Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ξεκίνησε η πρώτη φάση της διαγράμμισης και της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στην πλατεία τριών ναυάρχων στην Πύλο η μελέτη χρηματοδοτούμενη από την ΤΕΜΕΣ και δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο επί δημαρχίας Καφαντάρη το 2014 !

 

Δεν είναι μύθος πια

  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέγνωσε το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, τηςσυνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ήτοι: «Αποδοχή προσφοράς γιαεκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τις Δημοτικές Κοινότητες Πύλου καιΧώρας του Δήμου Πύλου – Νέστορος από την εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε.»καιεισηγούμενος του θέματος αυτού ανέφερε:Σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 31646/30.09.2014 επιστολή του Προέδρου τουΔιοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑνώνυμηΕταιρεία (ΤΕΜΕΣ ΑΕ) κου Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, η οποία περιήλθε στον Δήμομας στις 03/10/2014 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 19761, μας ζητάει να τουςγνωρίσουμε τις προθέσεις του Δήμου μας αν αποδεχόμαστε την προσφορά της νααναλάβει τη δαπάνη της εκπόνησης της κυκλοφοριακής μελέτης για τις ΔημοτικέςΚοινότητες Πύλου και Χώρας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, δαπάνη πουπροεκτιμήθηκε σε € 30.000,00 πλέον ΦΠΑ. Η εκπόνηση θα γίνει από την εταιρεία ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ Α.Ε. η οποία εκπονεί ήδη τιςμελέτες για τους οδικούς άξονες Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Ριζόμυλος –Καλαμάτα και Σουληνάρι – Κορυφάσιο και έχει ως εκ τούτου αυξημένη γνώση τωνκυκλοφοριακών συνθηκών και απαιτήσεων στην περιοχή. Στα πλαίσια της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης στην περιοχή και την αύξησητης επισκεψιμότητας τόσο στην Πύλο όσο και στη Χώρα λόγω εκτέλεσης έργωναναμόρφωσης του παραλιακού ιστού αλλά και των αρχαιολογικών χώρων πουυπάρχουν, κρίνετε επιτακτικά η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και θα πρέπει νααποδεχθούμε την δωρεά – προσφορά αυτή. Παρακαλώ όπως αποφασίσουμε σχετικάγια την αποδοχή και να ορίσουμε εκπροσώπους στο συντονισμό και στην επίβλεψη.Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου της έλαβευπόψη της τα ανωτέρω και τη διαλογική συζήτηση, τις διατάξεις των άρθρων 72, 74,75 του νόμου 3852/2010, των άρθρων 103 και 105 του νόμου 3463/2006Ο μ ό φ ω ν α Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Αποδέχεται τη δωρεά – προσφορά της εταιρείας Τουριστικές ΕπιχειρήσειςΜεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία (ΤΕΜΕΣ ΑΕ), να αναλάβει τη δαπάνη πουπροεκτιμήθηκε σε € 30.000,00 πλέον ΦΠΑ, για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτηςγια τις Δημοτικές Κοινότητες Πύλου και Χώρας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, από τηνεταιρεία ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ Α.Ε. η οποία εκπονεί ήδη τις μελέτες για τους οδικούς άξονεςΡιζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Ριζόμυλος – Καλαμάτα και Σουληνάρι – Κορυφάσιο καιέχει ως εκ τούτου αυξημένη γνώση των κυκλοφοριακών συνθηκών και απαιτήσεωνστην περιοχή, για τους λόγους και το σκοπό που αναφέρονται στο εισηγητικό μέροςτης παρούσας απόφασης. Ορίζει εκπρόσωπο που θα αναλάβει το συντονισμό της εκπόνησης της πιο πάνωαναφερόμενης μελέτης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΧαραμαράΘεόδωρο με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Πετρόπουλο Παναγιώτη. Για τηνεπίβλεψη της σχετικής μελέτης θα οριστεί Μηχανικός από την Τεχνική Υπηρεσία τουΔήμου Πύλου – Νέστορος.Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 255/2014

 

ξεκίνησε η πρώτη φάση της διαγράμμισης και της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στην πλατεία τριών ναυάρχων στην Πύλο η μελέτη είναι του Π Καλογήρου χρηματοδοτούμενη από την ΤΕΜΕΣ και δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο επί δημαρχίας Καφαντάρη το 2014 ! όπου και το δημοτικό συμβούλιο την έκανε αποδεκτή ενω σήμερα ξεκίνησε η πρώτη φάση της διαγράμμισης δεν απομένει παρά να δούμε τα αποτελέσματα.









 















 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου