Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Βολές Αλευρά κατά Σαμαρά για το τμήμα της Ολυμπίας οδού Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα

Βολές Αλευρά κατά Σαμαρά για το τμήμα της Ολυμπίας οδού Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα 14/11/2013
aleuras60Συ­νέν­τευ­ξη τύ­που δό­θη­κε σή­με­ρα α­πό τον Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Μεσ­ση­νί­ας Πα­να­γι­ώ­τη Α­λευ­ρά στο γρα­φεί­ο του.
Ο κ. Α­λευ­ράς α­νέ­φε­ρε ό­τι την Τρί­τη 12 Νο­εμ­βρί­ου υ­πε­γρά­φη η χρη­μα­το­δό­τη­ση της σύμ­βα­σης με­τα­ξύ της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Τρά­πε­ζας Ε­πεν­δύ­σε­ων – που χο­ρη­γεί 350 εκ. € για αυ­το­κι­νη­το­δρό­μους – και της Ελ­λά­δας για την ε­πα­νεκ­κί­νη­ση των πα­γω­μέ­νων αυ­το­κι­νη­το­δρό­μων.
Α­πό τα 284 χλμ θα κα­τα­σκευα­στούν 120 χλμ. Δυ­στυ­χώς ε­ξαι­ρεί­ται το τμή­μα Πά­τρα – Πύρ­γος – Τσα­κώ­να.
Ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης τό­νι­σε ό­τι πρό­κει­ται για μια ά­σχη­μη ε­ξέ­λι­ξη που μας βρί­σκει κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά αν­τί­θε­τους. Έ­τσι ε­ξη­γεί­ται ό­τι δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πο­τέ η συ­νάν­τη­ση με τον Πρω­θυ­πουρ­γό με­τά την α­πό­φα­ση των Πε­ρι­φε­ρεια­ρχών Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρου Τα­τού­λη και Δυ­τι­κής Ελ­λά­δας Α­πό­στο­λου Κα­τσι­φά­ρα στη δι­α­πε­ρι­φε­ρεια­κή ε­πι­τρο­πή που έ­γι­νε στην   Αρ­χαί­α Ο­λυμ­πί­α.
Αυ­τό ση­μαί­νει ό­τι έρ­χε­ται σε πλή­ρη αν­τί­θε­ση με τις προ­ο­πτι­κές α­νά­πτυ­ξης της ΝΔ Πε­λο­πον­νή­σου (α­κύ­ρω­ση κά­θε α­να­πτυ­ξια­κής προ­σπά­θειας) και ο­δη­γεί σε οι­κο­νο­μι­κή ο­πι­σθο­δρό­μη­ση (ε­άν δεν υ­πάρ­χουν ευ­ρω­πα­ϊ­κού τύ­που υ­πο­δο­μές).
Ε­μείς θα πα­λέ­ψου­με και θα ε­πι­μεί­νου­με να ο­λο­κλη­ρω­θεί το φυ­σι­κό και τε­χνι­κό αν­τι­κεί­με­νο του έρ­γου μέ­χρι την Τσα­κώ­να δή­λω­σε ο κ. Α­λευ­ράς.
Α­παι­τεί­ται η αλ­λα­γή της σύμ­βα­σης πα­ρα­χώ­ρη­σης και θα πρέ­πει και μέ­σα α­πό τη Βου­λή οι βου­λευ­τές της Πε­λο­πον­νή­σου να α­πο­τρέ­ψουν με την ψή­φο τους μια τέ­τοι­α αρ­νη­τι­κή ε­ξέ­λι­ξη.
Ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πέ­τρος Τα­τού­λης έ­χει δη­λώ­σει ό­τι το έρ­γο έ­χει εν­τα­χθεί στα δι­ευ­ρω­πα­ϊ­κά ο­δι­κά δί­κτυ­α και δεν νο­εί­ται έρ­γο “κου­τσου­ρε­μέ­νο” γι’ αυ­τό θα προ­σφύ­γου­με στην ευ­ρω­πα­ϊ­κή ε­πι­τρο­πή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου