Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

θα σημειωθεί στη χώρα μας ένας μεγάλος σεισμός και η Ελλάδα θα μαυροφορεθεί.

Η ψύχωση του... Αϊ-Γιώργη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Γιώργος Καλογερόπουλος μιλά στη συντάκτρια της «Espresso» Γιούλη Σταρίδα για τα οράματα που βλέπει με τον Αγιο Γεώργιο

Η ψύχωση του... Αϊ-Γιώργη

"Ο οραματιστής, ο άγιος, ο τρελός, ο άνθρωπος του Θεού". Ετσι αποκαλούν οι κάτοικοι της Μεσσηνίας έναν 40χρονο αγρότη που εδώ και χρόνια έχει αφοσιωθεί στο να εκτελεί τις εντολές που παίρνει από τον Αγιο Γεώργιο. Εντολές που έχουν φέρει σε απόγνωση τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος δηλώνει ότι «γνωρίζει τα οράματα και τα έργα του συγκεκριμένου αγρότη, αλλά δεν θέλει να πάρει θέση, καθώς τα αφήνει στην κρίση του κάθε πιστού».

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, για πολλούς ο ταπεινός αγρότης, ο Γιώργος Καλογερόπουλος, είναι ένας από τους εκλεκτούς του Θεού, που τον επέλεξε για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για όσα τραγικά πρόκειται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον προκειμένου να επέλθει η εξιλέωση. H «Espresso» συνάντησε τον «οραματιστή» της Μεσσηνίας στο μικρό χωριό του, στο Νεοχώρι Ιθώμης, και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκε τόσο από τα έργα όσο και από τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν ξαφνικά, πριν από 18 χρόνια, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ύπνο του ο Αγιος Γεώργιος και του ζήτησε να «φτιάξει το σπίτι του».
«Εμφανίστηκε και με οδήγησε σ’ ένα μέρος που ήταν το παλιό χωριό επί τουρκοκρατίας. Εκεί μου έδειξε τα ερείπια της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και μου είπε: “Θέλω να μου φτιάξεις το σπίτι μου”. Εγώ τότε του λέω: “Πώς να το φτιάξω, το χωράφι δεν είναι δικό μου, ούτε χρήματα έχω”. Τότε ο Αγιος μου απάντησε: “Θα σε βοηθήσω εγώ”» μας ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος και συνέχισε: «Το πρωί πήγα στο μέρος που μου έδειξε, βρήκα τα ερείπια και σκεφτόμουν συνέχεια τον Αγιο Γεώργιο. Βρήκα και τη γυναίκα στην οποία ανήκε το οικόπεδο, της είπα την ιστορία και αυτή μου είπε ότι θα το δωρίσει αμέσως στην Εκκλησία, για να γίνει το θέλημα του Αγίου».

Επειτα, όπως λέει ο ίδιος, ξεκίνησε να καθαρίζει το χώρο και ξεκίνησε μόνος του να χτίζει την εκκλησία με τσιμεντόλιθους. «Ομως, ο Αγιος εμφανίστηκε πάλι και μου είπε “όχι έτσι, με πέτρες θα το χτίσεις”. Κι εγώ του απάντησα: “Μα, πώς θα γίνει αφού δεν ξέρω τίποτα από χτίσιμο;” Τότε μου είπε: “Μην ανησυχείς, εγώ θα καθοδηγώ τα χέρια σου”. Ετσι κι έγινε και άρχισα το χτίσιμο χωρίς σχέδια, χωρίς τίποτα. Εβαζα τις πέτρες και αυτές στέκονταν εκεί» λέει ο αγρότης και συνεχίζει: «Την εκκλησία την έχτισα σε δυόμισι μήνες, λες και είχα υπεράνθρωπη δύναμη. Εκτοτε ο Αγιος βρίσκεται πάντα δίπλα μου και με καθοδηγεί σε κάθε μου βήμα».

Σήμερα, δεκάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό φτάνουν στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου για να συναντήσουν τον κ. Καλογερόπουλο και να προσευχηθούν.

Η εικόνα με το πύρινο άλογο που φτιάχτηκε μετά από τέσσερα χρόνια
Ιδιαίτερη είναι και η ιστορία της εικόνας που βρίσκεται στο ξωκλήσι, η οποία απεικονίζει την Παναγία, τον Αγιο Γεώργιο κι ένα πύρινο άλογο και προστέθηκε στο ξωκλήσι μετά από 13 χρόνια. «Οταν ο Αγιος μου φανέρωσε την εικόνα, την περιέγραψα σε αγιογράφους, που όμως δεν μπορούσαν να τη φτιάξουν. Τελικά την έφτιαξε μια γυναίκα μετά από τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, η ίδια είπε πως όταν την έφτιαχνε, ένιωθε δίπλα της τον Αγιο» επισημαίνει ο κ. Καλογερόπουλος και συνεχίζει: «Οπως μου αποκάλυψε ο Αγιος Γεώργιος, οι μορφές που εμφανίζονται στην εικόνα έχουν ιδιαίτερη σημασία και ειδικά αυτή με το πύρινο άλογο. Οπως γνωρίζετε, το άλογο του Αγίου Γεωργίου είναι λευκό. Εδώ όμως εμφανίζεται πύρινο, κάτι που σημαίνει ότι ο “πόλεμος” ξεκίνησε και οι άνθρωποι θα γλιτώσουν από τις συμφορές μόνο αν πιστέψουν βαθιά στον Θεό».

Τα σημάδια της κάθαρσης, τα λάβαρα του πολέμου και ο απόγονος του Παλαιολόγου!
Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλογερόπουλο, όπως του αποκάλυψε ο Αγιος Γεώργιος, «σύντομα, πολύ σύντομα, θα δούμε να συμβαίνουν διάφορα τραγικά γεγονότα στη χώρα μας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και γι’ αυτό, όπως μου ζήτησε ο Αγιος Γεώργιος, βρίσκονται πάντα υψωμένα στο καμπαναριό τα λάβαρα του “πολέμου”. Η παλιά ελληνική σημαία και αυτή του Βυζαντίου. Οταν ο λαός εξιλεωθεί, τότε η Πόλη θα επιστρέψει και πάλι στα χέρια των Ελλήνων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τα σημάδια έχουν ξεκινήσει. Υπήρξαν οι φωτιές, θα έχουμε πλημμύρες, θα σημειωθεί στη χώρα μας ένας μεγάλος σεισμός και η Ελλάδα θα μαυροφορεθεί.

Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο, σε Τουρκία και Κύπρο. Επειτα θα δείτε ότι θα σημειωθεί τριήμερος πόλεμος στην Κύπρο, ενώ θα γίνει κι ένα μεγάλο, θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, που τα Ιμια μπροστά του θα είναι ένα τίποτα. Θα ζήσουμε όλοι τον εμφύλιο πόλεμο που θα ξεσπάσει στην Τουρκία. Οι Τούρκοι θα κλείσουν τα στενά, θα μπουν οι Ρώσοι, οι οποίοι θα μας παραδώσουν την Πόλη. Την ημέρα εκείνη ένας φλεγόμενος σταυρός θα εμφανιστεί πάνω από την Κωνσταντινούπολη και μια ακτίνα φωτός θα πέσει πάνω σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».

Οπως εξηγεί ο αγρότης «ο άνθρωπος αυτός είναι ο απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο Ιωάννης. Σήμερα είναι 40 ετών και είναι ο εκλεκτός του Θεού που θα εκπληρώσει την προφητεία. Είναι ένας απλός άνθρωπος που αυτή τη στιγμή φέρει άλλο επίθετο, αλλά είναι το γένος Παλαιολόγου. Το πρόσωπό του θα γίνει γνωστό σε όλους εκείνη την ευλογημένη στιγμή».

Ο ίδιος έχει συναντήσει τον Ιωάννη, όταν επισκέφθηκε το εξωκλήσι και στάθηκε μπροστά σε μια πέτρα που υπάρχει στον τοίχο και στην οποία έχουν χαραχτεί κάποια σύμβολα. «Τα σύμβολα αυτά (Α,Β, Ι,Π) χαράχτηκαν μόνα τους από το χέρι του Θεού και όχι από ανθρώπου» λέει ο κ. Καλογερόπουλος και τονίζει: «Ισως κάποιοι δεν πιστεύουν, άλλοι ίσως γελούν, όταν έρθει όμως η ώρα, τότε όλοι θα πιστέψουν».

Οταν τον ρωτούν γιατί πιστεύει ότι ο Αγιος Γεώργιος επέλεξε τον ίδιο για να του αναθέσει να χτίσει το ξωκλήσι και να μεταφέρει τα μηνύματά του, ο κ. Καλογερόπουλος απαντά με σεμνότητα ότι «δεν υπάρχει απάντηση, αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Ο Θεός θέλησε να κάνει ένα έργο του, πήρε ένα δούλο του μέσα απ’ όλους τους δούλους του, τον καθάρισε για να μπορεί να σταθεί σε αυτό που εκείνος ήθελε να κάνει και του έδωσε όσα χρειαζόταν για να πραγματοποιήσει το έργο του. Ενας τρόπος υπάρχει για να γίνουν κατανοητά αυτά τα πράγματα, πίστη, τίποτα άλλο...»

Σε απόγνωση ο μητροπολίτης της Μεσσηνίας
Η δράση και τα οράματα του Γιώργου Καλογερόπουλου είναι γνωστά και στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, στην οποία ανήκει το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος: «Εγινε η δωρεά του οικοπέδου κι έπειτα χτίστηκε το εξωκλήσι. Ωστόσο, για τα οράματα και όσα ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος τα γνωρίζω, αλλά δεν θα πάρω καμία θέση. Το αφήνω στην κρίση του κάθε ανθρώπου» λέει με εμφανή τα σημάδια της απόγνωσης στον τόνο της φωνής του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης...

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
Ο Γιώργος Καλογερόπουλος μιλά στη συντάκτρια της «Espresso» Γιούλη Σταρίδα για τα οράματα που βλέπει με τον Αγιο Γεώργιο
Ιδιαίτερη είναι η ιστορία της εικόνας που βρίσκεται στο εξωκλήσι. Το πύρινο άλογο σημαίνει ότι ο «πόλεμος» ξεκίνησε και οι άνθρωποι θα γλιτώσουν μόνο αν πιστέψουν βαθιά στον Θεό
Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο, ένας φλεγόμενος σταυρός θα υψωθεί πάνω από την Πόλη και μια φωτεινή ακτίνα θα πέσει πάνω στον νέο βασιλιά, τον Ιωάννη Παλαιολόγο
Η πέτρα, πάνω στην οποία χαράχτηκαν από τον Θεό τα σύμβολα που μαρτυρούν ότι έρχεται η βασιλεία του απόγονου του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
Το εσωτερικό του ναού του Αγίου Γεωργίου, το οποίο διακοσμήθηκε σύμφωνα με το θέλημα του Αγίου
Το κελί που έχτισε ο κ. Καλογερόπουλος μετά από εντολή του Αγίου Γεωργίου για να φιλοξενήσει τον Ιωάννη Παλαιολόγο
Τα λάβαρα που πολέμου έχουν υψωθεί στο εξωκλήσι, καθώς ο πόλεμος για την κάθαρση των ψυχών έχει ξεκινήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου