Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε χθες στο Περιφερειακό την υποψηφιότητά του

Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2013

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

«Είμαστε εδώ. Αυτό που τολμήσαμε να κάνουμε το 2010, είμαστε εδώ να το υποστηρίξουμε και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε εδώ με το έργο μας. Το υπερασπιζόμαστε, απέναντι σε όλους εκείνους που δε νοιάστηκαν για την Πελοπόννησο και τους ενδιέφερε μόνο η δολοπλοκία, η αδυναμία και η ανικανότητα και τρομάζουν μπροστά στο νέο πρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει αναγνωρισιμότητα και υπεροχή σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Διεκδικούμε αυτό το έργο και τις αξίες του και στην επόμενη εκλογική περίοδο».
Με αυτή τη φράση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δήλωσε χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη, προκειμένου να τερματίσει τη φημολογία που τον έφερε να μη θέτει ξανά υποψηφιότητα.

Έργα στο αεροδρόμιο
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τους περιφερειακούς συμβούλους Ευάγγ. Γούργαρη, Νικ. Γόντικα και Νικ. Πατσαρίνο. Σε επερώτηση του τελευταίου σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης απέκλεισαν το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. Η κα Νικολάκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως χάρη και στις ενέργειες της Περιφέρειας αυξήθηκε ο αριθμός των πτήσεων και εξαιτίας αυτού αναδείχθηκε η ανάγκη να γίνει διεθνές το αεροδρόμιο, που δεν ήταν, με αποτέλεσμα σήμερα να συνδέεται με τακτικές πτήσεις με όλες τις πρωτεύουσας της Ευρώπης. Είπε, επίσης, πως για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έγινε ειδική μνεία από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε έκθεση στο Λονδίνο. Ανέφερε ακόμη πως σε δέκα ημέρες θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του κόμβου για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, μετά από ενάμιση χρόνο που χρειάστηκε για να εγκριθεί η ΜΠΕ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μίλησε για δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού του περιβάλλοντος χώρου, καθώς έχουν δεσμευτεί 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο αναθεωρημένο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Μίλησε για τη χθεσινή, για πρώτη φορά, χρήση του ειδικού φάρου για την απόλυτη ασφάλεια προσγείωσης αεροσκαφών, στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, λόγω μειωμένης ορατότητας, για τη συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία ως προς τις απαιτούμενες εκτάσεις για τη στάθμευση των αεροσκαφών, για τη συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την Πυροσβεστική για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις και υπογράμμισε πως «ένα αίτημα Καλαματιανών και Μεσσηνίων επί σειρά ετών, γίνεται σήμερα γεγονός», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την έναρξη μιας ακόμη πτήσης τσάρτερ από Πολωνία και Σλοβακία για Καλαμάτα.
Ο κ. Πατσαρίνος αντέδρασε, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως μόνο προφορικές δεσμεύσεις ακούγονται και πως τα έργα καθυστερούν.
Παρεμβαίνοντας ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του που «ο κ. Πατσαρίνος δεν είναι Πετράκος» και πρόσθεσε πως το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το πρώτο σε επίπεδο ανάπτυξης.
Αναφέρθηκε κι αυτός στην καθυστέρηση γνωμοδότησης της ΜΠΕ για τον κόμβο και στα υπόλοιπα έργα που προγραμματίζονται, ενώ διέψευσε πως τα έργα αυτά είχαν προετοιμαστεί από προηγούμενους θεσμικούς φορείς.
Ο κ. Πατσαρίνος επιχείρησε να ξαναντιδράσει, λέγοντας πως με τον κ. Πετράκο είναι ίδιοι κι έχουν συνέπεια και συνέχεια, ο περιφερειάρχης προσπάθησε να ανατρέψει αυτό τον ισχυρισμό και στη συνέχεια δέχθηκε να απαντήσει στην πρόκληση που του απηύθυνε ο πρώτος, όσον αφορά στις δηλώσεις του περί συμμοριτισμού, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξηγήσεις για το συμμοριτισμό
Όπως εξήγησε ο κ. Τατούλης, «δεν είμαι άνθρωπος που αποδέχομαι τον ευφημισμό, την ονομασία όσων είναι εμφυλιοπολεμικές θέσεις. Αυτό είναι διαδικασία ζωής, δράσης και ενεργειών. Δε δέχομαι να στοχοποιείται η οικογένειά μου, να στοχοποιούμαι εγώ, να προσβλέπω σε μια ιδιοτέλεια σε βάρος της αλήθειας και της πραγματικότητας. Γι’ αυτό σας κατηγόρησα και σας κατηγορώ. Η συμπεριφορά σας είναι ακραίος συμμοριτισμός, γνωρίζοντας την έννοια του όρου και σε καμία περίπτωση δεν έδωσα πολιτικό στίγμα. Δεν μπορεί να εμπεριέχεται στο πολιτικό λεξιλόγιο».
Ανταπαντώντας ο κ. Πατσαρίνος είπε: «Τέτοια προσβολή απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση έπρεπε να σας κάνει να βρείτε καλύτερες λέξεις από αυτές που δυναμιτίζουν», ενώ καταλήγοντας δήλωσε πως υποστηρίζει το σύντροφό του Θ. Πετράκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου