Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Καμία πρόσκληση Τατούλη, από Σαμαρά - Βορίδη

«ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ»…


Καμία πρόσκληση Τατούλη, από Σαμαρά - Βορίδη

 12/03





Δεν προσκλήθηκε, από την Νέα Δημοκρατία, στην εκδήλωση των εγκαινίων της γέφυρας Νέδοντα, στην Καλαμάτα, ο Αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «pelopsnews», ενώ αρχικά υπήρξε «σκέψη πρόσκλησης» από την πλευρά του υπουργού, αυτή «σκίστηκε», αφού υπερίσχυσε η άρνηση μιας τέτοιας χειρονομίας εκ μέρους του Προέδρου της Ν.Δ..







Στην Νέα Δημοκρατία, όχι τώρα με την ευκαιρία της εκδήλωσης του Σαββάτου, αλλά γενικότερα εκτιμάται ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ανάγκη ή λόγος να ξεκινήσει –και μάλιστα με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας- μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με τον πρώην Νεοδημοκράτη Υπουργό και Βουλευτή, που ως γνωστόν διαταράχθηκαν περισσότερο στις περιφερειακές εκλογές με την στήριξη της «Νέας Πελοποννήσου» από ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ.







Η προ καιρού «προσπάθεια Γιάννη Λαμπρόπουλου» (βουλευτή Μεσσηνίας) για προσέγγιση Σαμαρά – Τατούλη, μπορεί να διαψεύσθηκε ρητά και κατηγορηματικά από τον περιφερειάρχη, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπήρξε ποτέ. Σημασία, όμως, έχει και η «ανεπίσημη αντίδραση» της ΝΔ, σε ένα τέτοιο πιθανό συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «pelopsnews» από κύκλους προσκείμενους στον Πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζεται ότι, εάν υπήρξε ποτέ τέτοια προσπάθεια, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μονοσήμαντη και μόνο πρωτοβουλία Λαμπρόπουλου, μη γνωστή στο κόμμα, προς επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση: ενίσχυση της παράστασης του «μεσσηνιάρχη» και της «καρέκλας παρά το Προέδρω» που «έτριζε» μέχρι πρότινος, αλλά «επισκευάσθηκε». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην ΝΔ εκτιμάται επίσης ότι ο Τατούλης θα «αναγκαστεί» εν ευθέτω χρόνω ο ίδιος να επιχειρήσει την προσέγγιση, όταν η ΝΔ αναλάβει ως κυβέρνηση τα πολιτικά πράγματα της χώρας.







Από το περιβάλλον πάλι Π. Τατούλη, μεταφέρεται η απαρέσκεια του για οποιεσδήποτε ακόμα και σκέψεις προσέγγισης, καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι τα δύσκολα περιμένουν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όλους τους επόμενους μήνες, όπου το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να δοκιμάζεται σκληρά. Μάλιστα, διαχέεται και η γενικότερη αρνητική κριτική Τατούλη σε εκδηλώσεις «τύπου Καλαμάτας», και φέρεται «ενοχλημένος» και από την συμπεριφορά του, από τις περιφερειακές εκλογές μέχρι πρότινος, «συνεργαζόμενου» Γ. Λαμπρόπουλου.







ΤΑ «ΨΥΧΡΑΙΜΑ» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ







Και για βάλουμε «τελεία και παύλα», όσον αφορά την ιστορική πια επίσκεψη Σαμαρά – Βορίδη στην Καλαμάτα, ας συνοψίσουμε σήμερα, με «απόσταση από τα γεγονότα»:







1. H Ν.Δ. επίσημα χαρακτηρίζει «επιτυχημένη» την κάθοδο Σαμαρά – Βορίδη στην Καλαμάτα για την θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντα του περιμετρικού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά ανεπίσημα αναζητούνται «οι υπεύθυνοι της αποτυχίας». Σύμφωνα με τις «ανακριτικές εκτιμήσεις» οι ευθύνες καταλογίζονται κατά σειρά στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Γιώργο Μουρούτη και στους Βουλευτές και την ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, που «δεν κατάφεραν να φέρουν στην εκδήλωση, ούτε τους συγγενείς τους».







2. Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ (το είχαμε γράψει από τις πρώτες – προ της εκδήλωσης αναρτήσεις μας) επιστρατεύτηκε η προπαγάνδα πρόκλησης επεισοδίων, με επιλεγμένα άτομα – «πομπούς».







3. Στην εκδήλωση δεν ήταν παραπάνω από 300 – 400 άτομα ( … μετρείστε και μόνοι σας από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται σε αυτή την ανάρτηση) στα οποία πρέπει να προστεθούν και οι δεκάδες δημοσιογράφοι (από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κανάλια – ραδιόφωνα – εφημερίδες – sites – blogs) της Αθήνας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και οι άνθρωποι της αστυνομίας με πολιτικά και οι συνοδοί (συγγενείς – υπάλληλοι / συνεργάτες) Βουλευτών και δημάρχων από περισσότερους Νομούς, καθώς και πολλά τοπικά στελέχη των Τοπικών – ΝΟΔΕ από ολόκληρη την Μεσσηνία.







4. Ακόμα αγνοείται η πατρότητα της εκδήλωσης… Το Υπουργείο, το όποιο υπουργείο, όταν οργανώνει μια εκδήλωση είθισται και πρέπει να το δηλώνει με Δελτίο Τύπου… Ο Δήμος Καλαμάτας, δια ρητής δήλωσης Π. Νίκα, διαβεβαιώνει ότι δεν οργάνωσε ούτε συμμετείχε στην οργάνωση… Ποιοι μένουν; Η Νέα Δημοκρατία και ο «ΜΩΡΕΑΣ»! Και το μεγάλο «ερώτημα» που προκύπτει είναι: Σε τίνος την εκδήλωση συμμετείχε το Υπουργείο Υποδομών; Ο κ. Βορίδης είναι πλέον Βουλευτής της ΝΔ, εκλεγείς όμως με το ΛΑΟΣ, αλλά Υπουργός της Κυβέρνησης Συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο. «Είναι και φαίνεται» ότι η κάθοδος Σαμαρά – Βορίδη οργανώθηκε από την Νέα Δημοκρατία, ήταν μια κομματική – στενά νεοδημοκρατική εκδήλωση, χωρίς καμία στρατηγική. Ξεκίνησε με μια «πρόχειρη ιδέα» συμβολικής δήθεν πρώτης προεκλογικής εκδήλωσης στην ιδιαίτερα πατρίδα του κ. Σαμαρά (δεν αποκλείεται από κάποιους να συνδυάστηκε συμβολικά και αναλογικά, ακόμα και με την επικείμενη εορτή της 23ης Μαρτίου), που επειδή ακριβώς ήταν πρόχειρη άλλαξε πολλές φορές μέχρι την πραγματοποίηση της τον κατάλογο των προσκεκλημένων και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της, μέχρι που κατάντησε … αναγκαστική (έτσι όπως τα καταφέραμε, άντε να γίνει να τελειώνουμε).







5. Για το λόγο ότι ήταν στενά νεοδημοκρατική – κομματική εκδήλωση, γι’ αυτό και δεν χωρούσαν μη κομματικοί προσκεκλημένοι (π.χ. ο κ. Τατούλης ή ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, που μάλιστα δήλωσε «δεν με κάλεσε κανένας, δεν πάω»).







6. Από τα «πολιτικά συμφραζόμενα» της όλης παρουσίασης της καθόδου Σαμαρά – Βορίδη στην Μεσσηνία επιβεβαιώνεται σαφέστερα και ένα πρόδηλο από καιρό συμπέρασμα για τον περισσότερο κόσμο, ότι, δηλαδή, τα μεγάλα (τηλεοπτικά) μέσα μαζικής ενημέρωσης ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ, έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζουν πλέον την πολιτική και την προοπτική κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ως του κόμματος που μπορεί να «τα βγάλει πέρα» με την παρούσα υφεσιακή κατάσταση. Παράδειγμα, το ρεπορτάζ του MEGA, όπου τα εγκαίνια της γέφυρας του Νέδοντα του Περιμετρικού Καλαμάτας, επεκτάθηκε «έξυπνα» και στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου (με εικόνα και από τον νέο δρόμο Τσακώνα – Καλαμάτα και τον Εθνικό Τρίπολης – Καλαμάτας), που θα επιφέρουν ανάπτυξη και απασχόληση. Και όλα αυτά «ήλθαν και έδεσαν» με τους χαρακτηρισμούς του κ. Σαμαρά «περί αναπτυξιακού κόμματος» και αυριανής «αναπτυξιακής κυβέρνησης της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας», αλλά και τις «νεοδημοκρατικές» αναφορές του Υπουργού Υποδομών της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης περί ανάπτυξης των διευρωπαϊκών δικτύων και του τι σημαίνει αυτό αναπτυξιακά και περί της καθοριστικής συμμετοχής Αντώνη Σαμαρά και στο εξωτερικό για την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής αυτής πολιτικής και της ένταξης των συγκεκριμένων έργων (ΔΕΣΤΕ KAI ΒΙΝΤΕΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ¨MEGA TV¨).







7. Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ενοχλήθηκε από το αποτέλεσμα της όλης εκδήλωσης, όπως έχουμε ξαναγράψει τις προηγούμενες ημέρες, καταφαίνεται σαφέστατα από την μεταστροφή αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης επί του υπολοίπου προγράμματος. Η αρχική επίσημη (επίσημη, αφού έγινε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δια στόματος στελέχους της ΝΟΔΕ) ενημέρωση «μετά τα εγκαίνια αμέσως στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου θα δώσει συνέντευξη ο Σαμαράς» έγινε «συνέντευξη θα δώσει ο Βορίδης».







8. Η ενόχληση Σαμαρά «πέρασε και από τις κάμερες» τοπικού τηλεοπτικού καναλιού, όπου δήλωσε, αναφορικά με την έναρξη προεκλογικής περιόδου για την ΝΔ, «βαριεστημένα» και περιληπτικά, σε πρώτο ενικό πρόσωπο στον δημοσιογράφο: «Θα τα μάθεις όλα αύριο» (εννοούσε, από όσα θα πω αύριο Κυριακή στην Αθήνα στην ομιλία μου στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.).







9. Έκπληκτοι έχουν μείνει ακόμα και «φανατικοί φίλοι» της Νέας Δημοκρατίας, άκουσαν τον Δήμαρχο Καλαμάτας να ευχαριστεί θερμά τον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα και τους επίσημους στην εξέδρα να χειροκροτούν, στην σαββατιάτικη εκδήλωση εγκαινίων της γέφυρας Νέδοντα του υπό κατασκευή Περιμετρικού Καλαμάτας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου