Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Απορίες προς την Πολεοδομία Πύλου.

Απορίες προς την Πολεοδομία Πύλου.
Τοις πάσι γνωστόν είναι (παροικούντες  στο Δήμο  Πύλου-Νέστορος) ότι τα ελαιοτριβεία στη περιοχή είναι περισσότερα από τους Μεσσήνιους στη κυβέρνηση Σαμαρά.
Για πολύ ευνόητους λόγους, ορθώς ο νόμος 3225 του 2005 ψηφίσθηκε για να βάλει μια τάξη στη ελαιοκατάσταση που ήταν out of control.
Τι λέει λοιπόν η νομοθεσία κ.& κυρίες της ντόπιας Πολεοδομίας, με το ΦΕΚ 68α του  11/3/2005.

 Από τούδε και στο εξής,  όταν οι νέες Βιομηχανικές μονάδες που η ισχύ τους σε κιλοβατώρες  είναι μεγαλύτερη από 0,25 KW , οι εγκαταστάσεις τους θα γίνονται είτε σε ΒΙ.ΠΕ., είτε σε οικόπεδα που θα...
εγκρίνει ο Δήμος σε συγκεκριμένη περιοχή. 
Από ότι μας πληροφορούν οι κάτοικοι (και εσείς θα πρέπει να το γνωρίζετε καλύτερα κύριοι της πολεοδομίας) ο Δήμος Πύλου έχει δώσει έγκριση ΜΟΝΟΝ στη περιοχή της χώρας και της Μεθώνης.
Πως λοιπόν μια νεοφερμένη εταιρεία Αθηνο-Αμερικάνων που παρουσιάστηκε με το όνομα Αγρόπολη Πύλου, ζήτησε και έλαβε σε χρόνο ντε τε, άδεια για δομικά έργα για να δημιουργήσει ΝΕΟ ελαιοτριβείο σε  μια υπερκορεσμένη περιοχή, που απαγορεύεται από τον νόμο?
Το κερασάκι στη τούρτα κύριοι της Υπηρεσίας?
Πως αγνοείται την μελλοντική, αλλά δεδομένη παράβαση περιβαντολογικών όρων, όταν  οι αποδέκτες των λυμάτων (με βαριά οργανικά φορτία του λιοτριβειού) θα κατευθύνονται σε περιοχές NATURA?
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα προς τους αρμοδίους (π.χ. περιφερειάρχη)  αν ισχύουν οι καταγγελίες, πως οι πολεοδόμοι  έβαλαν τόσο βιαστικά κι απρόσεκτα  την τζίφρα τους, και οι μπουλντόζες έχουν ήδη βάλει μπρος ξεριζώνοντας τις ελιές στο νοικιασμένο χωράφι , που θα γίνει εργοστάσιο.
Αναμένουμε..
http://euro-crimes.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8167.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου