Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο , και τι ισχύει για την περιοχή μας

 Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο: Μια τεράστια μεταρρύθμιση στην υπηρεσία του πολίτη.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η παρουσίαση του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου το οποίο αποδίδεται μετά από χρόνια στους πολίτες.
Ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να γνωρίζει από πριν το νομικό πλαίσιο που επικρατεί στην περιοχή ενδιαφέροντός του από αρχαιολογικής πλευράς.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εργάζεται καθημερινά και συστηματικά για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, σηματοδοτώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του.
Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη που συμβάλλει καθοριστικά στην εποπτεία και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας πειρουσίας, στην ενημέρωση και εξυπηρέτηση του πολίτη.
Περιλαμβάνει:
💡 περισσότερα από 18.000 μνημεία
💡 3.800 αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους
💡 845 ζώνες προστασίας.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που υπό την εποπτεία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη καταφέραμε να "ξεκολλήσουμε" το συγκεκριμένο έργο και να δουλέψουμε μεθοδικα μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία και διευθύνσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Yannis Tsakiris, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Dimitris Skalkos, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Efthimios Bakogiannis, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Leonidas Christopoulosκαι τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Ν. Στασινός για την υποστήριξή τους στην ολοκλήρωση του έργου.
Επίσης όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων η οποία είχε την ευθύνη παρακολούθησης του έργου, καθώς και τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων για την καθοριστικη συμβολή τους.
Ένα νέο εργαλείο απλοποιεί και βοηθάει την καθημερινότητα του πολίτη, μία νέα ψηφιακή εποχή ξεκινά.
Σύνδεσμος Ιστότοπου:
Video Παρουσίασης:🎥


 


Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο στην Πελοπόννησο και στην Μεσσηνία

Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο στην Πυλια


Ετσι απαξιώνεται η πάνω Γιαλοβα σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, εκτός σχεδίου πόλης ,και με τις αρχαιολογικες ζώνες έως τον εθνικό δρόμο ! ενώ αλλού κάνουν πάρτι





 

η ελευθερη Φοινικουντα ,που ειναι ο Φοινικικούς λιμήν του Παυσανία ?


 

Κατακόμβες Αγίου Ονουφρίου και όχι Αγαπίου !




 

πότε ξαναπέρασε στην ΕΤΕ το κτίριο του Τσικλητηρα ?
το κτίριο αυτό ανήκει στο Δήμο Πύλου και εχει αγοραστεί επι δημαρχίας Αθ Φιλιπποπουλου 1998-2002
 


 




 


 



 


καλό θα είναι να γίνουν κάποιες διορθώσεις  έως πολλές


 



 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου