Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

τουρισμος και απληρωτος πολιτισμος

 
 
 
 
 
 
 
 
 "Το ΕΣΠΑ τρέχει" αλλά εργαζόμενοι σε έργα του προγράμματος είναι μήνες απλήρωτοι…
 

«Το ΕΣΠΑ τρέχει» λένε οι διαφημίσεις στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, ωστόσο οι εργάτες στα έργα του ΕΣΠΑ που γίνονται από Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού στη Μεσσηνία είναι σχεδόν τέσσερις μήνες απλήρωτοι!...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  μας λοιπον απλήρωτοι ειναι επί τουλάχιστον τρεις μήνες, από το Μάιο,  οι εργάτες που έχουν προσληφθεί για τα έργα συντηρήσεων και αναστηλώσεων στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης στο Νιόκαστρο της Πύλου, στο Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης και στο Κάστρο της Μεθώνης.
Το έργο «Νιόκαστρο Πύλου - Αποκατάσταση Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη» με το ποσό του 1.400.000 ευρώ.
Στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη τμημάτων Κάστρου Μεθώνης». Έχει εγκριθεί ποσό 900.000 ευρώ, ωστόσο στο συγκεκριμένο έργο οι εργάτες δεν πρόλαβαν να μείνουν πολύ καιρό απλήρωτοι γιατί η σύμβασή τους διακόπηκε, εξαιτίας των προβλημάτων  χρηματοδοτησης Επίσης στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί το έργο «Αποκατάσταση του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, όπου επίσης οι εργάτες είναι απλήρωτοι επί τουλάχιστον τρεις μήνες. Για το συγκεκριμένο έργο έχουν εγκριθεί 650.000 ευρώ.
Θα περίμενε κανείς ότι εφόσον πρόκειται για έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη ροή των χρηματοδοτήσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά την πληρωμή των εργαζομένων. Πρόβλημα ωστόσο υπάρχει σοβαρό και οι εργάτες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και μεγάλη ανησυχία.
Και ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τόσους μήνες επειδή δεν έρχονται λεφτά από το ΕΣΠΑ, βλέπουμε καθημερινά πλέον διαφημίσεις σε Μέσα Ενημέρωσης, κόστους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που μας λένε ότι το «ΕΣΠΑ τρέχει»… Φανταστείτε και να μην έτρεχε δηλαδή από πότε θα ήταν απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου