Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Με... "happy end" ολοκληρώθηκε η τελετή θεμελίωσης

στην Καλαμάτα

12:38 10/03



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με συνοπτικές και γρήγορες διαδικασίες, η τελετή θεμελίωσης της γέφυρας του Νέδοντα, με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να εκθιάζει σε υπέρμετρο βαθμό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη να λέει ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. μπορούν να αναστρέψουν την υφεσιακή πορεία της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς για άλλη μια φορά μίλησε για τη συγκινησιακή του φόρτιση που βρίσκεται στην ιδιαίτερή του πατρίδα.









Τα περίπου 400- 500 άτομα που παρευρέθηκαν στην τελετή, με την άφιξη του κ. Σαμαρά άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς – Ελλάς Αντώνης Σαμαράς», ενώ όταν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. άρχισαν να φωνάζουν «Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός».









ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ









Οι ομιλίες περιορίσθηκαν αυστηρά στους τρεις και σε ελάχιστα λεπτά. Ενώ ήδη ο κ. Σαμαράς έχει αναχωρήσει από το σημείο της τελετής και ενώ αναμενόταν να πάει στο Δημαρχείο της πόλης, τελικά δεν εμφανίσθηκε. Εκεί, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, τον περίμενε, φωνάζοντας συνθήματα κατά το Μνημονίου και της πολιτικής στήριξης που έχει δώσει η Ν.Δ., όμως τελικά οι διαδηλωτές, δεν κατάφεραν ούτε καν να πλησιάσουν, αφού μεγάλο τμήμα του πεζόδρομου της Αριστομένους, είχε αποκλεισθεί με σιδερένειες μπάρες και άνδρες των ΜΑΤ που δεν άφηναν κανένα να περάσει.









Τον κ. Σαμαρά συνοδεύει ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος.



Παρών είναι και οι βουλευτές Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος και Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός.



Συνέντευξη αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο, δίνει ο Υπουργός Υποδομών κ. Βορίδης.







ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ







Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε πρώτο αγωνιστή για το έργο τον Αντώνη Σαμαρά και ακολούθως τον Υπουργό Υποδομών, ενώ μίλησε και για κοινούς αγώνες όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας.









Και επειδή οι «παλιές αγάπες» δεν ξεχνιούνται, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα και ξεχωριστά το βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο.









Μιλώντας για το έργο που θεμελιώθηκε, ευχήθηκε να είναι γέφυρα ενότητας του λαού και συνεννόησης για όλους μας.









Κλείνοντας δήλωσε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι «θα είμαστε δίπλα σου όλοι μας, για να τελειώσουμε πολλά τέτοια έργα».







ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ







Παίρνοντας το λόγο, ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας και με αυτό το έργο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος, όπως σημείωσε, δίνει απάντηση και λύση στις μεταφορικές ανάγκες της Πελοποννήσου.









Μέχρι στιγμής, είπε για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου έχουν δαπανηθεί 695 εκατ. ευρώ.



Περνώντας στο πολιτικό μήνυμα που ήθελε να δώσει, είπε ότι ένας δρόμος υπάρχει για να βγει η χώρα από αυτή τη μεγάλη δυσκολία που βρίσκεται και αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, ο οποίος μπορεί να έρθει μόνο αν η οικονομία μας γίνει ανταγωνιστική.









Το μυστικό όπως είπε γι’ αυτό είναι η ανάπτυξη και τα έργα υποδομής.









Ευχαρίστησε, από καρδιάς όπως υπογράμμισε, τον Αντώνη Σαμαρά και αναφέρθηκε σε παρέμβαση που έκανε σε ευρωπαϊκά όργανα, όταν ακόμα ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών αξόνων, με αποτέλεσμα να επισπευτεί το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί.









Συνέχισε λοιπόν, ο κ. Βορίδης, λέγοντας πως αυτό αποδεικνύει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του κ. Σαμαρά και πως πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού, φέρνει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.









Καταλήγοντας, είπε ότι ο λαός πρέπει να επιλέξει ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση και πως όλα τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Και η μόνη Κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Βορίδης που θα αναστρέψει την υφεσιακή πορεία της χώρας είναι μόνο η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.







ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ







Με το συναισθηματικό ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας στους λίγους οπαδούς, που είχαν τελικά συγκεντρωθεί, ότι θέλει πρώτα να μιλήσει η καρδιά του, γιατί η συγκίνηση είναι μεγάλη.



Όπως είπε, στον κόσμο μπορεί να ξέρουν πόσο πολύ αγαπάει τη Μεσσηνία, αλλά δεν θα μάθουν ποτέ πόσο του λείπει η Μεσσηνία.









Το έργο το χαρακτήρισε ένεση αισιοδοξίας και τόνωσης στο ηθικό των Ελλήνων, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη «είναι αυτή για την οποία αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».









Αναφέρθηκε ακόμα σε αυτούς που αγωνίσθηκαν και βλέπουν σήμερα τη δουλειά τους να χάνεται, τα παιδιά τους να είναι άνεργα και το συνταξιούχο που πλήρωσε για το μεροκάματο και βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται.









Κλείνοντας χαρακτήρισε τη Ν.Δ. λαϊκή παράταξη, που πιστεύει στο δικαίωμα του Έλληνα για ανάπτυξη.









Περισσότερες φωτογραφίες σε προηγούμενη ανάρτηση Μεσσηνία / Πολιτκή Έφθασαν Σαμαράς - Βορίδης στην Καλαμάτα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου