Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ποιά ονόματα δίνουν τα «Παραπολιτικά» για την περιφέρεια


kalpes

Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα «Παραπολιτικά»
Για τα καλά φουντώνει η µάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόµενου Μαΐου, καθώς κόµµατα και στελέχη έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση στην… εκκίνηση. Το βάρος των κοµµατικών επιτελείων πέφτει σε πρώτη φάση στις 13 Περιφέρειες, καθώς η έκβαση αυτών των εκλογών θα είναι ιδιαίτερα σηµαντική σε επίπεδο τόσο επικοινωνιακό όσο και ουσίας και αυτό διότι ο νικητής θα διαχειριστεί το νέο ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020, ένα από τα πιο βασικά αναπτυξιακά εργαλεία.
Το Μέγαρο Μαξίµου στη µάχη αυτή έχει επιλέξει να κρατήσει χαµηλά τους τόνους και να µην κάνει βεβιασµένες κινήσεις. Οι πληροφορίες των «Παραπολιτικών» αναφέρουν πως το αµέσως επόµενο διάστηµα θα αρχίσουν να «τρέχουν» και µετρήσεις, οι οποίες και θα είναι καταλυτικές για την τελική επιλογή των προσώπων.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. Το µεγαλύτερο «αίνιγµα» έως τώρα αποτελεί η Πελοπόννησος, για την οποία ο εν ενεργεία περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του. Από τη Ν.∆., ωστόσο, δεν προσανατολίζονται στη στήριξή του και αναζητούν ένα νέο πρόσωπο, που θα πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του 2010 από τον πρώην υπουργό της Ν.∆., ο οποίος πάντως εξακολουθεί να έχει ερείσµατα στην κοµµατική βάση του κόµµατος. Ανάµεσα στα ονόµατα που µπορεί να «παίξουν» είναι αυτό του βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου ∆ήµα, αλλά και του δηµάρχου Καλαµάτας, Παναγιώτη Νίκα, ενώ εσχάτως έχει αρχίσει να ακούγεται ξανά ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος. Ανεξάρτητος θα κατέβει και ο προερχόµενος από τη Ν.∆. Γιάννης Μανώλης, ο οποίος απευθύνεται στη λαϊκή ∆εξιά και έχει ήδη ξεκινήσει περιοδείες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακουστεί οι δύο βουλευτές, οι Θανάσης Πετράκος και ∆ηµήτρης Κοδέλας, από τη Μεσσηνία και την Αργολίδα, αντίστοιχα.  Από την πλευρά του ο Πάνος Καµµένος προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του παλιού ΟΝΝΕ∆ίτη Γιώργου Αναγνωστάκου.

ΤΟ 4% ΓΙΝΕΤΑΙ 50%;


PETRAKOS

Ολα τα ρεπορτάζ συγκλίνουν στο πρόσωπο του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου, για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ.Πετράκος που ήταν υποψήφιος το 2010 για την περιφέρεια.
Να θυμηθούμε λίγο τα εκλογικά αποτελέσματα του 2010:
Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών (Ποσοστά)
Α” Γύρος               B” Γύρος
Τατούλης Πέτρος του Παναγιώτη                 41,71%               52,53%
Δράκος Δημήτριος του Ευσταθίου                40,94%              47,47%
Γόντικας Νικόλαος του Ανδρέα                         6,79%
Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου          3,93%
Μπούκλης Λαμπρος του Ηλία                             1,91%
Κάτσαρης Παναγιώτης του Δημητρίου              1,71%
Τσόγκας Γεώργιος του Παύλου                            1,57%
Σαμπαζιώτης Θεόδωρος του Νικήτα                  1,45%
Ο κ.Πετράκος θα προσπαθήσει να κάνει το 3,93% κάτι παραπάνω απο το 50%, χωρίς μάλιστα μέχρι τώρα να έχει σημειωθεί η παραμικρή διεύρυνση στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».
Η εκτίμηση μας είναι ότι αυτό δεν μπορεί και δεν θα συμβεί.Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ευρεία πολιτική διεύρυνση το ξέρει και ο κ.Πετράκος ότι δύσκολα σε εκλογές τοπικού μάλιστα χαρακτήρα θα ξεπεράσει το μονοψήφιο νούμερο.
Αν ισχύσει η λογική που μέχρι τώρα ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την προσέλκυση ψηφοφόρων αλλά δεν τους δίνει καμία δυνατότητα συμμετοχής σε όργανα και διαδικασίες τις οποίες κρατούν μόνο τα παλιά στελέχη του κόμματος απο την εποχή του 4%.
Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην Πελοπόννησο για την ώρα τουλάχιστον.
Η παλιά ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εντυπωσιακή διεύρυνση θα χρεωθεί πολύ μεγάλη πολιτική ήττα, με βάση της προσδοκίες για 30% και πλέον..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου