυμονολόγου και άλλων εξήγησε ότι...εξόντωσε τους γιατρούς κέντρων υγείας που τους μετακινεί με πολυήμερες εφημερίες για να καλύψουν τις ανάγκες του ιδρύματος. Υπογράμμισε ότι η διοικητική αυτοτέλεια θα ήταν λύση ερωτώντας πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή.
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο κ. Μπακούρος μίλησε για την παρέα της Καλαμάτας και το μαθηματικό λουκέτο στο ίδρυμα ζητώντας από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επισήμανε ότι υπάρχουν γιατροί εντός του ιδρύματος που θα χαρούν να υποβαθμιστεί αφού ποτέ δεν μπήκαν στην θέση τους όσοι το επιβουλεύονται ενώ ήταν σκληρός για τις ως τώρα ενέργειες. Ο κ.Κουκούμης από την ελάσσονα μειοψηφία μίλησε για διάλυση της δωρεάν δημόσιας υγείας με το σύστημα να αποτυγχάνει καθολικά.
Καταπέλτης ήταν όμως ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών και ιατρός Τάσος Πούλος που υπηρέτησε για 32 χρόνια μιλώντας για διάσωσή του πολλές φορές από τα πολιτικά αναχώματα εκτιμώντας ότι από την αρχή δεν ειπώθηκε η πραγματική αλήθεια στην κοινωνία. Δικαιολόγησε λέγοντας ότι όφειλε η περιοχή να επαναστατήσει αφού εδώ και 2 χρόνια γνωρίζουν ότι δεν λειτουργεί το νοσοκομείο όπως πρέπει, καταλήγοντας ότι ήρθε ο θάνατος του Δήμου Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου