Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Διπλό έγκλημα με πολλούς ενόχους. Κρύβουν την αλήθεια απο τον Σαμαρά

  20 Ιουνίου 2013


Δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος
Διπλό έγκλημα συντελείται με την προώθηση της κατασκευής του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος, σύμφωνα με τη νεα χάραξη απο την παραλία.
Το ενα έγκλημα είναι οικονομικό και το άλλο κοινωνικό.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δρόμος όπως είναι σήμερα, από το Ασπρόχωμα μέχρι την Πύλο, περιλαμβάνει απαλλοτριωθείσες εκτάσεις πλάτους εφτά (7) μέτρων και από τις δυο πλευρές (του δρόμου).
Δηλαδή στην ιδιοκτησία του Κράτους υπάρχουν χρόνια τώρα οι εκτάσεις αυτές, αφού έχουν πληρωθεί και έχουν περάσει στην κυριότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.
Κατα συνέπεια μια νεα σύγχρονη χάραξη με βάση τον υπάρχοντα δρόμο, θα κόστιζε στο Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια λιγότερα ευρώ,  για απαλλοτριώσεις, απ´ ότι η πληρωμή των απαλλοτριώσεων στην προωθούμενη λύση σύμφωνα με την χάραξη της τότε νομαρχίας με “χορηγία” ιδιώτη.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν ιδιοκτήτες γης που είχαν πληρωθεί, τότε, για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, μόνο στα σημεία που θα χρειαστεί νεα “κοπή” θα πληρωθούν τα κτήματα. Στον υπάρχοντα δρόμο για διαπλάτυνση, δεν θα ξοδέψει το κράτος ούτε ένα …ευρώ, αφού είναι ήδη…δικά του!
Αντίθετα, η παραλιακή χάραξη που περιέργως όλοι οι Δήμαρχοι την “αγκάλιασαν” ξαφνικά διαγκωνιζόμενοι ποιός την…αγαπάει περισσότερο, θα κοστίσει μονο για απαλλοτριώσεις πάνω απο 100 εκ.ευρώ.
Τα χρήματα αυτά επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Κρατικό Προϋπολογισμό και ουδέποτε ρωτήθηκε ο Στουρνάρας αν προτίθεται να …δώσει αυτα τα χρήματα.
Όλοι ρωτάνε τον καθόλα αναρμόδιο υφυπουργό Βιρβιδάκη (κυρίως οι Δήμαρχοι Νίκας, Αναστασόπουλος και Καφαντάρης) και μετά κάνουν ανακοινώσεις τις οποίες φροντίζουν να τις μαθαίνει πρώτος ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου.
Ο Βιρβιδάκης, έχει μόνο την αρμοδιότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη του ΕΣΠΑ και όχι να αποφασίζει…!
Καλό είναι τόσο οι βουλευτές της Μεσσηνίας δια ερωτήσεων στη Βουλή να μάθουν υπεύθυνα απο την Κτηματική Υπηρεσία την υπάρχουσα ιδιοκτησία κατά μήκος του δρόμου, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας της να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει.
Ετσι θα ξεκαθαρίσει η οικονομική επιβάρυνση για ενα δρόμο που τόσο έχει ανάγκη η Μεσσηνία. Μονο έτσι θα φτιαχτεί ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος και όχι με τον απαγορευτικό  τρόπο που θέλουν τα συμφέροντα και οι ….εκφραστές τους.
Επίσης θα αποφευχθεί το κοινωνικό “έγκλημα” αφού είναι γνωστό πως δεν θα ύπαρξη ανάπτυξη στην περιοχή, με ενα δρόμο που θα …τέμνει την παραλιακή ζώνη.
Οσο για τον Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, με τις νέες παρεμβάσεις που ζητά, γελάνε όλοι οι τεχνικοί. Πρώτον δεν είναι εφικτές, δεύτερον κοστίζουν πάνω απο 15 εκ.ευρώ, τρίτον δεν απευθύνεται εκεί που πρέπει. Τονίζει συνέχεια πως ενημέρωσε τον Γ. Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα ο οποίος λέει πάντα …ναι, αφου δεν είναι αρμόδιος.
Zorroastris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου