Σάββατο 14 Μαΐου 2022

έκλεψαν την προτομή του Παπαφλέσσα στα Ταμπούρια

 Να σημειωθεί ότι πριν δύο χρόνια είχαν κλέψει το χάλκινο σύρμα του αλεξικέραυνου της πυραμίδας από τα ταμπουρια στο Μανιακι ενώ σήμερα διαπιστώθηκε ότι εκλάπη η ορειχαλκινη προτομή του Παπαφλέσσα λίγες μέρες προ της ιστορικής επετείου 20 Μαΐου 1825, προφανώς η κλοπή να έχει γίνει καιρό αλλά σήμερα το διαπίστωσε η δημοτική αρχή πηγαίνοντας να κανονίσει τα της εορτής, ερώτημα, εκεί δεν πηγαίνει κανείς ; τοπική αρχή δεν υπάρχει;







Ο χρήστης Dimitris Gaitanis είναι με το χρήστη Μιχάλης Καραβίδας στην πόλη Φλεσιάδα Μεσσηνίας.

5 ώρ. 
Σήμερα το πρωί,διαπιστώθηκε μια αποτρόπεα,καταδικαστέα και εγκληματική πράξη, η κλοπή της εμβληματικής προτομής του ηρωικού ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα. Σαν δημοτική αρχή,έχουμε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να βρεθεί ο ένοχος. Είναι λυπηρό να βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις εθνικής και θρησκευτικής σημασίας και ευελπιστούμε σύντομα να δοθεί δικαιοσύνη.





Αυτά έγραψε ο χωρικός αντιδήμαρχος για την κλοπή της ορειχάλκινης προτομής του Παπαφλέσσα στα Ταμπούρια της Φλεσιαδος σήμερα που έγινε αντιληπτή όταν πήγαν να γίνουν εργασίες προετοιμασιας για την επέτειο της θυσίας του 20 Μαΐου 1825 .
Όμως είναι η πρώτη φορά που βεβηλώνετε ο χώρος ?
Κάποιοι πριν λίγα χρόνια είχαν σπάσει το σπαθί στο άγαλμα του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι ,το 2016 κάποιος είχε κατέβει στην καταπακτή του ναού της Ανάστασης και είχε ανακατώσει τα οστά ,και το 2018 είχαν κλέψει από την πυραμίδα στα Ταμπούρια το χάλκινο σύρμα του αλεξικεραυνου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου