Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.


Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
 
Επίσκεψη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013.

Μαζί με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας. Η Προϊσταμένη της ΛΗ' ΕΠΚΑ κ. Άννα Καραπαναγιώτου τους ξενάγησε στο μουσείο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αποκατάσταση του κτιρίου Μπάρκα και την δημιουργία πολυθεματικού χώρου, το οποίο σε συνδυασμό με βασικές εργασίες ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών του Μουσείου, θα βελτιώσουν την εικόνα του πολύ σημαντικού αυτού χώρου και θα αναδείξουν τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης συμμεριζόμενος απόλυτα το όραμα του Δημάρχου, τόνισε την άποψη της Περιφέρειας για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και δεσμεύτηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Άλλωστε είναι και προσωπική του πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο μουσείο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και οικονομικής ανάπτυξης.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Ανάκτορο του Νέστορος, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του στεγάστρου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου, σπουδαίας σημασίας όχι μόνο για το Δήμο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα αποκτά νέο πρόσωπο. Σε συνδυασμό με τα έργα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού μουσείου Χώρας, οι δυο χώροι θα αποτελέσουν ένα ισχυρό δίπολο, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Πέρα από τα έργα πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο Αντιπερειφερειάρχης Μεσσηνίας επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του έργου "ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Πύλος-Γιάλοβα". Η ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει τις εργασίες, οι οποίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην Πύλο. Εκεί έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι να είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και προς υλοποίηση πολύ σημαντικά έργα υποδομών, πολιτισμού και οδικά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
 Στο έργο "Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Πύλος-Γιάλοβα" στη Γιάλοβα
 "Δίκτυο αποχέτευσης Πύλου-Γιάλοβας"
 
 
 Στο ανάκτορο Νέστορος, όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης του στεγάστρου.
 Ο αρχαιολογικός χώρος έχει επιχωματωθεί προκειμένου να προστατευθεί πλήρως, κατά τη διάρκεια των εργασιών.
 
 
 
 
 Η μακέτα που αναπαριστά το Ανάκτορο του Νέστορα.
 Στο αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, η Προϊσταμένη της ΛΗ' ΕΠΚΑ εξηγεί τα οφέλη που θα προκύψουν από το νέο στέγαστρο και τις δυνατότητες συνολικής θέασης του ανακτόρου στον επισκέπτη.
 Σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα το σύνολο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου