Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

13,8χλμ για το συγ­κε­κρι­μέ­νο έρ­γο έ­χει ή­δη εγ­κρι­θεί δι­ά­θε­ση πί­στω­σης πο­σού €13,8 ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων

Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Βελτίωση της 38ης επαρχιακής οδού Σουληνάρι- Κρεμμύδια– Κορυφάσιο» 15/11/2013
καφανταρης1Υ­πο­γρά­φτη­κε η σύμ­βα­ση ε­κτέ­λε­σης του έρ­γου «Βελ­τί­ω­ση της 38ης Ε­παρ­χια­κής Ο­δού Σου­λη­νά­ρι-Κρεμ­μύ­δια-Κο­ρυ­φά­σιο» α­νά­με­σα στο Υ­πουρ­γεί­ο Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων και τον α­νά­δο­χο Κ/Ξ ΝΑ­ΟΥΜ ΕΘ Α­ΤΕ-ΤΕ­ΔΡΑ Ε­ΠΕ.
Για το συγ­κε­κρι­μέ­νο έρ­γο έ­χει ή­δη εγ­κρι­θεί δι­ά­θε­ση πί­στω­σης πο­σού €13,8 ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο. Το έρ­γο α­να­λυ­τι­κά προ­βλέ­πει τη βελ­τί­ω­ση σε μή­κος πε­ρί­που 13,8χλμ της 38ης Ε­παρ­χια­κής Ο­δού Σου­λη­νά­ρι-Κρεμ­μύ­δια-Κο­ρυ­φά­σιο η ο­ποί­α συν­δέ­ει την Ε.Ο. 82 «Σπάρ­τη-Κα­λα­μά­τα-Μεσ­σή­νη-Βε­λί­κα-Πύ­λος» με την Ε.Ο. 9 «Πά­τρα –Πύρ­γος-Κυ­πα­ρισ­σί­α-Πύ­λος-Με­θώ­νη». Στην πα­ρα­πά­νω ο­δό θα ε­φαρ­μο­στεί δι­α­το­μή ε­νια­ίου ο­δο­στρώ­μα­τος πλά­τους έν­τε­κα (11) μέ­τρων, με ε­ξαί­ρε­ση ο­ρι­σμέ­να τμή­μα­τα ό­που η δι­α­το­μή θα έ­χει πλά­τος ε­φτά και μι­σού (7,5) μέ­τρων. Στο έρ­γο πε­ρι­λαμ­βά­νον­ται τα α­παι­τού­με­να έρ­γα α­πο­χέ­τευ­σης-α­πο­στράγ­γι­σης, έ­ξι ι­σό­πε­δοι κόμ­βοι, μια ι­σό­πε­δη κυ­κλι­κή πλα­τεί­α κα­θώς και έρ­γα α­πο­κα­τά­στα­σης πα­ρά­πλευ­ρου και εγ­κάρ­σιου δι­κτύ­ου μή­κους 3,1 χλμ.
Πέ­ραν των προ­α­να­φερ­θέν­των στην πρά­ξη έ­χουν συμ­πε­ρι­λη­φθεί οι δα­πά­νες για με­τα­κι­νή­σεις δι­κτύ­ων, αρ­χαι­ο­λο­γι­κές ερ­γα­σί­ες και έ­ρευ­νες, α­παλ­λο­τρι­ώ­σεις. Ο Δή­μος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος έ­χει ή­δη α­ναρ­τή­σει τους πί­να­κες α­παλ­λο­τρι­ώ­σε­ων, για τις ε­κτά­σεις που προ­βλέ­πει το έρ­γο, α­πό 15/10/2013.
Η α­νά­δο­χος ε­ται­ρεί­α ξε­κι­νά ερ­γα­σί­ες α­πό 1/1/2014 και ο χρό­νος υ­λο­ποί­η­σης και πα­ρά­δο­σης του έρ­γου εί­ναι εί­κο­σι ε­πτά μή­νες.
Σε δελ­τί­ο τύ­που του Δή­μου Πύ­λου- Νέ­στο­ρος το­νί­ζε­ται:
«Μέ­σα σε εύ­λο­γο χρο­νι­κό δι­ά­στη­μα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν ό­λες οι προ­α­παι­τού­με­νες δι­α­δι­κα­σί­ες, γε­γο­νός που ο­φεί­λε­ται τό­σο στην στε­νή και ευα­γή συ­νερ­γα­σί­α του Υ­πουρ­γεί­ου, της Πε­ρι­φέ­ρεις και του Δή­μου αλ­λά και στις κα­τευ­θύν­σεις οι ο­ποί­ες εί­χαν δο­θεί εξ αρ­χής α­πό τον ί­διο τον Πρω­θυ­πουρ­γό, για ε­πί­σπευ­ση των ε­νερ­γει­ών.
Η βελ­τί­ω­ση του ο­δι­κού δι­κτύ­ου της χώ­ρας εί­ναι α­δι­αμ­φι­σβή­τη­το ό­τι θα συμ­βά­λει στο α­να­πτυ­ξια­κό ό­ρα­μα της χώ­ρας. Οι συ­νέρ­γει­ες σε το­πι­κό, πε­ρι­φε­ρεια­κό και ε­θνι­κό ε­πί­πε­δο μπο­ρούν να ξε­πε­ρά­σουν τα τυ­χόν προ­βλή­μα­τα. Η υ­λο­ποί­η­ση του συγ­κε­κρι­μέ­νου έρ­γου, με­γά­λης ση­μα­σί­ας για το Δή­μο Πύ­λου-Νέ­στο­ρος αλ­λά και το Νο­μό Μεσ­ση­νί­ας το α­πο­δει­κνύ­ει στην πρά­ξη.»
Ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου- Νέ­στο­ρος Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης δη­λώ­νει: « η υ­πο­γρα­φή σύμ­βα­σης ε­κτέ­λε­σης του έρ­γου βελ­τί­ω­ση του ε­παρ­χια­κού δρό­μου Σου­λη­νά­ρι-Κρεμ­μύ­δια-Κο­ρυ­φά­σιο αλ­λά και σει­ρά άλ­λων έρ­γων τα ο­ποί­α ξε­κι­νούν ή­δη να κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται στο Δή­μο μας, τό­σο στον το­μέ­α των ο­δι­κών έρ­γων αλ­λά και ση­μαν­τι­κά έρ­γα υ­πο­δο­μών, α­πο­χε­τευ­τι­κά, έρ­γα ύ­δρευ­σης, α­σφαλ­τό­στρω­σης θέ­τουν ι­σχυ­ρές βά­σεις για την α­νά­πτυ­ξη της το­πι­κής ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας και ε­νί­σχυ­ση της το­πι­κής οι­κο­νο­μί­ας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου