Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Συνέντευξη με τον φιλέλληνα Σεργκέι Ουχανεβ για την Ουκρανια και την Ελλαδα

 


Μια ιστορική συνέντευξη με έναν καλό φίλο από την Σεβαστούπολη της Κριμαίας τον φιλέλληνα Σεργκέι Ουχανεβ, εναν ανθρωπο με πολλές γνώσεις στα πολιτικά και στρατιωτικά θέματα της περιοχής  μιας και είναι απόστρατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας ,επι πάρα πολλά χρονια φίλος απο την εποχή που έρχονταν στην Πύλο με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσιας για να τιμήσει τους Ρωσους που έπεσαν στην ναυμαχία του Ναυαρινου , αγάπησε την Μεσσηνία και έκανε πάρα πολλούς φίλους εδώ , την θεωρεί ως δεύτερη πατρίδα του, πρόσφατα τον τίμησε ο δήμος Πύλου Νέστορος ως έναν σύγχρονο φιλέλληνα .


Οι προσφορές του Σεργκέι στην πόλη της Πύλου είναι πολλές από την εικόνα του Αγίου Λουκα του ιατρού του Ρώσου μέχρι  την καμπάνα που δώρησε στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτηρος στο Νιοκαστρο που κατασκευαστηκε στο κρατικό κωδωνοποιειο της Μόσχας και την προσέφερε στα 190 χρόνια από την ναυμαχία του Ναυαρινου ,στις επετείους στις οποίες ανελλιπώς δίνει το παρών.

Μετα την αποστρατικοποίηση του ασχολείται με το εμπόριο Μεσσηνιακών προϊόντων προωθώντας τα στην Ρωσική αγορά , έχοντας ονομάσει την επιχείρηση του КАЛАМАТА  (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

Το 2014 έγινε δημοψήφισμα για την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία, γιατί δεν γίνεται και τώρα δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσία των Ρώσοφωνών επαρχιων της Ουκρανίας?

 

- Το δημοψήφισμα του 2014 στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη περιείχε δύο ερωτήματα: την ανεξαρτησία από τη ναζιστική Ουκρανία και την ιστορική επανένωση με τη Ρωσία. Οι άνθρωποι απάντησαν ναι και στις δύο ερωτήσεις - περισσότερο από 95% Η Ουκρανία προσπάθησε να διακόψει τη διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος, αλλά απέτυχε - ο λαός σηκώθηκε για να προστατεύσει την Κριμαία από την επέμβαση των Ναζί. Υπήρξε επίσης δημοψήφισμα στο Ντονμπάς το 2014 - ο πληθυσμός ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ουκρανία. Αλλά μετά από αυτό, οι ναζιστες, που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο ως αποτέλεσμα ενός ένοπλου πραξικοπήματος, άρχισαν να τους βομβαρδίζουν και να τους σκοτώνουν. Και αυτό συνεχίστηκε για 8 χρόνια, μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Εάν ο πληθυσμός άλλων ρωσόφωνων περιοχών εκτός από το Ντονμπάς αποφάσιζε να κάνει δημοψήφισμα, οι Ναζί απλώς θα άρχιζαν να τους σκοτώνουν ακόμη και πριν ξεκινήσει. Ίσως σύντομα, επιτέλους, να μπορέσουν να το κάνουν ελεύθερα αν το θέλουν.

 

Πως είναι οι σχέσεις των ελληνικών κοινοτήτων της Ουκρανίας με τους Ρώσους?

 

- Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, αφού δεν γνωρίζω την τρέχουσα κατάσταση εκεί. Ξέρω μόνο ότι οι Έλληνες του Ντονμπάς, της Μαριούπολης υποφέρουν κάτω από τον ζυγό των Ναζί και ονειρεύονται ότι η Ρωσία θα τους ελευθερώσει. Πώς βοήθησε κάποτε την Ελλάδα να απελευθερωθεί από τους Τούρκους...

 

Ποιος ο ρόλος των δυτικών στο ουκρανικό ζήτημα?

 

- Όλα εδώ είναι απλά - η Δύση εργάστηκε για τρεις δεκαετίες για να δημιουργήσει αυτήν την κρίση, διαθέτοντας εκατομμύρια δολάρια στους ημιτελείς Ναζί το 1945, διδάσκοντάς τους στρατιωτικές επιχειρήσεις και προωθώντας τη μισανθρωπική τους ιδεολογία. Σκοπός αυτού είναι να δημιουργηθεί ένας εχθρός της Ρωσίας κοντά στα σύνορά της. Όπως μπορείτε να δείτε, σχεδόν τα κατάφεραν. Και τώρα η Ρωσία αντιμετωπίζει αυτήν την ασθένεια με τη βοήθεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης, σκοπός της οποίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας.

 

 

Βλέπεις ως αποστρατος να τελειώνει σύντομα αυτός ο εμφύλιος πόλεμος?

 

- Δεν είναι πια εμφύλιος πόλεμος για τώρα. Αυτή είναι μια επιχείρηση για να εξαναγκάσει το Κίεβο σε ειρήνη. Μπορεί να τελειώσει γρήγορα. Ειδικά αν οι ναζιστες μπορούν να αναγκαστούν να καταθέσουν τα όπλα. Αλλά η διαδικασία της αποναζοποίησης μπορεί να διαρκέσει χρόνια - για αυτό χρειάζεται να αναπτυχθεί μια νέα γενιά ανθρώπων που δεν υπόκεινται στις ναζιστικές ιδέες.

 

Ο ελληνικός λαός είναι ιστορικά συνδεδεμένος με την Ρωσία πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί?

 

- Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει την ιστορική σύνδεση του ελληνικού και του ρωσικού λαού. Θα συνεχιστεί ακόμη και παρά την προδοτική φιλοδυτική πορεία που ακολουθεί η κοντόφθαλμη κυβέρνηση. Το κυριότερο είναι ότι ο λαός της Ελλάδας γίνεται γρήγορα και πάλι πραγματικά ανεξάρτητος. Πιστεύω σε αυτό, και ελπίζω στις αλλαγές που όλοι είμαστε τώρα μάρτυρες.







 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου