Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Σε πιλοτική εφαρμογή το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων

Σε πιλοτική εφαρμογή το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας συμμετέχει στη πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση των ψηφιακών εφαρμογών και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου PLUGGY, για την προστασία και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, από  1 έως 31 Αυγούστου 2019, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, που βρίσκεται στη Δημητσάνα, σε πιλοτική εφαρμογή την ευρωπαϊκή πλατφόρμα πολιτισμού PLUGGY.  Μέσα από την πλατφόρμα οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να μοιραστούν ιστορίες τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς, ανάμεσα στις οποίες και η ιστορία του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας, το οποίο πριν ένα χρόνο χαρακτηρίστηκε (ΦΕΚ ΑΑΠ 158/31.07.2018) από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Διατηρητέο Νεώτερο Μνημείο της Ελλάδας.
Μέσα από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα πολιτισμού δίνεται η δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες, ακόμα και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την τοπική πολιτισμική κληρονομιά, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και την επαφή τους με την πολιτισμική παραγωγή σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση των χρηστών της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του PLUGGY, οι πολίτες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν μια κοινή πολιτισμική και πνευματική κληρονομιά και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενός συνολικού ευρωπαϊκού τοπίου πολιτισμού. Έτσι, σκοπός του PLUGGY είναι η προώθηση της τοπικής και εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η διασύνδεση, προσφέροντας στους χρήστες υπηρεσίες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης σε θέματα πολιτισμού. Περισσότερα για το πρόγραμμα καθώς και για την παρουσία του σχολείου στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα πολιτισμού PLUGGY μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου