Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

′′ Ρώσοι και Σοβιετικοί στρατιωτικοί ′′ Ταφές στην Ελλάδα "


 

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου Έτους Μνήμης και Δόξας και στο πλαίσιο του εορτασμού της 2020 ης επετείου της Μεγάλης Νίκης από τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα εκπόνησε και εξέδωσε μνημείο άλμπουμ-κατάλογος ′′ Ρώσοι και Σοβιετικοί στρατιωτικοί ′′ Ταφές στην Ελλάδα ". Η απελευθέρωσή του χρονίζεται στην Ημέρα της Λαϊκής Ενότητας, που γιορτάζεται
4 Νοεμβρίου.
Η δημοσίευση βασίστηκε στα υλικά που συγκεντρώθηκαν κατά την απογραφή και διαβατήριο των τόπων ταφής που διεξήγαγε τα τελευταία χρόνια η Πρεσβεία και ο Στρατιωτικός προσανατολισμός με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και ακτιβιστών τοπικών μηχανών αναζήτησης.
Το πρώτο του είδους άλμπουμ περιέχει πληροφορίες στα ρωσικά και ελληνικά για τις δεκαοκτώ γνωστές εγχώριες στρατιωτικές ταφές στην Ελλάδα από τη μάχη του Ναυαρίν το 1827 πριν τον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο εικονογραφημένο φωτογραφικό υλικό, περιγραφές μνημείων και προσωπικά δεδομένα αναπαυμένων μαχητών, διαδραστικούς συνδέσμους. με ηλεκτρονικές κάρτες, μοτίβα, σχέδια, κ.α.
Η gift edition απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για αιώνες ρωσοελληνικές συνδέσεις και σελίδες ρωσικής μάχης δόξα στο εξωτερικό. Η ΜΚΟ ′′ Ελληνορωσικός σύλλογος ′′ Διάλογος ′′ και tour operator ′′ Ambotis Group ′′ παρείχαν υποστήριξη στη δημιουργία του άλμπουμ.
Το στρατιωτικό μνημόσυνο που εκτελείται σύμφωνα με το καθήκον της διαφύλαξης της ιστορικής αλήθειας και της μετάβασης της στις νέες γενιές παραμένει μία από τις προτεραιότητες της Πρεσβείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου