Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο είπε ότι «εντάχθηκε στο τομεακό του ΕΣΠΑ με δική μας παρέμβαση» και συνεχίζοντας την αλαζονεία ανέφερε πως «είναι δικό μας έργο». Είπε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα ενταχθεί το πρώτο κομμάτι του δρόμου της Αρχαίας Μεσσήνης, χωρίς να διευκρινίσει ποιο είναι. Ανέφερε πως κατατίθενται τα τεχνικά δελτία για το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι «που το παραλάβαμε σε κατάσταση τέλματος» και πληροφόρησε ότι οι απαλλοτριώσεις έχουν ξεπεράσει τα 8 εκ. ευρώ. Δήλωσε, ακόμα, πως θα ενταχθεί ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και η παράκαμψη Φιλιατρών. Είπε ότι εντάσσεται και δημοπρατείται τους επόμενους μήνες ο κόμβος του αεροδρομίου Καλαμάτας και πως χθες έγινε σύσκεψη στο ΓΕΑ για τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Νέες υποσχέσεις Τατούλη για έργα στη Μεσσηνία Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ανύπαρκτο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, ήρθε χθες στην Καλαμάτα με ταξίδι - "αστραπή" ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Υπέγραψε μπροστά στις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς συμβάσεις με αναδόχους για έργα όχι σπουδαίας σημασίας και μεγάλων προϋπολογισμών και έδωσε νέες υποσχέσεις για έργα και μελέτες που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα. Εργα που έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια και κάποια στιγμή έφθασε η στιγμή να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.
Χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την εκμετάλλευση και χρήση του Ταμείου Μολυβιάτη, ανέφερε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν δημοπρατηθεί έργα 10 εκ. ευρώ, υποστήριξε πως «εκτελούμε έργα με Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ οι άλλες Περιφέρειες δεν έχουν αυτό το προνόμιο» κι έδωσε εντολή στον αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά να εντάξει έργα ύψους 10 εκ. ευρώ.
Ανακοίνωσε τη δημοπράτηση το επόμενο διάστημα της μελέτης για το δρόμο Οίτυλο - Καρδαμύλη - Καλαμάτα, προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ που θα προβλέπει τις παρακάμψεις όλων των οικισμών (Αγίου Νίκωνα, Πλάτσας, Λαγκάδας κ.λπ.), ενώ σ’ αυτή θα ενταχθεί και η μελέτη της παράκαμψης Κάμπου - Σταυροπηγίου.
Ανέφερε ότι θα ενταχθεί και το υπόλοιπο έργο προστασίας των ακτών έως τις Κιτριές.
Για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι που έχει δημοπρατηθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012, υποστήριξε πως είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόοδός του, ότι βρισκόμαστε στο δικαστικό ορισμό της τιμής των απαλλοτριώσεων και στον ορισμό ομάδας συμβούλων για να ξεκινήσει το έργο. Απαντώντας σε ερώτησή μας είπε ότι «η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, για να μην έχει νομικές διεκδικήσεις».
Για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο είπε ότι «εντάχθηκε στο τομεακό του ΕΣΠΑ με δική μας παρέμβαση» και συνεχίζοντας την αλαζονεία ανέφερε πως «είναι δικό μας έργο». Είπε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα ενταχθεί το πρώτο κομμάτι του δρόμου της Αρχαίας Μεσσήνης, χωρίς να διευκρινίσει ποιο είναι. Ανέφερε πως κατατίθενται τα τεχνικά δελτία για το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι «που το παραλάβαμε σε κατάσταση τέλματος» και πληροφόρησε ότι οι απαλλοτριώσεις έχουν ξεπεράσει τα 8 εκ. ευρώ. Δήλωσε, ακόμα, πως θα ενταχθεί ο δρόμος  Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και η παράκαμψη Φιλιατρών. Είπε ότι εντάσσεται και δημοπρατείται τους επόμενους μήνες ο κόμβος του αεροδρομίου Καλαμάτας και πως χθες έγινε σύσκεψη στο ΓΕΑ για τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Με αμετροέπεια ανέφερε ότι «όλα τα έργα που εκτελούνται έχουν τη σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου», υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία μας με τις Δημοτικές Αρχές αποδίδει αυτό το έργο» κι έκανε λόγο για έργα που ήταν όνειρα για πολλές δεκαετίες.
Για το λιμάνι Κυπαρισσίας είπε ότι ετοιμάζονται τα τεχνικά δελτία και απαντώντας σε σχόλιό μας τις προηγούμενες μέρες στην "Ε" ανέφερε πως «δε φταίμε εμείς αν καταστράφηκε το λιμάνι, δεν κατασκευάστηκε επί των ημερών μας», αδιαφορώντας για τις ευθύνες της καταστροφής ενός έργου που κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια με εκατομμύρια ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ.
Η πρώτη σύμβαση που επέγραψε αφορούσε τη νέα γέφυρα στο Νεοχώρι Ιθώμης, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ. Ο κ. Τατούλης μίλησε για σημαντικό έργο που θα γίνει τους επόμενους 12 μήνες και θα διευκολύνει την πρόσβαση προς το Μελιγαλά. Η δεύτερη αφορούσε το έργο προστασίας του εθνικού δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη από τις καταπτώσεις βράχων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και είπε ότι για
πρώτη φορά γίνεται επισταμένη λήψη μέτρων για τα φαινόμενα κατολίσθησης. Η τρίτη σύμβαση ήταν για παρόμοιο έργο στο δρόμο Αμφεια - Πολιανή, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, για το οποίο παρατήρησε ότι ενώνει τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/28951-erga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου