Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

"Μαλθακή" ερώτηση Λαμπρόπουλου για Ιονία

"ΚΑΤΙ" ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ...

"Μαλθακή" ερώτηση Λαμπρόπουλου για Ιονία

 19/11
Ρωτάει "εάν θα κατασκευαστεί το τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ έστω με την αποκαλούμενη μηδενική λύση στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα" ο βουλευτής Μεσσηνίας Γ. Λαμπρόπουλος, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά και τις επαληθευτικές (περί μη κατασκευής) δηλώσεις πολλών παραγόντων, αλλά και δημοσιευμάτων.  

----------

 Η Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η     Ε  Ρ  Ω  Τ  Η  Σ  Η
 
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υποδομών ,  Μεταφορών & Δικτύων
 
ΘΕΜΑ : Κατασκευή ΟΛΥΜΠΙΑΣ  ΟΔΟΥ

Όπως είναι γνωστόν από το 2007 έχει κυρωθεί στη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την Κόρινθο – Πάτρα – Πύργος  μέχρι την Τσακώνα.
Με την οικονομική κρίση του 2008 , οι τράπεζες άρχισαν να βάζουν εμπόδια στη χρηματοδότηση και τελικά δεν προχώρησαν το έργο.
Πρόσφατα  και ύστερα από συμφωνία μεταξύ Υπουργείου , Τραπεζών και Παραχωρησιούχων , ξεκίνησαν οι εργασίες στο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.
Για το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα  δεν γίνεται καμιά αναφορά.
Τελευταία δημοσιεύματα  αναφέρουν ότι κατά την υπογραφή στις 12 Νοεμβρίου 2013 της σύμβασης χρηματοδότησης των δικτύων αυτοκινητοδρόμων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Χώρας μας , εξαιρείται το τμήμα της Ολυμπίας οδού  «Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» .
Επειδή , κάθε απόφαση για μη κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, θα αποτελέσει πλήγμα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος και συνεπώς βρίσκει αντίθετους σύσσωμους τους Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας .
 
Ε ρ ω τ ά τ α ι   ο  κ.  Υπουργός
 
      1.] Θα εφαρμοσθεί η συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ; .
2.]  Θα κατασκευασθεί το τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ έστω με την αποκαλούμενη μηδενική λύση στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα ; .   
 
                                                         Αθήνα  14  -  11  -  2013 
 
                                                   Ο  Επερωτών   Βουλευτής
 
                                            ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
                                               ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

----------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS:

Δε ξέρουμε, αλλά νομίζουμε ότι ο Μεσσήνιος Αναγνώστης μας θα περίμενε "κάτι περισσότερο" από τους εκπροσώπους του, εκτός από μια τυπική ερώτηση που θα ακολουθηθεί με μια ακόμα απάντηση ότι προφανώς "ΘΑ υπάρξει προσπάθεια, αλλά..."

Έχασε λίγο από το ... πάθος του για τους δρόμους ή λάθος κάνουμε;

Καλά οι "άλλοι" ούτε που ανησύχησαν!... Ψάχνουνε να βρούνε γιατί το περασμένο Σαββατοκύριακο στις κομματικές εκλογές για τις δημοτικές τοπικές δεν προσήλθαν ούτε ... οι κούκοι! Απαντήσεις δίνουν οι "Τοπικοί Άρχοντες" της Ν.Δ., ανά την Πελοπόννησο, μόνο στο face book...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου